Tuoteryhmät
ROPECON 2024 - KESÄN PELAAMISEN SUURTAPAHTUMA

Kesällä on festareita.. on rantoja.. on sohvan pohjaa, pelipöytiä, ruudun tuijotusta.. ja sitten on kesän suuret viihdetapahtumat Ropecon ja Assembly. Ensimmäisenä koetaan Ropecon PE 19 - SU 21.7., josta pari viikkoa aikaportaalissa eteenpäin ja Assembly Summer 2024 vietetään TO 1 - SU 4.8.

Tapahtumat täynnä tunnelmaa, pelaamista, kokemista, näkemistä ja kenties ostettavaa ja kotiin vietävää!

ROPECON HELSINKI MESSUKESKUS - Teemana Hirviöt!

Puolenkuun valtavalta 180m2 osastolta myyntisalista kaikille ostajille onnekas noppa!
Onnekkaita noppia tapahtuman ajan PE-SU myös muista myyntipisteistä ja verkosta.

Puolenkuun Ropecon turnauksissa koet jännitystä, kun kisailet mahtavien palkintojen lisäksi kunniasta ja maineesta!

Myyntisalin esittelypöydillä:

- Dized+ ohjelmiston avulla opit lautapelit hetkessä: Wyrmspan ja vaihtuva lautapeli!
- Star Wars Unlimited Shadows of the Galaxy demotusta
- Fidget & Gadget & Puzzle pöytä - rentouta käsiä ja mieltä!
- Vaihtuvia testipelejä ja opastusta pelaamiseen: Disney Lorcana, Pokemon, Legendat & Lohikäärmeet, Uno Show em No Mercy...

PUOLENKUUN ROPECON TURNAUKSET:

- Puolenkuun korttiturnaus: Star Wars Unlimited Shadow of the Galaxy - Single Elimination Release-turnaus - Perjantain 17-20

- Puolenkuun peliturnaus: UNO SHOW EM NO MERCY! - Perjantaina 17-20

- - LA 20.7. klo 9-12 9-12 TTR San Fransisco (max. 16 pelaajaa)

- LA 20.7. klo 10-13 CASCADIA (max. 16 pelaajaa)

- LA 20.7. klo 13-16 BLOKUS (max. 16 pelaajaa)

- SU 21.7. klo 12-16 SEQUENCE Finnish Championship (max. 24 pelaajaa)

Turnauspalkintoina pelejä, lahjakortteja sekä tuotepalkintoja!
PELIUUTISIA KESÄLLE 2024

• Terraria videopeliä on myyty huikeat 58 miljoonaa. Nyt Terraria: The Board Game on saanut 1,7 miljoonaa dollaria tuekseen kickstartterissa ja pelistä rakennetaan Terrarian Dig, Fight, Explore, Build teemaista kokemusta.

• Norse on lupaavankuuloinen viikinkisimulaatio. Vuoropohjaista strategiaa, kylän rakentelua ja asukkaiden päsmäröintiä, liittoutumisia ja sotia. Kehityksessä PS5, PC, Xboxit. Pääset päättämään tuomioista ja rangaistuksista, palkitsemaan ja kehittämään kylän yhteisiä projekteja. Värvää oma soturijoukko ja tee liittoutumia ja tee kaupankäyntiä - tai sodi ja valloita.

• Dungeons & Dragons on hallinnut roolipelimarkkinoita rautaisella otteella jo 50 vuotta. Juhlavuotta kohti mentäessä uudet D&D 5.5 editionin kirjat saapuvat syksyn ja talven mittaan. Huhumyllyt pauhaa virallisia kanavia ja nettihuutelijoiden kautta. Uusia Weapon Mastery sääntöjä, vie sankarisi uuteen suuntaan Bard College of Dance tai Barbarian Path of the World Tree -polkuja kulkien. Pieniä tunauksia on tehty virallisiin sääntöihin siellä sun täällä, kuten potion -pullot voi juoda bonus toimintona, eikä juomien korkkaus vie enää koko vuoroa.

• Avowed on Obsidianin roolipelifantasiaa silmistä kuvattuna tai takavasemmalta. Peli sijoittuu samaan maailmaan kuin Pillars of Eternity. Avowedin tavoitteet olivat Skyrimin kokoluokassa mut nyt peliä on hiottu, tiivistetty ja panostuksia on toimivaan melee taisteluun sekä magian hyödyntämiseen laajasti. Peliä esitellään elokuun Gamescom messuilla saksassa.

• Nintendo Direct tiedotti hiljattain tulevista peleistä, hittipeleistä, koska Nintendo ei juuri muuta tee:
- The Legend of Zelda: Echoes of Wisdom
- Super Mario Party Jamboree
- Mario & Luigi: Brothership
- Donkey Kong Country Returns HD
- Nintendo Switch Lite Hyrule Edition konsoli

• Farming Simulator 25 tarjoaa Ameriikan, Euroopan ja Aasian maisemia ja vaihtelevia rehuja kasvatettavaksi. Vielä ei päästä eläimiä "hoitamaan" tehtaissa, vaan keskitytään mm. 400 työkoneeseen yli 150:ltä eri valmistajalta. Keräilijäpainoksessa tulee mukana USB-porttiin liitettävä virtalukko, jotta pääsee traktoria käynnistämään tunnelmallisesti avaimella. Maajussiksi 25:n kerran pääsee 12.11. Pc:lle, Ps5:lle ja Xboxille.

PELIKESÄN 2024 ARVOSTELUJA:

• Elden Ring: Shadow of the Erdtree - PS5, XSX - 94/100
"Like the base game did before it, the game raises the bar for single-player DLC expansions. It takes everything that made the base game such a landmark RPG, condenses it into a relatively compact 20-25 hour campaign, and provides fantastic new challenges for heavily invested fans to chew on." IGN 10/10

• Shin Megami Tensei V: Vengeance - NSW - 89/100 OpenCritic
"Vengeance provides a host of additions, improvements, and quality-of-life adjustments that transform an already-great RPG into a classic." GameSpot 9/10

• Luigi's Mansion 2 HD - NSW - 79/100 OpenCritic
"Returning to play Luigi's Mansion 2 HD is always a pleasure, especially because in terms of level design and puzzles, for me it is the most interesting chapter in the series. Plus the new control system is a real blessing, even more welcome than the new graphics." IGN 8.5/10

• Super Monkey Ball: Banana Rumble - NSW - 78/100
"Super Monkey Ball Banana Rumble is a short and sweet addition to the Monkey Ball canon. There's plenty of Monkey shenanigans to indulge in, and fans will no doubt love the new online modes, with the only true caveat being that this is still, unequivocally, more of the same Monkey Ball." TheSixthAxis 7/10

• Alan Wake 2: Night Springs Expansion - XSX, PS5, PC OpenCritic
"Alan Wake II: Night Springs veers from ultra violence to tense survival horror, before settling into the multiversal madness of the series at its best." IGN 8/10

Arvostelut: Opencritic.com

LAUTAPELIT
• Wyrmspan - 1-5 pelaajaa - 8.9/10
• Europa Universalis: The Price of Power - 1-4 pelaajaa - 8.7/10
• Heroes of Might & Magic III: The Board Game - 1-4 pelaajaa - 8.2/10

Arvostelut Boardgamegeek.
Puolenkuun Pelit & Comic Con Tampere 2024

Viihdekauppa matkustaa ja on mukana rakentamassa maailman parhaita tapahtumia. Suomen ensimmäinen Comic Con toteutuu Tampereen messukeskuksessa pe 10.5. - su 12.5. Tarjolla on messuhallien täydeltä viihde- ja pelikulttuuria.

Comic Con kokoaa kolmen päivän tapahtumaan kauppoja, esiintymisiä, keskusteluja, promo-osastoja ja paikanpäälle saapuu maailmalta mm. Aku Ankkojen legendaarinen tarinankertoja Don Rosa sekä Game of Thronesista John Snow (Kit Harington).

Comic Con Puolenkuun Pelien osastolla mm.
• Funko Pop! ja Pokemon tuotteiden erikoiskauppa! Pokemon pahvilippiksiä jaossa!
• Star Wars Unlimited uutuus keräilykorttipeli pelattavana!
• Exploding Kittens & Ticket to Ride - ja muita lautapelihittejä pelattavana!
• Warhammer miniatyyrien maalauspiste - saat maalaamasi miniatyyrin omaksi.

• Valtava viihdekauppa täynnä aleja ja upeita aarteita. Osta jotain ja saat Gamer Cats tarran!
• Osta Comic Con kaupasta kaksi Funkoa tai figuuria ja saat 4 € alen!
• Niramuchu Art osastolta korut ja asusteet moneen tyyliin. Uudet Gamer Dogs avaimenperät ovat saapuneet!

Osallistu myymälöiden Facebookeissa arvontoihin, jossa voit voittaa Squishmallows Pokemon jättipehmon sekä pelilahjakortteja!


PELIUUTISIA HELMIKUU 2024

Vuosi on lähtenyt käyntiin pelialalla rauhallisissa tunnelmissa ja vuodesta on tulossa erikoinen.
Peliyhtiöiden kulukuri ja väkikarsimiset laskevat julkaisumääriä ja tasoa 2024 ja vaikutuksia heijastuu varmasti paljon pidemmälle. Toisaalta valtavat määrät alan ammattilaisia on vapautunut toteuttamaan unelmiaan ja hakemaan kenties erilaisia ratkaisuja pelimaailmoihin.

Ostovoima peleihin ja viihteeseen Suomessa vähenee, kun rahan painamista rauhoitetaan ja inflaatio kurittaa kansaa. Hallituksen porvarilliset rikkaita tukevat toimet taas vähentävät kulutusvoimaa, ainakin tilapäisesti.

Osta edullisemmin, viisaammin, vaihda käytettyjä ja osta paljon erilaisia vaihtoehtoja. Pelaa seurassa, pelaa usein - harrasta sitä parasta tekemistä, pelaamista.


• Respawn legendaarinen räiskintätoimintastudio mm. Titanfallin takana on työstämässä Mandalorian peliä.

• PowerWash Simulator saa Warhammer 40k modin. Putsaa massiivisia koneita, jättitaistelutitaaneja, varmista että ihmiskunta selviää pahimmasta uhasta.. liasta!

• Suomen suurin lautapelipanostus ikinä Agemonia on päätynyt kickstarter tukijoiden käsiin ja ennakkotestattavaksi myös Puolenkuun Peleihin. Boardgamegeekin arviot on huikeat 8.8./10. Julkaisussa kaikelle kansalle myöhemmin tänä vuonna.

• Switch 2:n huhumyllyt raportoi, että uuden konsoli julkaisu saattaisi hypätä ensi vuoteen.

• Borderlands elokuva saapuu kesällä. Näyttelijöinä Cate Blanchett, Jamie Lee Curtis ja Kevin Hart. Videopeliin pohjautuva elokuva on työn alla Lionsgaten studioilla.

• Ennustajaerkit arvioivat, että PlayStation 5 PRO konsoliversio saapuisi ennen Grand Theft Auto VI:tä.

• Embrace Ruotsin pelijättiläinen on perunut 29 peliä ja potkinut 1400 henkilöä pois pelkästään viimeisen kuuden kuukauden aikana. Peliala downshiftaa koronavuosien jälkeisiä panostuksia nyt yllättävän isolla kädellä, jotta myös osakkeenomistajat saavat maximimassinsa.

• Kiinalaisen Tencentin omistama Riot Games "League of Legacyn" takana aikoo irtisanoa 11% työvoimasta - jotta he voivat keskittyä ja siirtyä paremmin kestävään tulevaisuuteen.

• Xbox alkaa murtua alustataisteluiden häviössä ja on huhuja, että Microsoft antaa isojakin brändejä pelattavaksi myös muille pelikonsoleille. Alkuun konsolirajoja rikotaan kevyemmin Hi-Fi Rush ja Pentiment ja todennäköisesti Sea of Thieves ja Grounded saapuvat myöhemmin Pleikoille ja Switchille.

• The Fallout S.P.E.C.I.A.L Anthology PC julkaistaan upeana Nuke pakettina ja se sisältää Fallout 7 peliä Falloutin historiasta.


PELIVUODEN 2024 ARVOSTELUJA:

• Final Fantasy VII Rebirth - PS5 - 93/100
"Best-in-class action-RPG full of exciting challenges and an awe-inspiring recreation of a world that has meant so much to so many for so long." IGN 9/10

• Tekken 8 - PS5, Ps4, PC, XSX - 90/100
"Tekken 8 is an incredible evolution for the series, with tons of single player content, an excellent suite of training tools, a great online experience, and exciting new mechanics that make Tekken more dynamic than ever." IGN 9/10

• Prince of Persia: The Lost Crown - PS5, NSW, XSX, PS4, PC - 87/100
"The Lost Crown makes it hard to put the controller down, constantly urging players to follow its paths just a little further." Game Informer 9.5/10

• Like a Dragon: Infinite Wealth - PS5, PS4, XSX, PC - 90/100
"Sprawling, enthralling, and packed with dynamic brawling, Like a Dragon: Infinite Wealth isn’t just the best turn-based Like a Dragon game, it’s one of the greatest games in the entire series." IGN 9/10

• Persona 3 Reloaded - PS5, XSX, PC, PS4, - 89/100
"Persona 3 Reload is one of the best entries in one of the most acclaimed modern role-playing franchises in video games." Game Informer 88/100

• Helldivers II - PS5 - 83/100 "With its high-chaos, high-comedy firefights, Helldivers 2 is a riot to play with friends" Eurogamer 4/5

• Banishers: Ghosts of New Eden - PS5, XSX, PC - 81/100 "Banishers: Ghosts of New Eden is a fantastic piece of storytelling, and it gives you a compelling world, people and lore for you to delve into." TheSixthAxis 8/10

• Mario vs. Donkey Kong - NSW - 79/100
"Mario vs. Donkey Kong shine is its puzzles and the ingenuity behind them." Areajugones 8/10

• Suicide Squad: Kill The Justice League - PS5, XSX, PC - 60/100
• Skull and Bones - PS5, XSX, PC - 60/100

Arvostelut: Opencritic.com


LAUTAPELIT

• Agemonia - 1-4 pelaajaa - 8.8/10

• Imperium: Horizon - 1-4 pelaajaa - 8.7/10

• ISS Vanguard - 1-4 pelaajaa - 8.6/10

• Wyrmspam - 1-5 pelaajaa - 7.9/10

• Dune: war of Arrakis - 1-4 pelaajaa - 8.1/10

Arvostelut Boardgamegeek.

ASSEMBLY WINTER & PUOLENKUUN PELIT

Helsingin messukeskuksen valloittaa TO 22.2. - SU 25.2. mahtava pelitapahtuma. Yli 1400 LAN paikkaa, massiivisia turnauksia, cosplay-kisa, näkemistä ja kokemista kaikille.

Voita Puolenkuun Pelien LAHTI tai TRIPLA Facebook arvonnasta Assembly-lippuja tai lahjakortti.

PUOLENKUUN PELIT ASSEMBLY OSASTO:

• KAIKKI NÄPPÄIMISTÖT, HIIRET, HEADSETIT JA OHJAIMET -10%! (Lisäale myös tarjoushinnoista!)
• KARKKIA KAIKILLE OSTAJILLE!
• FIDGET & GADGET & LAUTAPELIPÖYTIÄ - VIIHDY JA TESTAA!
• STAR WARS UNLIMITED TCG -KORTTIPELI ESITTELYSSÄ!
• DISNEY LORCANA TCG -KORTTIPELI TESTATTAVANA!
• NIRAMUCHU ART & DESIGN KORUOSASTOLTA HIENOIMMAT KORUT & KORISTEET!
• JÄTTIMÄINEN HIIRIMATTOVALIKOIMA - KORISTA OMA MAAILMASI!

Pelit, laitteet, figut, mukit, kuteet, ropet, laudat, kortit ja lamput - Puolenkuun Pelien osastolta kaikki mitä tarvitset elämässä viihtymiseen!

Suomen suurin pelaamisen ja digitaalisen taiteen festivaali Assembly.org

Pelivuoden 2023 katsausta

Pelivuosi 2023 on edennyt oudoissa tunnelmissa. On hittejä, on yllättäviä meganimiä - kuten Baldurs Gate 3, josta ei tekijät kuitenkaan vaivautuneet tekemään levyversiota. Oman omistamisen estäminen ja tilapäiset lainat pelipalveluista tulevat varmasti yleistymään tulevina vuosina. Pelaaminen on entistä monimuotoisempaa ja se tarjoillaan laajemmin erilaisilla jakelukanavilla ja rahastusmalleilla.

Ikävä kyllä, rahastus on lähtökohta pelien kehityksessä ja taiteellisemmat indie pelit tai tuetut opetuspelit saavat harvoin näkyvyyttä tai massoja taakseen noustakseen merkittäväksi tekijöiksi viihteen areenoilla.

Pelaajille vaihtoehdot tekevät hyvää - vaihtoehtojen kontrollointi ei tietenkään. Microsoftin ostaessa pois jättiläis Activisionin ja Ruotsalaisten kasatessa pelifirmoja saman Embrace kartellin alle, ei pelaajalle jää enää samanlailla vaihtoehtoja ja erilaisuutta. Jättijäisten heiluessa voi kuitenkin pienet toimivat nousta ja heittää sen kiven juuri oikeaan maaliin, saaden taas uusia aitoja ja luovia elämyksiä, jotka palkitsevat uudella ja erilaisella tavalla.

Syykauden 2023 peliuutisia

• Nintendo on ilmoittanut sulkevansa Wii U- ja 3DS-konsolien verkkopelipalvelut huhtikuussa 2024. Myös ranking-listat ja jakotoiminnot hiipuvat pois. Pokemon-verkkosisältöjä jätetään kuitenkin henkiin.

• Gran turismo Sport sulkee online palvelemet 31.1.2024. Onhan se ikävää, jos pelaajat nauttivat vanhoista ostamistaan peleistä liian pitkään ja luovat peliyhtiöiden jättiläisille liian vähän voittoa.

• Kansainvälinen Punainen Risti on vaatinut kansainvälisiä rajoituksia internetsodankäynnille, terrorismille ja trollailulle. Ohjeissa on esim. Älä tee kyberhyökkäyksiä siviilikohteisiin. Älä levitä haittaohjelmia, jotka vaikuttavat kaikkiin ohjelmistoihin ja käyttäjiin. Älä levitä propagandaa väkivallan ja kauhun levittämiseen.

• Sony vahvistaa, että kyberiskussa on viety yli 7000 nykyisen ja entisen työntekijän tietoja. Sony pahoittelee ja tarjoaa luottotietojen tarkkailua sekä identiteetin eheytystä iskun uhreille.

• Sega on lopettanut Hyenas räiskintäpelin kehittämisen. Total War ja Alien: Isolation peleistä tunnettu Creative Assembly jää nyt pyörittelemään muita projekteja. Hyenas piti olla Segan kunniahimoisin ja tähän mennessä kallein projekti. Gamescomista jaettiin jopa pelikauppiaille hupparia ja demo-esittely näytti hyvin lupaavalta. Aina ei vaan kannata yrittää sanoi Segan pomot.

• CD Project on kertonut, että Cyberpunk 2077 peliä on myyty huikeat 25 miljoonaa kappaletta. Päivittelyt syksyllä ja juuri julkaistu Phantom Libery laajennus ovat nostaneet pelin myös laadulissesti uusiin ulottuvuuksiin. Alun erittäin tökkinyt julkaisu, varsinkin Ps4:lla alkaa olla kääntynyt viimein voiton puolella.

• Counter Strike 2.0 on julkaistu! Peli on uudistanut hieman ja siitä löytyy yhä perus parhaat pölyiset karat ja pelimuodot. Uudistetut tehosteet, äänet ja dynaamiset savukranaatit ovat ehkä merkittävämpiä uudistuksia. Savu väistyy luotien ja räjähdysten tieltä, joten pelaajat voivat parantaa näkyvyyttä kriittisellä hetkellä.

• Immortals of Avenum ei vastannut EA jättijulkaisijan odotuksia ja kehittäjä Ascendant Studiosilta on irtisanottu noin 45% henkilöstöstä.

SYYSKAUDEN 2023 ARVOSTELUJA:

• Baldurs Gate 3 - PC, PS5, XSX - 96/100 (Ei levyjulkaisua)
"Baldur's Gate 3 is an unrivalled RPG that will swallow your life whole." PC Gamer 97/100

• Mortal Kombat 1 - PS5, PS4, XSX, NSW, PC - 88/100
"Mortal Kombat 1 is one of the best fighting games of recent years." IGN Spain 9/10

• Armored Core IV: Fires Over Rubicon - PS5, PS4, XSX, PC - 85/100
"Probably the best giant robot game ever made and an excellent companion piece to the likes of Dark Souls and Elden Ring, that matches both games in terms of spectacle and customisation." Metro Gamecentrel 9/10

• Starfield - PC, XSX, XONE - 86/100
"Bethesda's spacefaring adventure has its moments with impressive scale, satisfying combat, and some worthwhile side quests, but its shallow RPG systems and uninspired vision of the cosmos make for a journey that's a mile wide, but an inch deep." GameSpot 7/10 r> • Lies of P - PC, PS4, PS5, XSX, XONE - 82/100
"Smooth combat, seamless exploration and a set of well-executed mechanics makes Lies of P an excellent Soulslike." TheSixthAxis 9/10

• Trine 5: A Clockwork Conspiracy - PS5, PS4, XONE, XSX, NSW, PC - 80/100
"The game takes the familiar formula of the series, featuring compelling puzzles, chaotic combat, and perfect presentation, and sticks by it. With a whole new campaign and a wide variety of fresh and familiar abilities, Trine 5 appeals to series fans both new and old." Push Square 8/10

• Assassin's Creed Mirage - PS5, PS4, XONE, XSX, PC - 77/100
"Mirage is a compact, stealth-focused adventure that punishes anyone trying to go in loud, and it does so in a world that's always a delight to explore" GamesRadar+ 4/5

• EA Sports FC 24 - PS5, PS4, XONE, XSX, NSW, PC 77/100
"Encouraging new start for the EA Sports FC franchise, with Ultimate Team innovations truly standing out, and PlayStyles adding a smart new wrinkle to the on-turf action" Gamesradar+ 4.5/5

• Detective Pikachu Returns - Nintendo Switch - 67%
A "Layton-esque" detective game in which Pikachu is obviously the undisputed star. Light and somewhat repetitive gameplay make it suitable for a fairly young or inexperienced audience in this genre of titles." The Games Machine 7.2/10

• Blasphemous 2 - PC, PS4, PS5, NSW, XSX, XONE - 84/100
• The Crew Motorfest - PS5, PS4, XONE, PC - 78/100
• Fae farm - NSW, PC - 77/100
• Immortals of Aveum - PS5, XSX, XONE, PC - 72/100
• NBA 2k24 - PS5, PS4, NSW, XONE, XSX, PC - 68/100


Arvostelut: Opencritic.com ja metacriticLAUTAPELIT


• Deep Rock Galactic: The Board Game - 1-4 pelaajaa - 8.5/10

• Fabled: The Spirit Lands - 1-5 pelaajaa - 7.6/10


Arvostelut Boardgamegeek.

Vuoden lautapelit 2023

Lastenpelit: LANKULLE
Partypeli: HITSTER
Perhe: Balloon Pop
Strategia: Arnak kadonneet rauniot


ASSEMBLY SUMMER 2023 DEMO- LAN-, PELITAPAHTUMA & Puolenkuun Pelit

Kesän tapahtumaviikot jatkuvat Assemblyn upeissa tunnelmissa.
Puolenkuun Pelit on mukana ennätys suurella osastolla ja valikoimalla!

Puolenkuun Assymyymälä on täynnä huikeita pelejä, koristeita, laitteita, mättöä ja juomaa sekä mm. maailman upeimmat hiirimatot.

Osastolla pääsee testaamaan fidgettejä, puzzleja, ongelmia ja niiden ratkaisuja sekä pelaamaan lautapelejä.

Puolenkuun Assykaupassa kaikki vaatteet, hiiret, näppikset ja headsetit -10% alennuksella!

KAIKILLE OSTAJILLE KARKKIA!
Verkossa postituksiin ja myymälöissä ja assy-kaupassa TO 3.8. - MA 7.8.

Kesäksi tekemistä. Tee vaellus myymälään, osallistu tapahtumaan tai tilaa kotiisi parasta viihdettä, pelejä, koristeita, mässyjä tai vaikka laitteita ja ohjaimia... sinulle jotain uutta ja upeaa!

www.Assembly.org - tapahtuman kotisivut


PUOLENKUUN PELIEN ROPECON

- KUN AIKANAAN OSTIT YLI 10 € - SAIT ONNEKKAAN NOPAN!

- Etu oli voimassa TO 27.7. - MA 31.7.
Myymälöissä valinnan varaa upeista nopista. Verkossa satunnainen noppa postituksiin.

ROPECON 30 vuotta - teemana menneisyys ja tulevaisuus.
Vuoden mahtavin pelitapahtuma kannattaa kokea paikanpäällä!
Puolenkuun yli 140m2 Ropecon osasto on täynnä uutta, ihmeellistä ja valtavasti alennuksia.

Paikanpäällä esittelyissä pitkin viikonloppua Puolenkuun osastolla myyntisalissa mm.
- Legendoja & Lohikäärmeitä uutuuksia Sulkavan Sointu seikkailu sekä uudet lisäsääntökirjat
- Kalewala uutuus suomalainen lautapeli
- Sanatsu, Vikings’ Tales: Edge of the world sekä Vikings’ Tales: Odin’s Table - Suomalaisen Tacticin upeita lautoja
- Praedor roolipeli ja sen upea uutuus
- Warhammer 40k uudet 10th edition aloituspaketit

Lisätietoja: www.ropecon.fi

Pelaaminen 2023 ja Turku uusi myymälä

Pelaamisen tulevaisuus on jo nyt täällä. Pelejä on enemmän kuin koskaan aikaisemmin ja ne on suunniteltu lähtökohtaisesti laajemmalle yleisölle, kuin koskaan pelaamisen historiassa.
Pelaaminen on myös hyväksytty 2000-luvulla viimein yhdeksi viihteen muodoksi - osaksi kulttuurikenttää, jonka ympärille voidaan rakentaa pelimusiikkikonsertteja, pelitapahtumia, pelialan kouluja ja isoja pelimyymälöitä.

Tutkimusten mukaan pelaamisen hyödyt ovat kiistattomat. Erilaisia taitoja kertyy, kun niitä käytetään monipuolisesti ja motivoivasti. Sosiaalinen pelaaminen on laajentunut verkkopelien myötä valtavasti viimeisien vuosien aikana ja normalisoitunut monelle jopa tärkeimmäksi kanssakäymisen välineeksi kaverien kanssa. Jutellaan ja samalla pelataan.

Toisaalta virtuaalisen viihteen rinnalle on noussut todella vahvasti ns. klassiset pelit. Shakin pelaajia on enemmän kuin koskaan ja laji kokee jälleen uutta nousukautta. Lautapelien lisäksi erilaiset keräilykorttipelit, pakopelit ja liveroolipelit ja muut sosiaalisen pelaamisen muodot ovat jatkuvasti kasvava harrastuksen muoto.

Peliaika otetaan monesti pois TV:n katsomiselta ja monessa tapauksessa, ikävä kyllä, myös liikkunnalta ja ulkoilulta. Toisaalta löytyy myös paljon liikunnallisia pelejä kuten kuntoilupeli Ring Fit Nintendo Switchille, Just Dance tanssipelit tai VR -pelit, joissa liikkuminen on olennainen osa ohjaamista ja eläytymistä.

Nouseehan se pulssi myös kilpailullisissa peleissä, kun kaveri laukoo varman maalipaikan hutiin tai kun on lopputaistelussa räiskintäpelissä tai Mario Kartissa maaliviivalla joku ohittaa ja vie voiton käsistä. Pelaamiseen käytetystä ajasta tai pelaamisen monipuolisuudesta on kuitenkin loppujen lopuksi yllättävän vähän tutkimuksia, johon ehkä tulevat väitöskirjailijat myös suomessa puuttuvat.

Puolenkuun Pelit Hansakortteli megamyymälä

Viihdekauppa laajenee Hansakorttelin ostoskeskukseen 243m2 tiloihin. Vanhat tilat Turussa pyörivät viisi vuotta 100m2 tiloissa, eivätkä tilat enää pystyneet vastaamaan kasvavaan kysyntään.

Pelaaminen ja pelikaupan tarjonta monipuolistuu jatkuvasti. Pelaaminen on kulttuuria, jossa harrastus laajenee osaksi sisustusta, arkipäivän elämää - näyttävien figuurien, kivojen mukien, oman lempi fantasiamaailman teemavaatteiden kaltaisten ostosten myötä.

Ihmiset myös uskaltavat näyttää nykyään rohkeammin omia itseään ja näyttää - mistä ovat kiinnostuneita, ja mitä hävettävää pelaajilla olisikaan vuonna 2023. Pelaaminen on kaikkialla, se on kehittävää ja se kehittyy - siihen käytetty aika ei siis mene hukkaan. Ellei sitten pelaa samoja pelejä vuosikymmeniä tai käytä euroja arpajaisten kaltaisiin pelien sisäisiin loottilaatikoihin tai muihin virtuaalisiin turhuuksiin, jotka ovat lopulta vain tilapäisiä lainoja jättimäisiltä peliyhtiöiltä. Pelikauppiana suosittelemme ihmisiä panostamaan fyysisiin tuotteisiin - arvo voi jopa nousta, tai ainakin säilyy olemassa eikä katoa palvelimien sulkeutuessa, koska pelipalvelun lataukset evät enää tuottaneetkaan tarpeeksi pelintuottajalle.

Hansakorttelin ostoskeskus valittiin Turusta myymälään sijainniksi vetovoiman takia. Ihmiset keskittävät mielellään ostoksensa kokoajan pienemmälle alueelle. Moderni kaupunkisuunnittelu tuhoaa todella tehokkasti ihmisten vapaata liikkuvuutta ja monipuolista asioimista, erityisesti autoillessa on hankala nykyään päästä suoraan lähelle liikkeitä.

"Uudistuva pelikauppa täydentää ja parantaa Hansakorttelin monipuolista vapaa-ajan valikoimaa. Puolenkuun Pelien tarjonta sopii hyvin kaupunkilaiseen tarjontaan ja kysyntään ja olemme tyytyväisiä, että Puolenkuun Pelit valitsivat Hansakorttelin liikepaikakseen", kertoo Hansakorttelin markkinointipäällikkö Mirva Järvinen.

Tässäkin asiassa keskitytään ehkä turhaan vaan aina suurempaan eikä välttämättä otetaa huomioon sitä kokonaisuutta - missä pieni sivukatu tai se harvinaisempi indie peli - tarjoaa juuri tietylle ryhmälle todella tärkeitä kokemuksia ja helpotuksia sitä kautta elämään. Toisaalta Hansan kaltainen keskus on toki energiatehokkaampi, viihtyisämpi ja tarjoaa kerralla enemmän - aika käytetään tehokkaasti eikä aikaa haluta hukata. Ajasta on ehkä tullut nykyjana kiireisessä maailmassa yksi lisäarvo - aikaa on kaikkeen, mutta ei mihinkään tarpeeksi.

Puolenkuun Pelit Turku Hansa megastore avajaisjuhlat alkavat torstaina 18.5. ja jatkuvat sunnuntaihin 21.5. asti.

Avajaisetuina jaamme yli 10 € arvosta ostaville 100 kpl Puolenkuun Pelien ämpäreitä, joka avajaispäivä. Lisäksi avajaisetuina extra leima leimakorttiin sekä karkkia ostajille ja kavereille kanssa.

Haluamme heti avajaisista lähtien tiedottaa, että viihteen ja vapaa-ajan parhaaseen tekemiseen olisi nyt uusi ostamisen keskus Hansakorttelissa.
Peliuutisia toukokuulle ja arvioita parhaita

• Japanilaisella Capcomilla oli ennätysvuosi. Resident Evil 4 Remake ja Monster hunter Rise Sunbreakin myötä pelejä myytiin mukavat 41,7 miljoonaa.

• Apex Legends the Board Game lupailee 3D taisteluita erilaisilla pelimoodeilla. Alkuun on luvassa neljä Legendaa ja peliä voi pelata 2-4 pelaajaa mutta laajennuksilla peliin saa aina 16 erilaista Legandaa ja mukaan mahtuu kerralla kuusi pelaajaa. Pelin Kickstarter alkaa 17.5.

• Helsingin Sanomat on julkaissut Counter Strike kartan, jossa on salainen huone. Verenpunaisessa huoneessa on uutisia venäjän sodasta, jossa kerrotaan siviileihin kohdistuneista hyökkäyksistä englanniksi sekä venäjäksi. Uutis-seiniä lähemmäs kävellessä venäjänkielinen ääni kertoo tarkemmin sotarikosten tapahtumista.

• Funko Games on figujättiläisen yrityksiä pelaamisen markkinoille. Lautapeleinä on tulossa Star Trek Cryptic, joka on toiminnannäyteinen pakohuonepeli Star Trekin maailman kohtaamisissa. Logiikkaa, päättelyä ja luovaa ajattelua tarvitaan, kun selviydytään uusien alien rotujen kohtaamisista ja planeetanlaajuisista katastroofeista. Scream the Game on yhteistyöselviytymispeli. Peliä pelataan osittain ilmaisen companion ohjelman avulla kännykällä.

• Call of Duty: Modern Warfare 3 on huhun mukaan tämän vuoden tuleva CODi. Peruskampanjan ja verkkomoodien lisäksi olisi tulossa ainakin Zombies-pelitila. Beta-testin pitäisi alkaa PlayStationeilla 6-10. lokakuuta ja seuraavalla viikolla Xbox ja PC pelaajille. Julkaisu olisi tämän hetken arvion mukaan 10.11. ja yksinpelikampanja aukeaisi jo 2.11. Lisäksi infotaan, että 5.12. olisi luvassa uusi Warzone 2.0 kartta, joka perustuisi Las Almas -alueeseen.

• PlayStation 5 konsoleita on maailmalla 38 miljoonaa ja viimevuonna koneita saatiin pelaajien käsiin 19,2 miljoonaa. Tänä vuonna tilanne voi olla toinen, kun konsolia alkaa viimein löytymään jatkuvasti varastoista, eikä odotuslistojen kautta.

• Nintendo Switch myynnit nousevat varmasti Zelda Tears of the Kingdomin huikean menestyksen myötä. Tänä vuonna peliyhtiö arvio myyvänsä kuitenkin "vain" 15 miljoonaa konsolia. Pari vuotta sitte koneita myytiin 23 miljoonaa ja viimevuonna 18 miljoonaa. Konsoli on seitsemän vuotiaana jo hieman vanhus ja huhut huutavat, että Nintendo julkaisisi keväällä 2024 uuden pelikonsolin.

• Tehoja Nintendon tosiaan kaipaisi ja toiveissa on että ehkä ensimmäistä kertaa yhtiön historiassa pelikonsoli pyörittäisi pelejä kilpailjoidensa tasolla. Teho-ongelmista johtuen juuri saapuneen tiedon mukaan Marvel's Midnight Suns -pelin Switch julkaisu on peruttu. Hogwarts Legacy kehitys Switchille ottaa myös odotettua pidempään ja pelin julkaisu on hypännyt juuri marraskuulle.

• Seuraava Mortal Kombat 12 olisi ehkä nimetty uudelleenlaunchi tunnelmissa Mortal Kombat 1:ksi. Tarinat kertovat myös, että pelattavaksi olisi tulossa The boys sarjan antisankareita Homelander ja Peacemaker sekä legendaarinen barbaari Conan.

• Pokemon peleistä tunnettu GameFreak kehittää aivan uudenlaista Project Bloom nimellä kulkevaa toimintaseikkailua. Tunnelmassa matkataan kauas Pokemonien metsästyksestä aikuisempaan ja tummanpuhuvaan metsäiseen maailmaan. Kehitys on kuitenkin alkuvaiheissa ja julkaisu aikaisintaan 2025-2026.

• Warhammer pelit päivittyvät Games Workshopin viikottaisilla julkaisuilla. Lauantaina 13.5. tiedotettu pääjulkaisu oli Warcry Nightmare Quest lisäosa, joka sisältää 16 näyttävä miniatyyriä. Kuusi Stormcast Eternalsia ja kymmenen Ghoulia. Taisteluareenassa on keskustorni ja kaksi köysisiltaa puihin ja taistelun pohjustaa pelimatto. Lisäksi mukana on 64 sivuinen sääntökirja, jossa on ohjeet taistelukampanjoiden pelaamiseen molemmilla joukkioilla sekä kortteja, erikoisominaisuuksia yms. taisteluun satunnaisuutta tuomaan.

Suomen Pelinkehittäjät ry ja Suomen pelialan järjestö Neogames Finland ry järjestivät The Finnish Game Awards jossa pelien palkinnot jaettiin seuraavasti:
- PAKO Highway Vuoden 2022 paras peli sekä Vuoden 2022 paras mobiilipeli
- Undead Horde 2: Necropolis Vuoden paras PC- ja konsolipeli
- Skábma – Snowfall Vuoden paras luova suoritus

TOUKOKUU 2023 ARVOSTELUJA:

• The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom - NSW - 96%
"It’s an excellent time, packed to the brim with beauty and joy, and there’s nothing like it on the Switch." Pocket Tactics 10/10

• STAR WARS Jedi: Survivor - PS5, XSX, PC - 86%
"STAR WARS Jedi: Survivor continues Respawn’s run as one of the best in the industry. It is an incredible accomplishment, blending top-tier gameplay and narrative in a package few games can match." XboxEra 94/100

• Monster Hunter Rise: Sunbreak - PC, Ps4, NSW, XONE, XSX - 88%

• Final Fantasy Pixel Remaster - NSW - 83%

• Age of Wonders 4 - PC, PS5, XSX -83%

• Ys IX: Monstrum Nox - PC, PS4, NSW - 80%

• Trinity Trigger - PS4, PC, NSW - 75%

• TT Isle of Man: Ride on the Edge 3 - PC, PS4, PS5, NSW, XONE, XSX - 73%

• Redfall - XSX, PC - 56%

Arvostelut Metacritic.com

LAUTAPELIT

• Ark Nova: Marine Worlds - 1-4 pelaajaa, laajennus - 8.3/10

• Darwins Journey - 1-4 pelaajaa - 8.2/10

• The Witcher: Old World - 1-5 pelaajaa - 8.0/10

• Earth - 1-5 pelaajaa - 7.9/10

Arvostelut Boardgamegeek.
PUOLENKUUN PELIT TURKU 5V. - NYT HANSAKORTTELI

Turun myymälä on palvellut jo viisi vuotta keskustassa Eerikinkadulla. Nyt oli  aika ottaa isompia askeleita pelaajien iloksi!

Uusi Puolenkuun Pelit Turku Hansa megamyymälä avattiin torstaina 18.5. Hansakorttelin ostoskeskuksen toisessa kerroksessa, Thaliantorin kulmalla.

Uudessa liiketilassa on 243m2 ja edellisessä 100m2 - viihdettä on tuplasti enemmän kaikille!

Seuraa sivustoa ja TURUN Facebook sivuja eduista!

Avajaisissa lähtien valtavasti aletuotteita, uutuuksia upeita ja viihdemaailman koristeita ja esineitä, joilla teet maailmasta omanlaisen.

TURKU HANSA PALVELEE:
- MA-PE 10-20
- Lauantai 10-19
- Sunnuntaisin ja pyhäpäivisin 10-18

Tule tutustumaan uuteen viihdekauppaamme ja nauti ainutlaatuisesta ilmapiiristä, jossa viihde kohtaa laadukkaan palvelun.
Pelaa ja pelasta maailma!


PUOLENKUUN PELIT MALL OF TRIPLA 1 V. SYNTTÄRIT OLIVAT MAALISKUUSSA 2023

Pelejä ja viihdettä on niin kiva myydä, että Triplan ensimmäinen vuosi hujahti vauhdilla.
Vuosi täynnä iloisia pelaajia, kämppänsä koristajia ja tuotevalikoiman ihastelijoita.

Toivottavasti toiminta Triplassa on kaikille tarjonnut juuri sitä mitä kaipaatte - lisää on tulossa ja aina enemmän ja paremmin!

TRIPLA MYYMÄLÄN 1 V. JO MENNEET JUHLAEDUT OLIVAT KE 8.3. - SU 12.3.

• Kun ostit Triplasta yli 35 € ja saat extra leiman leimakorttiin!
10:llä leimalla saat 25 € alennuksen!

• Kun ostit Triplasta yli 15 € ja saat postikortin tai satunnaisen keräilykortin Pokemon tai MTG-sarjoista.


KAIKISSA MYYMÄLÖISSÄ JA VERKOSSA KE 8.3. - SU 12.3.

• Osta kaksi mukia tai Funko Pop-tuotetta tai mixaa yhdet molempia - saat 4 € alen!a href="https://www.puolenkuunpelit.com/kauppa/default.php?cPath=819_614_689">
Verkossa valmiiksi maksettuihin tilauksiin lähetetään hyvitys lahjakorttina.

Tervetuloa Triplan pelivuoteen 2023!
Olkoon elämä täynnä onnea, pelionnea!
PELIUUTISIA MAALISKUUSTA 2023


• Kansainvälisen Olympiakomitean E-urheiluosasto pitää pelien olympialaiset 22 - 25.6. Singaporessa. Peleissa kisataan mm. tanssissa Just Dancella, Shakissa Chess.com ja moottoriurheilussa Gran Turismo 7:ssa. Lisätietoja ja kattavat lajiluettelot löydät olympics.com sivuilta. Ei muutakuin harjoittelemaan nyt ja kultamitalit kotiin!

• The Surge kehutun robottitoiminnan valmistanut pelifirma Deck13 on vahvistanut Atlas Fallenin julkaisuksi kevään, PS5:lle ja XSX:lle 16.5. Yksin tai yhteistyössä jahdataan legendaarisia hirviöitä ja käytetään supervoimia, kuten valtavia lennokkaita hyppyjä.

• EU:n kartelleja suojelevat viranomaiset ovat näyttämässä ilmeisesti vihreää valoa Microsoftin aikeille ostaa Activision.

• Pokemon TCG international turnauksissa pelattiin Sword & Shield sarjan korteilla ja nyt Oceania International Championships Melbourne, Austraalian turnauksessa mukaan tulevat Crown Zenithin kortit. Korttien lätkimistä voi ihmetellä osoitteessa Twitch.tv/PokemonTCG

• Nintendo julkaisu kerralla valtavasti uutta ja upean kuuloista. Metroid Prime Remastered saapuu levyversiona 3.3. ja on arvosteluissa 94/100 huikean korkealla.

• Ghost Trick: Phantom Detective Nintendo DS:n klassikko pulmanratkonta ja etsiväseikkailua väännetään Switchille. Professor Layton and The New World of Steam tarjoaa höyryävänhenkistä ongelmaa ja seikkailua.

• The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom tulee olemaan kevään suurin pelinimike 12.5. julkaisupäivänä. Collectors editionia on saatavilla rajoitetusti. Puolenkuun Pelit tarjoaa tilaajille extraa ja etuja. Yömyyntiä tulossa myymälöistä - joten varaa omasi ajoissa!

• Warhammer 40k huhuissa tulevina julkaisuna on saapumassa näyttäviä Boarding Patrol armeijakokonaisuuksia, jotka on hiottu nopeaan hyökkäykseen vaikka avaruusasemille tai avaruusaluksiin. Boarding Patroleita olisi tulossa Death Guard, Genestealer Cults, Chaos Daemons ja Adeptus Mechanicus joukoille.

• EA Sportsin 2023 futispeli tulee olemaan nimeltään EA Sports FC. Virallisia pelaajia, joukkueita ja tunnelmia tuodaan ainakin Premium Leaguesta. Britannian huippujoukkueiden hinnaksi virtuaalipelien yksinoikeuteen on mainittu 488 miljoonaa puntaa, 6 vuoden ajalta. Rahapäälliköiden tapellessa lisenssimaksut nousevat huimiin summiin, eli pelin hinta pysyy myös korkealla, pelit telkkarissa maksukanavilla ja mikromaksut kurittavat online elämyksistä.

• Suomalainen Remedy työstää viittä AAA-nimikettä tällä hetkellä. Alan Wake 2 alkaa olla valmistumassa. Control 2 koseptoidaan ja suunnitellaan. Alan Wake 1 & 2 Remastered kehittyvät kuulemma hyvään tahtiin. Codename Condor sekä Codename Vanguard ovat palvelupelejä - tarkoittaen ilmeisesti ilmaisuutta ja mikromaksuja ja jatkuvia mähinöitä.


HELMIKUU 2023 ARVOSTELUJA:

• Metroid Prime: Remastered - NSW - 94%
Metroid Prime is the best game ever, and this Remastered version is a remaster done right." Gamereactor Finland 10/10

• Theatrhythm Final Bar Line - PS4, NSW - 85%
"I can already see myself returning to it again and again whenever the mood strikes me. Final Bar Line is a triumph in every sense of the word." RPGSite 10/10

• Hogwarts Legacy - PS4, PS5, NSW, PC, XON,E XSX - 85%
"Hogwarts Legacy is a spellbinding and enchanting experience not to be missed." KeenGamer 95/100

• Wanted: Dead - PS4, PS5, PC, XONE, XSX - 59%
"Wanted: Dead has a very entertaining combat system based mainly on the use of white weapons, full of ultra-violence, blood, dismemberments, combos and particularly devastating final techniques, but it limps in everything else." The Games Machine 7/10

• Dead Space - PS5, PC, XSX - 89%
• Octopath Traveler II - PS4, Ps5, NSW - 84%
• Labyrinth of Galleria: The Moon Society - PS4, PS5, NSW - 83%
• One Piece: Odyssey - PS4, PS5, NSW, XSX - 84%
• Wild Hearts - PS5, XSX - 78%
• Atomic Hearts - PS5, XSX, PS4 - 71%
• Tales Of Symphonia Remastered - Ps4, NSW - 71%
• Scars Above - Ps5, PS4, PC, XONE, XSX - 65%
• Forspoken - PS5, PC - 65%

Arvostelut Metacritic.com

LAUTAPELIT

• Oathsworn: Into the Deepwood - 9.1/10
• Nemesis: Lockdown - 8.5/10
• Wonderland's War - 8.2/10
• Heat: Pedal to the Metal 8.2/10

Arvostelut Boardgamegeek.

LAHDEN UUSI MEGAMYMÄÄLÄ - AVAJAISJUHLAT TO 16.2. - SU 19.2.

Enemmän pelejä, enemmän figuja, koristeita, mukeja, laitteita, kuteita.. kaikkea mitä ikinä kaipaat elämässä viihtymiseen!

Uusi myymälä sijaitsee samassa osoitteessa HÄMEENKATU 15 - naapuri liiketilassa!
Lahden myymälä oli kiinni muuton takia MA 13.2 - KE 15.2.

- VALTAVASTI ALENNUKSIA JA ERIKOISTARJOUKSIA!


TERVETULOA UUTEEN PELIMAAILMAAN!
ASSEMBLY WINTER TO 23.2. - SU 26.2.

Suomen ehdoton ykköstapahtuma pelaajalle Helsingin messukeskuksessa!
Tarjolla on pelejä, turnauksia, nähtävää ja koettavaa ja nyt myös live-keikkoja!

PUOLENKUUN PELIT ASSEMBLY OSASTOLLA:


- Osta yli 20 €:lla Assykaupasta - ja saat bonuslaarista vapaavalintaisen tuotteen!
- Jättimäinen viihdekauppa täynnä viihdettä, koristeita ja pelejä!
- Upeat XXL Hiirimatot alennuksessa
- Kaikki laitteet -10% (ei konsolit)
- Lautapelejä pelattavaksi - koe uutuuksia ja upeita pelielämyksiä!
- Gadget & Fidget pöytä - rentoudu hetkeksi ja testaa: Fidget kyniä, Spinnereitä ja Cubeja, Rubikinkuutioita, Speedcubeja, kokoa 3D palapeliä..

Katso Assemblyn esittelyvideo täältä:
https://www.youtube.com/watch?v=_tqVYVImL_A
PELIUUTISIA JOULUN TUNNELMIIN

• Street Fighter 6 julkaisupäivä on vahvistunut -katutappelut alkaa 6.6.2023.

• Kanadalainen lakiasiaintoimisto on saanut tuomarilta hyväksynnän oikeuskäsittelyyn, jos päätetään onko Fortnite huumeen kaltaisesti addiktoivaa ja siten haitallista.

• Final Fantasy 16 tulee PS5 yksinoikeudella 22.6.2023. Peli on ensimmäinen sarjassa, jolle on annettu Amerikan ikärajavalvojilta M eli Mature merkintä. Luvassa on osittaista alastomuutta ja verisempää toimintaa.

• Pokemon TCG keräilykorttipelin tuleva Scarlet & Violet korttisarja uudistaa kortteja tuomalla uudet upeat kiiltävät reunukset - historiallisten keltaisten sijaan. Boostereissa korttijako paranee niin, että harvinaisia kortteja saa useammin.

• Transformers: Reactivate on 1-4 pelaajan nettioimintaa. Kehittäjänä toimii lupaavasti Splash Damage, joka on tunnettu Gears 5 ja Batman: Arkham Origins peleistä.

• Crash Team Rumble on tulossa PS4, PS5, Xbox One ja Xbox Series X/S vuonna 2023 tarjoten tuttua Crash mäiskettä ja päiskettä mutta nyt isommassa tiimissä ja lukuisia sankareita tai vihulaisia heilutellen.

• Horizon Forbidden West Burning Shores DLC laajennus vie Sonyn jättimäisen menestyksen Los Angelesin kaupunkiin ja Hollywoodiin, täynnä robotteja, tuhoa ja luontoa valloittamassa ihmiskunnan jäänteitä.

• Diablo 4 julkaisupäiväksi on vahvistunut 6.6.2023 ja alustoina PC, PS4, PS5, Xbox One sekä Xbox Series X/S. Ennakkotilaajille pääsy beta-vaiheisiin etukäteen sekä Light Bearer Horse.

• From Softwaren seuraava peli tulee olemaan Armored Core VI: Fires of Rubicon. Elden Ring ja Dark Souls fantasiatunnelmat jäävät siis toistaiseksi mechitoiminnan jalkoihin.

• Life is Strange tunnelmallisilla seikkailuilla mainetta saanut studio Dontnod kehittää seuraavaksi toimintaroolipeliä Banishers: Ghosts of New Eden. Pelin sankarit ovat pariskunta Antea ja Red, jotka tarjoavat tunnelmallista toimintaa ja taitojen ja kykyjen yhdistämistä.

• Hellboy Web of Wyrd tulee olemaan roguelike toimintaseikkailu, eli uudelleenpeluuarvoa luupataan mukaan toimintaan perustuen suosikki sarjakuvaan ja jo vähän vanhentuneisiin supersankarielokuviin.

JOULUKSI 2022 ARVOSTELUJA:

• The Witcher 3: Wild Hunt - Complete Edition - PS5, XSX - 96%
"CD Projekt Red’s free update overhauls the Witcher 3’s graphics, fine-tunes some familiar features, and offers you a nostalgic experience that feels new at times but just as good as you last left it." Gamepressure 9/10

• Midnight Suns - PS5, PS4, PC, XONE - 83%
"Its an interesting mix of exactly what players expected and some surprising curveballs. Combat is just as tight and tactical as fans of the XCOM series have come to expect from the developer, and the wonderful cast of Marvel heroes are all fantastically fun to play." Hooked Gamers 90/100

• Dagon Quest Treasures - NSW - 76%
"Its an engaging yet easygoing monster-recruiting game full of surprises and humor - and, perhaps most importantly, it's a ton of fun.." Screen Rant 90/100

• Crisis Core: Final Fantasy VII Reunion - PS4, PS5 NSW - 77%
"Its a brilliant example of what a Remaster should be. It's the same game I remember, but the updated graphics, controls, and combat make it so much more." Noisy Pixel 95/100

• Need for Speed Unbound - PS5, XSX - 77%
"Unbound says, ‘Hey, I’m really just here to have a damn good time,’ and hands you the keys." Digital Chumps 97/100

• The Callisto Protocol - PS5, PS4, XONE - 72%
"survival horror with its stressful atmosphere, perfectly mastered, and its really enjoyable gore side, The Callisto Protocol also innovates thanks to its melee combat system" JeaxAu 90/100

Arvostelut Metacritic.com

LAUTAPELIT

• Dune: Imperium 8.4/10
• Ark Nova - 8.4/10

Arvostelut Boardgamegeek.

PELIUUTISIA TALVEEN

• Team Ninja on kertonut herättävänsä henkiin Ninja Gaiden toimintaseikkailun sekä Dead or Alive tappelupelisarjan. Pelit ovat erityisen tunnettuja realistisista pyöreän muotojen fysiikkamallinnuksesta naishahmoissa.

• Sony suunnittelee PlayStation 6 julkistamista aikaisintaan 2027.

• Company of Heroes 3 julkaisu lipsahti ensivuoteen. Pelissä oli hyvä tunnelma testatessa Gamescom messuilla. Nyt huhuja on liikkunut, että realiaikaista startegiapeliä kehitellään myös PlayStationille ja Xboxille.

• Klassinen roolipeli Risen saapuu 24. tammikuuta PS5, Xbox One ja Nintendo Switch -konsoleille. Vuonna 2007 alunperin julkaistu PC-versio on arvioitu Metacriticissä 77/100.

• Bayonetta 4 on kehityksessä, vahvisti ohjaaja Hideki Kamiya. Juuri julkaistu Bayonetta 3 Switchille sai huikeat 86/100 arviot metacriticissä.

• D&D 5th Edition roolipelaaminen laajenee Dragonlance -kirjasarjojen tunnelmiin ja maailmaan nimeltä Krynn. D&D 5th: Dragonlance Shadow of the Dragon Queen roolipelikirjat saapuvat 6.12.

• Dragonlancen tunnelmiin voi hypätä legendaaristen kirjoittajien Margaret Weis ja Tracy Hickman uudella Dragonlance: Dragons of Deceit kirjalla.

• Wizards of the Coast rakentaa lautapeliä, jonka voi yhdistää kätevästi roolipelihahmoihin ja kampanjaan. D&D: Warriors of Krynn yhteistyölautapeli vie sankarit keskelle taisteluita, joissa tehtäviä suorittamalla, joukkoja ohjaamalla vaikutetaan taistelun kulkuun.

• Call of Duty Warzone 2 ilmaisversio on saanut ihmiset hyppimään seinille. Julkaisussa peliä on vaivannut uskomaton määrä bugeja ja rajoitetut pelimuodot ja sekavat ominaisuudet ovat ajaneet pelaajia takaisin luontoon. Warzone 1 on toistaiseksi "maintenance" tauolla.

• Vihapuhe on vaarallista, ja häviävän teinin vihainen puhe vielä vaarallisempaa. Activision on kertonut nauhoittavansa Overwatch 2 keskusteluja, kitkeäkseen negaatioita. Activision kuitenkin hiljattain luopui puhelinnumeron linkkauksen pakotuksessa pelitili luonnissa.

• Microsoft on ostanut Activisionin mutta nyt amerikoiden valvontaviranomaiset yrittävät lyödä kapuloita rattaisiin, koska kartellit haittaavat kuluttajia eli myös pelaajia.

• Harkitseko eläkesuunnitelmia? Las Vegas Raiders NFL pelaaja Blake Martinez siirtyi eläkkeelle myytyään 650,000$:lla vanhan japaninkielisen Illustrator "Pikachu" Pokemon kortin.

• Tesla tunkee autoihinsa Steamin ja nyt sähköautojen yhteistyökumppanit Sony ja Honda aikovat änkeä PS5:n autoihin tunnelmaa tuomaan. Liikenneturvallisuutta voi sitten harjoitella ajaessa Gran Turismo kisoilla tai GTA:lla.

• Splinter Cell Remake on työnalla Ubisoftin studiolla. Juuri saadun tiedon mukaan, hiippailutoiminnan voi läpipelata tappamatta ketään.

• White Dwarf November 2022 (482) (+PC pelejä) -miniatyyrialan mainio lehtipaketti sisältää tällä kertaa kasan PC-pelejä ilmaiseksi. Games Workshopin Warhammeriin painottuva alan lehti sisältää uutuusjuilkaisuja, lisäsääntöjä, kuvauksia, maalausvinkkejä ja oppaita sekä taistleukuvauksia.

Golden Joysticks palkinnot vuodelle 2022 on jaettu.

• Elden Ring - Game of the Year
• Horizon Forbidden West - Paras tarinankerronta
• Stray - Paras PlayStation peli
• Final Fantasy 14 - Paras peliyhteisö
• Return to Monkey Island - Vuoden pc-peli
• Metal: Hellsinger - Paras ääni
• Grounded - Vuoden Xbox-peli
• Legend of Zelda: Tears of the Kingdom - Vuoden halutuin peli

TALVIKAUDELLE ARVOSTELUJA:

• God of War Ragnarok - PS5, PS4 - 94%
"Its an epic action adventure game. The story is solid. It uniquely interprets Norse mythology and takes you by the hand through an entertaining narrative." TierraGamer 92/100

• Tactics Ogre - PS4, PS5 NSW - 86%
"Tactics Ogre is one of the great legends of SRPGs and Reborn just makes an already near-perfect game better." Vandal 90/100

• Pokemon Scarlet & Violet - NSW - 77%
"Long live Pokémon, long live Game Freak and long live all of those that made happen this beauty of a game." AreaJugones 90/100

• Sonic Frontiers - PS5, PS4, NSW, XONE - 72%
"With a revelatory open world to zip around and entertaining boss battles alongside the more traditional Cyber Space levels, Sonic Frontiers is the best that Sega’s hedgehog has been for years." TheSixtAxis 90/100

• Atari 50: The Anniversary Celebration - PS5, PS4, PC, XONE, NSW - 85%

• Goat Simulator 3 - PS5, PS4 - 66%

Arvostelut Metacritic.com

LAUTAPELIT

• Heat: Pedal to the Metal - 7.9/10

• Cascadia - 8.0/10

• Frosthaven - 7.1/10

• Heroes of Might & Magic III: The Board Game - 7.0/10

• Splendor Duel (Suomi) - 7.9/10

Arvostelut Boardgamegeek.

PELIUUTISIA SYKSYYN 2022

• The Witcher Remake on työnalla! Peliä kehittää Puolassa Fools Theory studio CD Projekt Redin valvovan silmän alla. Witcherin 1 osan uusinta rakennetaan kokonaan uudestaan Unreal 5 -pelimoottorille.

• Trivial Pursuit: Kotibileet on uusi minipeli, jota voi pelata sellaisenaan, tai käyttää lisäkysymyksinä isommassa pelissä. 100 korttia / 600 uutta kysymystä piristää varmasti monenkin Trivial Pursuit iltoja.

• Cyberpunk 2077 saa jatko-osan. Kakkoseen on kuitenkin pitkä matka, koska ensin saapuu Cyberpunk 2077 Phantom Libery -laajennus, jossa uuden radiokanavan äänenä toimii entinen aikuisviihdetähti Sasha Grey. CD Project työstää kovaan tahtiin myös Witcher 4:sta, josta tulee uuden kolmiosaisen trilogian avausosa.

• World of Warcraft: Dragonflightin uusi mekaniikka Dragonflight antaa pelaajien Dragon Isles saarilla lennellä lohikäärmeillä ja kaverit voivat seurata mukana mini lohikäärmeinä. Uusin laajennus on tulossa vielä jouluksi. Ensimmäistä kertaa ahneet valmistajat jakelevat peliä vain internetissä ja Collectoriakin vain oman kaupan kautta hyvin rajoitetusti.

• Philips on julkaissut uuden oheislaite ja pelimonitori Evnia -tuotesarjan. Tulossa on ainakin hiiriä ja näppiksiä sekä headsettejä. Laitteet on yhdistettävissä Philipsin Ambient Light tekniikalla toisiinsa, jotta koko huoneen saa välkkymään sopivissa tunnelmasävyissä.

• Tulevaisuuteen taitoja tarjoava Settlement Survival on vähän erilainen sivilisaation ylläpitopeli. Kansaa kohtaa erilaiset katastrofit, kuten kulkutaudit, tulvat ja kiertelevät ryöstelijät. Pelistä on juuri saapunut 24.10. versio 1.0. PC:lle Steaamiin.

• Need for Speed Unbound tulee sisältämään näyttävää katukaahausta, tunausta ja tunnelmaa kaasupojassa, kun katukisoja järkätään lennosta ja poliisit jahtaavat. Tunnelmaa luo, tai tuhoaa, Anime-tyyliset lisäefektit kuten vauhtisiivet, viivat ja erilaiset törmäysefektit. Nämä saa halutessaan onneksi pois päältä.

• Sony PlayStation 5 Dualsense Edge -ohjain on huippulaadukas, tunattava ja olennaiset lisänapit sisältävä uutuus, joka julkaistaan tammikuussa. Hinta hyppää yli 235 ¤ tuntumaan. Ohjaimen alaosan lisänapit ovat kuitenkin olennaisia järkevään pelituntumaan monessa pelissä, ja tällä hetkellä asian hoitaa PS5:lla vain mystiset tarvikevalmistajat.

• NPD Group on julkaissut myyntilukemia Ameerikan pelimarkkinoilta. Peli ja laitemyynnit olivat Q2:lla yhteensä 4.1miljardia dollaria. 4% vähemmän kuin vuonna 2021. Laitteita myytiin kuitenkin enemmän, kun PS5 ja XSX koneita saapui markkinoille hieman tasaisemmin. Jenkkien TOP-pelit syyskuussa olivat urheilua: Fifa 23, Madden nfl 23 ja NBA 2k23, joita seurasi Splatoon 3, Last of Us Part I ja TMNT The cowabunga Collection.

• Konami herättelee kauhuklassikko Silent Hill -pelisarjaa. Ensin olisi luvassa Silent Hill 2 remake, jonka jälkeen utuisempii ja Japanilaishenkinen uutuus Silent hill F. Lisäksi työnalla on Return to Silent Hill elokuva sekä interaktiivinen draamasarja Silent Hill: ascension. Yhdessä indie-kehittäjä Annapurna Interactiven kanssa rakennetaan Silent Hill: Townfall -peliä.

• Kauhupelien rintamalla Capcomin Resident Evil 4 Remake on julkaisussa 24.3.2023. Uusin sarjan peli Resident Evil Village julkaistaan pian Gold painoksena.

SYYSKAUDEN ARVOSTELUJA:

• Persona 5 Royal - PS5, PS4, PC, XSX, NSW - 94%
Persona 5 Royal is an intense RPG experience with turn-based combat and a wealth of personality that has stolen our hearts." Generation Xbox 94/100

• Bayonetta 3 - NSW - 89%
"Bayonetta 3 is a sexy, entertaining, but also touching action game that exceeds all your expectations and surpasses the previous games thanks to its story and ending." Sector.sk 95/100

• Xenoblade Chronicles 3 - NSW - 89% "Xenoblade's story is also as fun as it is heavy and heartfelt, as sad and somber as it is cinematic and action-packed." AusGamers 95/100

• A Plague Tale: Requiem - PS5, PC, NSW, XSX - 86%
"Lasting around thirteen hours, A Plague Tale: Requiem manages to eclipse the first game; pretty much every minute is heavenly." TheXboxHub 10/10

• The Legend of Heroes: Trails from Zero - PS4, NSW, PC - 84%
"Its a truly special JRPG. Its focus on characters and worldbuilding set up a smaller, far more personal story. Its highly customisable skill system meant that combat never felt stale." - Finger Guns 90/100

• Ghostbusters: Spirits Unleashed - PS5, PS4, PC, XONE - 75%
• Nickelodeon Kart Racers 3: Slime Speedway - PS5, PS4, PC, XONE, NSW - 70%
• Gotham Knights - PS5, PS4, PC, XSX - 69%

Arvostelut Metacritic.com

• ISS Vanguard - 9.3/10
Julkaisussa 2023

• Flamecraft - 7.5/10
Julkaisussa 2023

• Endless Winter: Paleoamericans - 8.0/10
Julkaisussa 2023

• Carcassonne Sumujen sankari (Suomi) - 7.3/10

Arvostelut Boardgamegeek

Vuoden 2023 hittipelejä julkaisupäivineen.

Tammikuu.

Persona 4 Golden (Switch, PC, PS4, Xbox Series X|S, Xbox One) - Tammikuu 19

Persona 3 Portable (Switch, PC, PS4, Xbox Series X|S, Xbox One) - Tammikuu 19

Fire Emblem Engage (Switch) - Tammikuu 20

Forspoken (PS5, PC) - Tammikuu 24

Dead Space (PS5, Xbox Series X|S, PC) - Tammikuu 27

Helmikuu:

Deliver Us Mars (PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X|S) - Helmikuu 2

Dead Island 2 (PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X|S, PC) - Helmikuu 3

Hogwarts Legacy (PlayStation 5, Xbox Series X/S, PlayStation 4, Xbox One, PC) - Helmikuu 10

Theaterhtym Final Bar Line (Switch, PS4) - Helmikuu 16

Digimon World: Next Order (Switch, PC) - Helmikuu 22

Company of Heroes 3 (PC) - Helmikuu 23

Atelier Ryza 3: Alchemist of the End & The Secret Key (Switch, PS4, PS5, PC) - Helmikuu 24

Kerbal Space Program 2 (PC) - Helmikuu 24

Kirby's Return to Dream Land Deluxe (Switch) - Helmikuu 24

Octopath Traveler 2 (Switch) - Helmikuu 24

The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom (Switch) - 12.5.2023

Seuraaville nimikkeille 2023 ei ole vielä julkaisupäivää tiedossa:

Alan Wake 2 (PS5, Xbox Series X|S, PC)

Arc Raiders (PC, Xbox Series X|S, PS5)

Ark 2 (Xbox Series X|S, PC)

Atlas Fallen (PC, Xbox Series X|S, PS5)

Avatar: Frontiers of Pandora (PS5, Xbox Series X|S, Stadia, PC)

Black Myth: Wukong (PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X|S)

Diablo IV (PC, Xbox One, Xbox Series X|S, PS4, PS5)

Eiyuden Chronicle: Hundred Heroes (Switch, PS4, PS5, Xbox Series X|S, Xbox One, PC)

Exoprimal (PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X|S)

Fatal Frame: Mask of the Lunar Eclipse (Switch)

Final Fantasy XVI (PS5)

Firmament (PC, PS4, PS5)

Warhammer: Age of Sigmar RTS (PC, consoles TBA)

Homeworld 3 (PC)

Kerbel Space Program 2 (PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X|S)

Killer Klowns From Outer Space: The Game (PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X|S)

Lies of P (PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X|S)

Marvel's Midnight Suns (PS4, Xbox One, Nintendo Switch)

Mega Man Battle Network Legacy Collection (Switch, PS4, PC)

Minecraft Legends (Switch, PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X|S)

Nine Sols (PC, Switch, PS4)

Oxenfree II: Lost Signals (Switch, PS4, PS5, PC)

Paradize Project (PC, PS5, Xbox Series X|S)

Payday 3 (PC, consoles TBA)

Pikmin 4 (Switch)

Pragmata (PS5, Xbox Series X|S, PC)

Redfall (PC, Xbox Series X|S)

Replaced (PC, Xbox One, Xbox Series X|S)

RoboCop: Rogue City (PC, Xbox Series X|S, PS5, Switch)

Sea of Stars (PC, Switch)

Season: A letter to the future (PS4, PS5, PC)

Schim (PC, PS4, PS5)

Silent Hill: Ascension (TBA)

Stalker 2: Heart of Chornobyl (Xbox Series X|S, PC)

Starfield (PC, Xbox Series X|S)

Star Wars: Hunters (Switch, iOS, Android)

Street Fighter 6 (PS4, PS5, Xbox Series X|S, PC)

Suicide Squad: Kill the Justice League (Xbox Series X|S, PS5, PC)

Super Bomberman R 2 (Switch, PS4, PS5, Xbox Series X|S, Xbox One, PC)

System Shock (PS4, PS5, Xbox Series X|S, Xbox One, PC)

Tales of Symphonia (Switch, PS4, Xbox One)

Test Drive Unlimited: Solar Crown (Xbox Series X|S, Switch, PS5, PC)

The Lords of the Fallen (PC, PS5, Xbox Series X|S)

The Wolf Among Us 2 (PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X|S)

Tintin Reporter: Cigars of the Pharoah (Switch, PS4, PS5, Xbox Series X|S, Xbox One, PC)

Warhammer 40,000: Boltgun (Switch, PS4, PS5, Xbox Series X|S, Xbox One, PC)

Wo Long: Fallen Dynasty (PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X|S)

PELIUUTISIA KESääN 2022

• Grand Theft Auto 6 huhumyllyt tarinoivat, että peliä on kehitetty vuodesta 2014 ja julkaisuun olisi vielä pari vuotta. Miamiin sijoittuvassa pelissä olisi naispuolinen hahmo pelattavana. Vitsejä ja väkivaltaa kuitenkin ilmeisesti vähennetään alkuperäisistä, ettei vahingossa loukata kenenkään tunteita.

•Stray kissapeli on saavuttanut loistavaa menestystä. Pelillä on parempi yleisön arvostelukeskiarvo Metacriticissä (9.0), kuin Elden Ringillä (8.8)! PC puolella modaajat ovat vaihtaneet hahmoksi mm. koiran tai ihmishahmon ja taas Doom peliin on modattu Stray kissan taistelemaan demoneita vastaan.

• Lord of the Rings: Gollum pelijulkaisua on siirretty muutamalla kuukaudella eteenpäin varmaan ainakin alkuvuoteen 2023.

• Eragon TV-sarja tulee Disney +:lle. Lohikäärmefantasiaa tarjoava Eragon kirjasarja on siitä erikoinen, että kirjoittaja aloitti sen jo 17 vuotiaana. Kirjoja on myyny jo 41miljoonaa.

Pokemon TCG keräilykorttipelin suosio kasvaa tasaisesti. Nyt julkaistut Pokemon TCG Go-tuotteet linkkaantuvat ja tarjoavat extraa Pokemon Go mobiilipeliin. Syksymmällä uuden Lost Origin setin yhteydessä julkaistaan Halloween erikoisboostereita.

• Glaciered on uuden Japanilaistudion peliprojekti, jossa hypätään 65 miljoonaa vuotta tulevaisuuteen valtavan kala-lintu-hirviön ohjaksiin. Merien maailmassa sulavasti lipuen - kunnes vastaan tulee muita hirviöitä ja jättihaita.

• Lord of the Rings The Rings of Power TV-sarja on saapumassa Primelle syksyllä. Odotukset ovat erittäin ristiriitaiset, koska Taru Sormusten Herrasta maailma "modernisoituu" Disneyn uusien monimuotoisuus määritelmien mukaisesti. Tuottaja on kuitenkin lupaillut, että sarja ei politisoidu ja pyrkii ajattumuuteen ja J.R.R. Tolkienin kirjojen henkeen.

UUTUUKSIEN ARVOSTELUJA:

• XENOBLADE CHRONICLES 3 - NSW - 89%
"Xenoblade Chronicles 3 is itself and loudly. It is what it is without a hint of doubt. It's the perfect videogame, inasmuch as it takes everything that makes the series special and turns it up louder, down darker. It does what it wants." Pocket Tactics 10/10

• AI: The Somnium Files - Nirvana Initiative - Ps4, NSW - 88%
"is an amazing point-and-click adventure and an even better murder mystery. I truly believe that it belongs on the shelves of most gamers, but I really am mad about that one puzzle." Game Grin 9/10

• Stray - PS5 - 84%
"Stray is a visually-stunning masterpiece of science fiction that seamlessly interweaves its features into a truly wonderful experience." Screen Rant 9/10

• Live a Live - NSW - 81%
"It's filled to the brim with variety, humor, and interesting narratives.. " Twinfinite 9/10 • Pocky & Rocky Reshrined - NSW, PS4 - 80%
"Its a tasteful but ambitious remix of a SNES favourite that should appeal to shoot 'em up fans and retro gamers generally. It might be a bit too tough for casual players though." PlayStation Country 80/100

• Capcom Fighting Collection - PS4, NSW, XONE, PC - 80%
• Madison - PS5, PS4, NSW, XONE, PC - 74%

Arvostelut Metacritic.com

• Oathsworn: Into the Deepwood - 9.2/10
Julkaisussa 2022/2023

• Northgard: Uncharted Lands - 8.8/10
Julkaisussa 2022/2023

• Taco Hattu Kakku Lahja Pizza (Suomi) - 6.9/10
• London, Next Station (Suomi) - 7.7/10

Arvostelut Boardgamegeek.

PUOLENKUUN 25 VUOTTA - Juhlitaan yhdessä!

Kiitoksia sinulle, pelaaja!
Nautitaan ja pelataan yhdessä seuraavatkin 25 vuotta.


BLACKALEJA JO LINJOILLA - MAHTAVA BLACKWEEDEND PIAN!

Matka maailman parhaaksi viihdekaupaksi on ollut pitkä ja mielenkiintoinen. Olemme vuodesta 1997 lähtien myyneet yli miljoona tuotetta ja tarjonneet pelaajille miljoonia pelitunteja.
Hymy ja ilo mitä viihde tuottaa on yksi tärkeä syy miksi tätä tehdään.

Synttärien juhlinta alkoi Ropeconissa ja jatkui heti elokuun alussa Assembly tapahtumassa.

Syyskuussa juhlat jatkiuvat TRACON-tapahtumassa Tampereella ja Kuva- & ääni-messuilla Helsingissä!

- Kirjamessut vietettiin Helsingin messukeskuksessa TO 27.10. - SU 30.10. Kattava myyntiosasto ja vuoden pelejä esillä pelipuolella!

Pelaa ja pelasta maailma!

PUOLENKUUN PELIT - KEVäTPELIT JA UUTISET

Keväällä 2022 pelimaailmaa ei uudet jättijulkaisut järisyttäneet - mutta laadukasta pelattavaa on paljon, ehkä jopa enemmän kuin riittävästi. Kokeile mahdollisimman laajasti, kerää enemmän kokemuspisteitä!

- Tarjoukset voimassa kaikissa myyntipisteissä!


PELIUUTISIA

• TikTok on toteuttamassa omia pelituotantoja. Ilmeisesti muutakin on tulossa kun erikoista tanssia, minipelien muodossa.

The Lord of the Rings: Gollum on hiippailee jo kohti julkaisupäivää PS5:llä, PS4:llä, Xbox Seriesillä, Xbox Onella ja pc:llä  ja saapuu 1. syyskuuta. Switch version kehityksessä kestää, ja se saapuu myöhemmin.

• Youtube tähti Logan Paul pyrkii presidentiksi 2032 vaaleissa Yhdysvaltojen oudoissa amerikoissa.

• Pokemon GO mobiilipeli saa vieläkin ihmisiä tekemään jotain omituista, ulkoilemaan. Pokemonien metsästykseen on tarjolla käteviä rannekkeita. Peli myös päivittyy tasaisesti ja luvassa on piakkoin Pokemon Chat.

• GearBoxilla on yli 9 AAA-luokan peliä kehitysbutkessa. Uusi GearBoxin omistaja Embrace Group osti hiljattain Square Enixiltä Tomb Raider ja Deus EX:n käyttöoikeuden. GearBoxilla on työnalla ainakin Homeworld 3, Hyper Light Breaker, Relic Hunters Legends, Have a Nice Death sekä Eyes in the Dark: The Curious Case of One Victoria Bloom ja Tales From the Borderlands 2.

Death Stranding 2 on kehityksessä, vahvistaa itse päänäyttelijä Norman Reedus.

• Suuressa maailmassa tekijöistä on pulaa ja laadutonta ravintoa tarjoava McDonalds on tehnyt työväen värväykseen pelin. Kanadan McDonaldsi kaipaisi pelkästään tulevan 3kk sisään 25000 tekijää. McDonald's Crush The Rush pääsee harjoittelemaan taitoja töypisteellä sinkoilusta toiseen.

• Vanha maailma katoaa pikkuhiljaa uuden tieltä. Tulevat pelit Gotham Knight ja Squid Game ilmestyvät vain uudelle sukupolvelle PS5:lle ja Xbox Series X:lle. Gotham Knightiin tulee lupaava co-op kaksinpelivaihtoehto.

• EA on yksi haukutuimmista pelivalmistajista. Jättistudion käden jälki takoo kuitenkin tulosta. EA:n Star Wars pelejä on pelkästään myyty yli 52 miljoonaa kappaletta, yli 3 miljardilla dollarilla. Tulevaisuudessa Star Wars pelejä tuottaa myös henkiinherätelty Lucasfilm Games. Taustalla Disney taas kerää lisenssirahat Roope Ankkamaisesti jättimäiseen rahavuoreen.

• EA on keskustellut yhdistymisestä NBC mediakonsernin kanssa ja jutellut aiheesta Amazonin, Applen ja Disnen kanssa. Isotkin haluavat osaksi vielä jotain isompaa. Oletettavasti pomojen bonukset on aina isompia mitä isommassa jengissä pyörii - muutenhan isompien massojen myötä laatu yleensä huononee ja toiminta yksipuolistuu.

• Digimon TCG: New Awakening BT08 Booster (New Hero) ja uudet Digimon Startterit Parellel Worlds ja Ancient Dragon ovat uusimmat laajennukset jo vuodessa kovaan pelitahtiin nousseeseen keräilykorttipeliin.

• Arma Reforger on ottanut ensiaskeleita Early Accessiin PC ja Xbox alustoilla. Legendaarinen nimi herättää naavaparroissa realistisia tuntemuksia, tetsauksesta ruohojen seassa ja luotien viuhuessa taktisessa taistelupelissä. Tulevaisuudessakin navigoidaan kompassin avulla, eikä vilkkuvien nuolivalojen opastuksessa. Arma reforged on välietappi matkalla ARMA 4 -peliin.

• Call of Duty: Warzone 2 käynnistyy loppuvuodesta, kunhan uudistettu CoD Modern Warfare 2 on ensin tuottanut riittävästi. Warzone 2:sta olisi vuotanut tietoa. Loadouttien eteen pitäisi suorittaa tehtäviä. Uusi Battle Royal pelimoodi olisi nimeltään Stronghold, joka sisältää Ai-vastuksia. Pro Perksit taas antavat yliluonnollisia kykyjä käyttöön. Haarniskoihin tulee myös lisää päivityksiä.

UUTUUKSIEN ARVOSTELUJA:

Kirby and the Forgotten Land - NSW - 87%
"It put a grin on my face from the start, and it kept me happily engaged to the very last drop." TouchAracde 100/100

• Cotton Fantasy - PS4, NSW - 82%
"Cotton Fantasy was worth the wait as it's bursting with enjoyable shmup gameplay set in a bubbly and very silly world. Plus, the fact that it features such a diverse-playing cast of characters is sweeter than a bowl full of Willow." VideoChums 83/100

• Chrono Cross: The Radical Dreamers Edition - NSW, PS4, XONE, PC - 78%
"This is a must-play game for any JRPG fan. " NoisyPixel 90/100

Tiny Tinas Wonderland - PS5, PS4, XONE, PC - 78%
"The casual and humorous approach of Tina fits just perfectly within the game, and with all of the general improvements over Borderlands this spin-off might as well surpass the main game." Areajugones 90/100

• Evil Dead: The Game - PS5, PS4, XONE - 74%
"Evil Dead: The Game has quickly become our favourite 4v1 horror title, and we can’t wait to see how it grows and develops. There are two distinct experiences to be had playing as either a demon or a survivor, but both are huge amounts of gory fun." GameSpew 90/100

• Nintendo Switch Sports - NSW - 72%
"The time with Nintendo Switch Sports has been one of the most fun experiences I have had with a co-op game. And frankly, the most fun I’ve had with anything sport-related ever." Movies Games and Tech 100/100

• Vampire: The Masquerade - Swansong - PS5, PS4, XONE, PC - 69%
"Vampire: The Masquerade - Swansong is a truly groundbreaking game that no fan of narrative-driven games should pass on." WccTech 90/100

• The Centennial Case: A Shijima Story - PS5, PC, NSW, PS4 - 69%
"The Centennial Case: A Shijima Story is a memorable, impactful, and well-written mystery adventure boasting sublime voice work and live-action talent that elevates the experience to a new level altogether." NoisyPixel 80/100


Arvostelut Metacritic.com

LAUTAPELI-ARVOSTELUT:

Living Forest - Elävä mestä (Suomi) 7.4/10

• Cartographers (Suomi) - 7.7/10

• Neoville (Suomi) 6.9/10

• A Fake Artist Goes to New York (Suomi) 7.2/10


Arvostelut Boardgamegeek

PUOLENKUUN PELIT UUSI MYYMäLä - HELSINKI TRIPLA

Helsingin Mall of Triplassa on avattu Puolenkuun Pelien kattava viihdekauppa!

Puolenkuun Pelit Helsinki Tripla
Mall of Tripla
Fredikanterassi 1,  2 kerros, Nordic Avenue
00520 Helsinki

avoinna:
MA - LA 9 - 21
SU  11 - 19

[email protected]


0405675626

On aika astua pääkaupunkiseudun tunnelmaan. Pohjoismaiden suurin kauppakeskus Mall of Tripla on loistava paikka tulla viihdeostoksille.

Lisätietoja Triplasta:
TERVETULOA PELIVUOSI 2022 - HELMIARVOSTELUJA JA UUTISIA

Luvassa on aina uutta, entistä parempaa, maukkaampaa ja isommalla rahalla tehtyä.
Puolenkuun Pelit on laajentumassa uusiin suuntiin tänä vuonna ja tästä lisää myöhemmin.

Parhaat pelilinkit:

- Uusimmat myyntiin lisätyt - yli 42 tuotetta keskimäärin/päivä.

Maailman kaikki viihde tarjolle Suomesta. Jos jotain puuttuu, kysy, niin hankimme sen sinulle.

- Tarjoukset - Mega-alet voimassa!
- Aktiivisia tarjouksia arkipäivisin ja aina edullisia hintoja.

- Saapuneet - valtavasti varastoon saapuneita.
- Yli 11000 tuotetta, varasto kasvaa, viihdevalikoimaa kaikille!
Paketteja tipahtaa maailmalta joka arkipäivä.


PELIARVOSTELUJA:


• Elden Ring - PS5, PS4, PC, XONE - 97%
"This is, without doubt, one of the best games in recent memory." The Gamer 100/100

• Horizon: Forbidden West - PS5, PS4 - 88%
"Forbidden West is an exemplary sequel that takes the series to new heights and delivers one of the best open world games to date.." Vandal 94/100


• Pokémon Legends: Arceus - Switch - 84%
"This is one of the best Pokémon games ever. The feeling of exploration and discovery, along with a much improved gameplay, makes Pokémon Legends: Arceus a must-have game for any Nintendo Switch player." GamingTrend 90/100

• Shin Megami Tensei V - Switch - 84%

"This is hardcore role-playing at its most efficient, dressed up in a bleak, nihilistic story and given life by a compendium of demons that make Pokemon look amateurish. "   NME 100/100

• Uncharted: Legacy of Thieves Collection - PS5 - 87%

"Its a must-have for anyone that has yet to play these two games or simply wants to revisit them.  " Digital Chumps 88/100

• Dying Light 2 Stay Human - PS5, PS4, PC, XSX, XONE - 77%

"Its another exhilarating parkour and zombie-pummeling playground from Techland" WccTech 80/100

• Tom Clancy’s Rainbow Six Extraction - PS5, PS4, PC, XONE, XSX - 74%
"Once you start playing Rainbow Six: Extraction, it's difficult to stop." Worth Playing 85/100

 

PELIUUTISIA:

Maailmalla on nyt Nintendo Switch konsoleita 103miljoonaa, eli yli Wii:n, joka möi aikanaan mahtavat 101miljoonaa kappaletta. Myyntimäärissä on huikeita satasen ylityksiä Nintendo DS 154 mljoonalla, GameBoy 118 miljoonalla, PS2 155 miljoonaa konetta ja PS4 116 miljoonalla. PS5 ja XSX valmistustahti on sen verran hitaalla menolla, että vastaaviin lukemiin on valtavasti matkaa. PS5 koneita on saatu maailmalle 17miljoonaa.

The Sims 4 My Wedding Stories on tuleva uusi laajennus aina kasvavaan virtuaalielämään. Unelmahäitään pääsee tunaamaan ja rakentamaan aina kutsujen valmistelusta itse seremoniaan.

Ghostwire: Tokyo saa virallisesti julkaisunsa 25.3. PC:lle ja PS5:lle. Peliä kannattaa odottaa, kehittäjänä on Tango Gamework, jonka perustaja ja studiopomo Shinji MIkami tunnetaan mm. Evil Within ja Resident Evil-sarjojen luomistyöstä.

It Takes Two on myynyt mainiot 5 miljoonaa kappaletta, ja napannut kasat voittoja vuoden 2021 pelipalkinnoista. Ruotsalainen Hazelights myös antaa pelin ostajille ystävällisesti Friend Passin, jolla voi kutsua peliseuraksi muita, vaikkei hänellä peliä olisikaan.

Grand Theft Auto VI on RockStarilla aktiivisessa kehityksessä - mikä voi tarkoittaa, että ollaan vielä vuosia julkaisusta. GTA V päivitetään maaliskuussa PS ja XSX -versioihin, ja näin hittimaailma on kokenut jo kolmen konsolisukupolven julkaisut.

Microsoft on ostamassa Activision Blizzardia. 69 miljardin dollarin hintaan M$ saisi haltuunsa yhden suurimmista pelistudioista ja isoimmista nimistä kuten Call of Dutyt, Diablot ja lisenssit maailmoihin mitä Activision ei juuri ole osannut hyödyntää, kuten StarCraft. Kaupan voi estää kuitenkin vielä kilpailuviranomaiset amerikoissa, mutta tuskin - koska pelaajamäärissä Sony ja Tencent ovat tämänkin kaupan jälkeen hieman MIcrosoftin pelaajamäärien edellä. Pelaajille tämä on erittäin todennäköisesti negatiivista, raha jakaantuu harvemmille ja lopulta laatu ja monipuolisuus ei yleensä ainakaan parane.

Sony ei jäänyt katsomaan kun kilpailijat vahvistuvat ja pisti 3,6miljardia dollaria pöytään ja osti Bungie Softawaren, joka on rakentanut viimevuosina Destiny-räiskintöjä.

Blizzard työstää Warcraft -mobiilipeliä. Lisäksi uutta on tulossa World of Warcraftiin sekä HeartStoneen. Lisäksi uusi seikkailupeli on varhaisessa kehitysvaiheessa.

Tämän vuoden Call of Duty -pelin kehittäjänä on Infinity Ward - jota moni pitää yhtenä parhaista räiskintäpelistudioista. Jatkoa ilmeisesti saapuu Call of Duty: Modern Warfare (2019 versiolle) ja taistelussa kohdattaisiin eteläamerikkalaisia huumekartelleja.

Metaversumit tulevat megavolyymillä lähivuosina. Epic Megaversumi on kerännyt miljardin rahoituksen, mm. 200miljoonaa Sonylta. Veikaten luvassa on lähinnä uusia alustapohjia omille pelimaailmoille ja entistä isompia raja-aitoja eri pelikokemuksiin ja pelimaailmoihin - kehitys kehittyy.

Lautapeleissä on kehitteillä lukuisia PC:n strategiapelejä ja muita konsolipuolen maailmoja. Seuraavia kannattaa ainakin odotella innolla:
- Heroes of Might & Magic III: The Board Game (2023)
- Total War: ROME - The Board Game (2023)

 

 


MENNYT ETU - PUOLENKUUN ETUNA TI 3.5 - SU 15.5. KERäILYKORTTEJA KAIKILLE!

Knn ostit edun aika myymälöistä tai verkosta ja saat kaupanpäälle satunnaisen keräilykortin!

Jaossa on MTG, Pokemon, Digimon, Flesh & Blood, Yu-Gi-Oh! ja Final Fantasy-kortteja.
Yksi kortti / ostokerta.
Mukana on myös harvinaisia ja arvokkaita.

Tutustu uusiin maailmoihin.
Ihmettele keräilykortin ominaisuuksia ja tunnelmaa ja innostu ehkä uudesta harrastuksesta.
JOULUN PELIUUTISIA - ARVOSTELUJA JA UUSI MAKSUTAPA


Lasku 30 päivän maksuajalla ilman kuluja tai korkoa!

- Uusi maksutapa toiminnassa verkkokaupassa kaikille toimitustavoille.
- Luottotiedot tarkistetaan tilatessa ja tarvittaessa verkkopankkivahvistus.

Myymälä noudossa esität vain henkilöllisyystodistuksen ja allekirjoitat noutotodistuksen.
Lasku aktivoituu tilauksen postituksen tai noudoksi käsittelyn yhteydessä ja saapuu suoraan sähköpostiin 1-2 päivän sisään.

Laskutuksen tarjoaa luotettava Avarda Oy.
www.avarda.com lisätietoja

 
- PUOLENKUUN UUTISIA

• Sony on julkaissut väriä PlayStation 5 maailmaan. Tammikuussa 2022 saapuu viisi eri koteloväriä sekä uudet DualSense ohjainvärit Nova Pink, Starlight Blue ja Galactic Purple.
 
• Star Wars: Eclipse on kehityksessä Quantic Dreamillä. Pelitalo on tuttu Detroit: Become Humanista, eli todella korkean tason tunnelmallisista sikkailuista. Uusi Star Wars Eclipse olisi toimintaseikkailu, jossa juoni voi edetä usealla tavalla kohti loppua galaktisen tasavallan menestyksen päivinä.
 
• Wonder Woman mätkintää on luvassa Monlith Productions studiolta. Edellinen suoritus pelitalolta oli kehuttu Middle-Earth Shadow of Mordor ja Shadow of War.
 
• NHL 22 kiekkopeli saa mahtavia päivityksiä. Jo pian on mahdollisuus pelata nuorten MM-kisoja. Piakkoin saapuu myös Naisten MM-kisat pelattavaksi. Myöhemmin mukaan päivittyy Suomen kotikisat, eli miesten MM-kisat turnaus pelattavaksi, oikeilla kokoonpanoilla.
 
• Nightingale kannattaa pistää korvan taakse. Mahtava verkkopelattava selvitymispeli tulee tarjoamaan uskomattoman isoja ja upeita kohtaamisia satuolentojen tunnelmissa. Julkaisussa joskus vuonna 2022.. aikaisintaan.
 
Strategiapelirintamalla Dune: Spice Wars tulee tarjoamaan kattavaa strategiaa aina kauppareiteistä ja yhteiskunnan rakentamisesta taisteluihin. HomeWorld 3 taas tarjoaa valtavia galaktisia kohtaamisia, nyt myös roguelike sattumilla höystettynä - molemmat saapuvat PC:lle 2022 aikana.

Star Trek: Resurgence -seikkailu saapuu keväällä konsoleille ja PC:lle. Peli tulee olemaan täynnä tunnelmaa avaruuden armoilla, ja taustalla on entisistä Telltale Games -kehittäjistä koostuvan uuden Dramatic Labs -studion käsialaa.
 

 UUTUUKSIEN ARVOSTELUJA:
 
 • Halo: Infinity  - Xbox - 86 %
"Halo Infinite is its biggest, boldest, and most creative launch since the series released. Bringing a return to form for both the campaign and multiplayer." DualShockers 90/100
 
• Cupid: Paradise - NSW - 88 %
"From my second playthrough to my fourth, I found myself shaking in my chair, wanting to know what would happen next. Its comedic romance kept me up until the late hours of the night, and I haven’t had a game that made me feel like this in quite a long time." Noisy Pixel 86/100
 
• Big Brain Academy: Brain vs. Brain - NSW - 88 %
"Its a fantastic couch co-op game, even for a system like the Nintendo Switch, which has no shortage of them, and is a great addition to the library of those who love playing games with their friends."  Screen Rant 90/100

• Beyond a Steel Sky - PS4, PS5, XONE, NSW - 74 %
"Beyond a Steel Sky is still a good adventure that tries to offer a perspective on our society and how we should try to improve it without leaving anyone behind." The Games Machine 80/100
 
• The Smurfs: Mission Vileaf - PS5, PS4, NSW, XONE, PC - 71%
• Asterix & Obelix Slap Them All  - PS5, PS4, NSW, XONE, PC - 71%
• Evil Genius 2: World Domination - PS5, PS4, NSW, XONE, PC - 79%
• Chorus - PS5, PS4, NSW, XONE, PC - 72%*
 
 Arvostelut Metacritic.com


LAUTAPELIT

• Ark Nova  - Lautapeli - 8.5/10

• Undaunted: Reinforcements - Lautapeli - 8.2/10
 
 Arvostelut Boardgamegeek.com
 
 
The Game Awars 2021 palkintoja:

Game of the Year
- It Takes Two - voittaja

- Deathloop
- Metroi Dread
- Psychonauts 2
- Ratcht & Clank: Rift Apart
- Resident Evil Village

Best Narrative:
- Marvels Guardians of the Galaxy

- Deathloop
- It Takes Two

Best Score and Music:
- Nier Replicant ver 1.22474487139

- Cyberpunk 2077
- Deathloop

Players Voice:
- Halo Infinite

- Forza Horizon 5
- It Takes Two
 

PUOLENKUUN PELIT - MARRASKUUN VIIHDE JA VAPAUS

Vapaus valita, vapaus nauttia viihteestä!
Yli 65000 tuotetta odottaa pelaajia, viihteestä nauttijoita - maailmansa koristajia.
Osta tunnelmaan sopiva T-paita, muki tai näyttävä figuuri - tee maailmastasi viihtyisämpi!

Joulu-opas täällä kertoo tulevista toimitusajoista, myymälöiden erikoispäivistä ja koittaa tarjota linkkejä ja suosituksia kohti parhaita lahjoja.

Tervetuloa pelikaupoille!
Myymälä auki nyt myös sunnuntaisin aamupäivästä klo 10:00 alkaen!

MA-PE 10-20
LA-SU 10-18

Verkkokauppa palvelemassa 24/7!

 
- PUOLENKUUN UUTISIA

• Global Sales Data on tutkinut PlayStation 5:n pelimyyntejä. Fyysisiä pelejä oli myyty seuranta-otannassa 10.14 miljoonaa ja digitaalisia latauksia 7.51 miljoonaa. Digitaalinen lataus, eli tilapäinen laina netistä verrattuna fyysiseen omistamiseen ei tietenkään ole järkevää, joten toivottavasti pelaava kansa jatkossakin arvostaa fyysistä. Fyysisen tuotteen arvo säilyy ja joissain harvoissa tapauksissa kasvaa merkittävästi vuosien varrella.

 Golden joystick awards 2021 on palkinnut Dark Souls -pelisarjan kaikkien aikojen parhaaksi peliksi. äänestyksessä juhlistettiin pelien 50 vuotista historiaa. toiseksi nousi alkuperäinen DOOM, kolmannakesi The Legend of Zelda: Breath of the Wild.

• Halo Infiten moninpelipuolella jo soditaan ja itse pääpeli julkaistaan joulukuun alussa. Kampanjan Co-Op ominaisuudet aukeavat kuitenkin vasta keväällä ja Forge-pelin muokkausominaisuudet kesällä.

• D&D 5th edition kehittyy ja päivittyy jatkuvasti uusilla upeilla kirjoilla. Uusi D&D 5.5 edition on kuitenkin tekeillä, ja idea on tehdä versiopäivityksestä täysin taaksepäin yhteensopiva materiaalien osalta. Tarkoitus olisi saada päivitetyt perussääntökirjat ulos 2024 vuoden aikana - kun roolipeli juhlii 50 vuotta.

• D&D Uusimpien kirjojen osalta D&D 5th Edition: Fizban's Treasury of Dragons lento hieman myöhästyi.
Lohikäärmeiden maailmoja avaava, valtavia aarteita ja jättimäisiä kohtaamisia tarjoava kirja on kuitenkin otettu nyt hyvin vastaan. Tämän jälkeen ollaan jo lähellä taikakoulun portteja, kun D&D 5th Edition: Strixhaven - A Curriculum of Chaos saapuu 14.12.

• Battlefield 2042 yrittää ottaa taistelun haltuun muokkausvapaudella. Portal pelimoodissa pelaajavat voivat itse luoda pelinsä säännöt esim. 1 vs. 127 - onnistuu. Bottiarmeija vastaan Apache helikopteri ja tiimi kavereita, mikä ettei. Vastaanotto on ollut aika heikkoa, mutta ruotsalaisilla voi olla vielä ässä hihassa tai ruotsalaiseen tapaan todennäköisesti muualla syvissä pimeissä paikoissa - eli päivityksiä odotellaan.

Overwatch 2 ja Diablo IV pelien julkaisu on siirretty tulevaisuuteen. Joten ainakaan alkuvuodesta 2022 ei enää puhuta Blizzardin kehitysstudioilla.

• Modiphius Entertainment, jonka käsistä tuli toimiva ja kohtalaisen menestynyt Fallout: Wasteland Warfare - työstää nyt The Elder Scrolls 5: Skyrim - The Adventure Game -lautapeliä. Skyrim-lautapeli  tulee olemaan yhteistyötä ja roolipelaamista ja sisältää kaksi kolmeosaista kampanjaa, joihin luodaan satunnaisuutta korttien myötä.

• Grand Theft Auto: The Trilogy - Definitive Edition saapuu joulukuussa levyversiona.
Klassikopelit päivitetään nyt uudelle ajalle ja kätevästi yhteispaketissa. Grand Theft Auto III-, GTA: Vice City- ja GTA: San Andreas -ovat megaluokan nimiä, ja niiden änkeminen samalle kokoelmalle tarjoaa valtavan määrän laatupelejä PS4/PS5, XONE/XSX sekä PC-alustoille.  Pelikokoelma on ollut rankasti arvosteltu, koska hommiin laitettu pienempi kehitysstudio ei päivittänyt riittämiin klassikoita.

ARVOSTELUJA:

Metroid: Dread - Switch - 88 %
"Metroid Dread is a perfect mixture of 'things." Areajugones 90/100

Shin Megami Tensei V- Switch - 86 %
"Shin Megami Tensei is one of the best RPGs of recent years." MGG Spain 86/100

• Forza Horizon 5 - XONE, XSX, PC - 91 %
"Forza Horizon 5 is built to deliver hour after hour of glossy, beautiful fun. Hit the race mechanics as deeply as you like. Zip around the amazingly beautiful map in a Corvette for no reason at all. Find secrets. Build out your car collection. Get rich." GamingNexus 95/100

• Blue Reflection Second Light - SWITCH, PS4, PC - 78 %
"Blue Reflection Second Light is a powerful story of a group of magical girls stuck in a world where males just don’t exist. While they explore their past, bonds are created to deliver fun and energic moments of storytelling made grander by emotional story beats." NoisyPixel 84/100

Pokemon Brilliant Diamond and Shining Pearl - Switch - 77 %
"These remakes are a must for any Pokémon fan who wants to feel nostalgic while also being great for new players." Nintenderos 85/100

• Call of Duty: Vanguard - PS5, PS4, XONE, XSX, PC - 73 %
"They bring a new and fresh approach to the WWII and D-Day scenario making the solo campaign just as enjoyable as the multiplayer." App Trigger 95/100

• Battlefield 2042 - PS5, PS4, XONE, XSX, PC - 69 %
"Battlefield 2042 is a formidable and enjoyable shooter that once again delivers on the series promise of peerless open world combat theatre in a way that no other series or franchise has managed to match." PlayStation Universe 80/100

• Jurassic World Evolution 2 - SWITCH, PS5, PS4, PC, XONE, XSX - 79 %
"Jurassic World Evolution 2 turns our classic theme park into a huge dinosaur sanctuary. But a wilder, more detailed, more demanding and, in short, more spectacular one.. " SomosXbox 84/100

Disco Elysium: Final Cut -PS4, PS5 - 92%
• Deathloop - PS5 - 88%
Tales of Arise -PS4, PS5, XONE, XSX  - 87%
• Life is Strange: True Colors  - NSW, PS4, PS5, PC, XONE - 71%
Fatal Frame: Maiden of Black Water - NSW, PS4, PS5, PC, XONE - 71%
• The Elder Scrolls V: Skyrim Anniversary Edition - PS4, PS5, XONE - 77%
Riders Republic - PS4, PS5, PC, XONE - 77%

Arvostelut Metacritic.com

LAUTAPELIT

• Dune: Imperium - lautapelit 8.3/10

•  The Witcher: Old World  - Lautapelit - 7.7/10

• HeroQuest - Lautapeli -  7.7/10
Uusintajulkaisu vuoden 1989 klassikosta tulossa alkuvuodesta!


Arvostelut Boardgamegeek.com

 

 

 

PUOLENKUUN MENNYT ETU Lokakuussa:

Kun ostit roolipeli tai Q-Workshopin noppia yli 10 €:lla ja saat onnekkaan Support Your Local Gamestore D6 nopan!

- Noppia jaossa yksi / ostospäivä. Osta useammin, saat enemmän!
Upeissa koristelluissa nopissa osassa lukee "Support Your Local Store".
 
- Etu EI OLE voimassa!

Aloita vaikka uusi roolipeli - tai varusta pelitilanteet Puolalaisen Q-Workshopin upeilla nopilla!

Roolipelien starter-boxit
D&D roolipelin aloitus


Q Workshop nopat
Q Workshop

 

PELIARVIOITA JA UUTISIA SYKSYYN

Pelimaailmat senkun paranevat.Tarjontaa on aivan uskomattoman paljon - enemmän pelejä, parempia pelejä!

Konsolimarkkinoilla maailman tehtaiden ja organisoinnin ontuminen korostuu, kun PS5, Xbox Series X -konsoleita saapuu vain pikkuhiljaa nälkäisille pelaajille. Nyt osapula osuu myös Nintendoon, jonka uudistunut Switch OLED -version joulun tuotantoerät jättää monet kylmäksi ja edullisempaa perusversiota valitsemaan.

Maailman rahti ja kuljetustilanne on ongelmissa talveen mentäessä. Valmistusmaista on jopa viisinkertaisia kuljetusmaksuja asiakkaille, joten talvella on odotettavissa hinnan nostoja valmistajilta mm. lautapelien osalta.


UUTUUKSIEN ARVOSTELUJA:


• The Great Ace Attorney Chronicles - NSW - 88 %
"Great use of its setting along with the usual dose of charm, humor, smart writing, and a great cast of characters help The Great Ace Attorney Chronicles deliver an incredibly strong package, one that ends up being well worth the very long wait.." Gaming Bolt 90/100

•  Tales of Arise - P4, PS5, PC, XONE/XSX - 87 %
"With its universe and its successful characters, the title delivers a striking adventure that takes advantage of superb environments thanks to a unique graphic rendering. The fights are not left out either since they show great intensity with always more spectacle, sometimes even if it means confusing the action." jeuxvideo.com 85/100

• Life is Strange: True Colors - PS4, PS5, XONE, NSW - 82 %
"t is rare when I find a game that tries to capture real people and nails it so well. Every aspect of Life is Strange: True Colors - from the dialogue to the characters to the paths they took - is real and vivid, and I fell in love with all of it almost immediately." AppTrigger 100/100

WRC 10 - PS5, PS4, XONE, XSX, PC - 80 %
"Overall and if you can look past that glaring miss of possible greed, WRC 10 is a fantastic game. The cars feel the part, handling is much more in-depth this year than in previous entries, and should you have the capacity to race with a wheel then you’ll find the whole experience incredibly engaging. " Xbox Tavern 90/100

WarioWare: Get It Together! - NSW - 76 %
"WarioWare: Get It Together! is one of the funniest games that you will find on Nintendo Switch this year. Wario's crew is back full of good surprises, like lots of interesting microgames and a nice variety of modes to play alone or with a friend" - Nintenderos 82/100

The Medium - PS5, XONE, XSX, PC - 77%
Sonic Colors: Ultimate - NSW, PC PS4 - 75%
Kitaria Fables - PS5, NSW - 69%

Arvostelukeskiarvot 10.9. tilanteessa metacritic.com

Lautapelejä:

• Agemonia - Boardgamegeek 8.9/10
- Kickstarter vaiheessa. Julkaisussa talvi 2022.

• Descent: Legends of the Dark - Boardgamegeek 7.7/10


PELIUUTISIA• Gran Turismo 7 julkaisupäiväksi vahvistui PS4:lle ja Ps5:lle 22.3.2022. Sony PlayStation Showcase 2021 nettitapahtumassa julkaistiin huikea määrän muutakin tulevaa pelattavaa.

• Legendaarinen mestariteos uusitaan kun Star Wars Knights of the Old Republic Remake on kehityksessä Aspyrin käsissä. Peli saapuu konsolipuolelle PS5 yksinoikeudella sekä PC julkaisuna.

• Project Eve lupaa Japanilaistyylistä Bayonetan kaltaista toimintaseikkailua.
Maailma on luhistunut.. Eve ja sinä ja mörököllit niitattavaksi.

• ForSpoken Square Enixin Luminous Studiosilta lupailee huikeita elämyksiä naissankarin yliluonnollisten kykyjen ja liitojen kanssa.

• Rainbow Six Extraction räiskii tammikuussa 2022.


• Suomalaisen Remedyn Alan Wake Remastered PS5:lle ja Ps4:lle sekä Xbox One:lle saapuu jo 5.10.

• Grand Theft Auto V PS5 ja XSX versiot hyppäsivät maaliskuu 2022 kohdille.

Kieltämättä 2013 julkaistun GTA V:n uusi reinkartaanio kuulostaa hyvältä, mutta jo ehkä liian usein nähdyltä kokemukselta.

• Blood Hunt PS5 yksinoikeudella tarjoaa nopealiikkeistä toimintaa, scifiä ja vampyyritunnelmia.

• Uncharted Legacy of Thieves Collection saapuu aikaisin 2022 PS5:lle ja PC:lle.
Sisältäen kaikki upeat seikkailut uudistettuna.

• Marvels Wolverine esittelee kynsiään videon muodossa mutta kehityskaari lienee pitkä.

Spider• Man 2 hyppii vasta 2023 ja Miles Morales ja Peter Parker yhdistävät voimansa kun vihulaisena kohdataan Venom.

God of War: Ragnarok sai myös ensimakua tunnelmista trailerin muodossa. Elmää jatkuu karussa pohjolassa, jumalten keskellä.

Suomalaisen Lautapelit.fi valmistajan Ageamonia on lähtenyt loistavasti käyntiin Kickstarterissa. Tässä lienee Suomen suurin peliprojekti, jos jotain pieniä virtuaaliviihteitä ei lasketa mukaan. Puolenkuun Pelit on tietysti mukana tukemassa Kickstartteria ja ensi linjassa myymässä pelejä.

• Kerääminen kannattaa aina.. tai välillä Vuoden 1997 Warhammer 40k 1997 Metal Thunderhawks miniatyyri myytiin juuri maalattuna ja koottuna Ebay:ssa hintaan 25600 £.

 

 

PUOLENKUUN ETU - TAMPERE 9v. - Säkissä ylläri

Kun ostit edun aikana syyskuun 13.9. MA mennessä reppu, laukku, kassi, penaali tai lompakko - ja saat mukana yllätystuotteen!

Ssika säkissä, tai siis sisältöä setissä - yllätystuotteina mm. mukeja, kyniä, paitoja, koriste-esineitä (yllätyksen arvo noin 2-10e).


YLLäTYSTUOTE MUKAAN TUOTERYHMIIN:


Eväsrasiat & Esiliinat
Eväsrasiat & Esiliinat
Lompakko
Lompakko
Kassit & Pussit
Kassit & Pussit
Penaalit
Penaalit
Reput
Reput
Laukut
Laukut


Juhlistamme Puolenkuun Pelit Tampere 9 vuotista taivalta pelaajien palvelijana!


Kesäkuussa avattu 269m2 myymälä on otettu loistavasti vastaan.
Toivottavasti pääset käymään ja kokemaan pelimaailman sekä osallistumaan pelaamiseen asiakkaana tai pelitilassa.PUOLENKUUN ELOKUUN UUTISIA


UTUUKSIEN ARVOSTELUJA:

• The Great Ace Attorney Chronicles - NSW - 88 %
"Great use of its setting along with the usual dose of charm, humor, smart writing, and a great cast of characters help The Great Ace Attorney Chronicles deliver an incredibly strong package, one that ends up being well worth the very long wait.." Gaming Bolt 90/100

• Bustafellows - PC, NSW - 90 %
"Bustafellows is a great representative of the fascinating stories visual novels can tell." Noisy Pixel 90/100

• NEO The World Ends With You - PS4, NSW - 80 %
"It’s a grand, modern epic with impeccable writing and almost as impeccable style that’s got as much heart as it does twists and turns in the plot. This is easily one of the year’s finest RPGs." Gfinity 10/10

• Final Fantasy VII Integrade - PS5 - 89%
• Guilty Gear -Strive - PS4, PS5, PC - 87%
• Scarlet Nexus - PS4, PS5, XONE, XSX - 80%
• Samurai Warriors 5 - PS4, NSW, PC - 79%
• Cris Tale - PS4, NSW- 76%
• Dungeons & Dragons: Dark Alliance - PS4, PS5, PC - 58%


Arvostelukeskiarvot 6.8. tilanteessa metacritic.com


• Meadow - Boardgamegeek 8.4/10

• Terraforming Mars: Ares Expedition - laajennus - Boardgamegeek 7.4/10


PELIUUTISIA


 Lauta- ja seurapelimarkkinat kasvavat 13 miljardiin dollariin 2022. Kasvuvauhti on yli 10% vuosittain. Euromonitor International tutkimuslaitoksen mukaan digiähky on selkeä. Lukema pitää sisällään lautapelit, palapelit, keräilykortit ja roolipelit.

• Back 4 Blood on henkistä jatkoa legendaariselle Left 4 dead -zombiräsikinnälle. Pienellä tiimilä koitetaan selviytyä kaaottisista taisteluista. Pelistä rullaa ennakkotilaajille BETA-vaihe ja avoin BETA myöhemmin.

PlayStation 5 konsoleita on maailmalla 10 miljoonaa. Nopeiten myynyt PlayStation konsoli kautta aikojen - vaikka kysyntää ei saada katettua tehdastuotannolla vielä pitkään aikaan. Sonyn mukaan PS5 konsolit tekevät nyt voittoa valmistuksen jäljiltä, kun tuotanlinjoja on saatu optimoitua.

• PS5 hittipeleinä Spider-Man Miles Morales 6,5 milljoonan myynneillä, Ratchet & Clank Rift Apart 1,1 miljoonaa ja Suomalaisittain hienosti Remedyn Returnal 560000 myytyä kappaletta.

• Nintendo Switch konsoleita on maailmalla 90 miljoonaa. Nintendon konsolimyynnit ja tuotot ovat kuitenkin jäljessä viimevuodesta. Uusia nousuja tulee hakemaan Switch OLED konsolimalli ja pelijulkaisut Metroid Dread, WarioWare: Get It Together, Mario Party Superstars ja  Pokémon Diamond and Pearl.

EA itkee kun se ei saa mielestään tarpeeksi kunnioitusta ja arvostusta studio hankintojensa hoidosta. Viimeisimpänä jättiläinen haukkasi Codemasterssin ja ajopelit allokoituivat Need for Speed tallin tunnelmiin. Eli erona ainakin F1 2021 oli merkittävästi kalliimpi, kuin aiemmat julkaisut.

MTG Innistrad: Midnight Hunt on syyskuun laajennus. Ihmissusia, pimeitä voimia ja niille vastaavia valon voimia saapuu syyskuussa.

•  Avatar Legends: The RPG on kerännyt Kickstarter ennätyksen pöytäroolipeleille. 2,5 miljoonaa dollaria riittää pitkälle, kun tarkoitus on osoittaa kunniaa mahtavalla anime ja manga-sarjalle.

  Tales of Arise saapuu syyskuussa ja ei tarvitse ostaa japanilaisia sikoja säkissä päästäksesi roolipelin tunnelmaan. Demoa pääsee testaamaan 18.8. PS4, PS5, XONE ja XSX -koneilla.

  Fifa 22 vahvistaa pumpulia, ettei pelaajille tule pahaa mieltä. Pelissä voi estää vastustajan tuuletusten näkemisen, kun kirpaisevia maaleja kolisee omiin.

•  C64 mini konsolin tuottanut Retro Games firma on nyt työstämässä Amiga 500 Mini -konetta. Uuden ajan Amigaan tulee mukana hiiri ja peliohjain sekä USB-portti
vaikka näppäimistöä varten. Pelejä on mukana ainakin 25 sisältäen hittejä kuten Alien Breed 3D, Simon the Sorcerer, Pinball Dreams, Worms ja Another world.

•  TakeTwo työstää jopa kuutta uutta remaster-uusioversiota. Mafia remastered oli pelifirman makuun hitti. Kansa kaipaisi kovasti parannettuja GTA Vice Cityn ja GTA San Andreaksia mutta tietoja mitä on tulossa ei vielä saada.

•  Ameriikan demokraatti poliitikot yrittävät suojella nuorisoa maailman pahuudelta. Loottiboxeja syynätään taas, ja kieltämättä arpapelimäisten sälälaatikoiden
myyminen lapsille on vähintäänkin kyseenalaista.
KESäN PELIUUTISIA JA ARVOSTELUJA

Kesä näyttää kivalta. Pelattavaa riittää ennen näkemättömän paljon - kannattaa kokeilla montaa, niin löytää niitä omia suosikkeja enemmän! E3 jenkkien etämessuilta ilmeni juuri lisää mahtavaa pelijulkaisu loppuvuodelle.


• Nintendon E3 raportoi:

- Mario Party Superstars lokakuun 29 antaa käsille mahtavaa bilepelaamista 100 minipelin ja N64 ajan viiden pelilaudan muodossa.
- Metroid Dread ilmestyy lokakuussa Switchille, 2D räiskintää perinteitä kunnioittaen
- The Legend of Zelda Breath of the Wild 2 näyttää mahtavalta, mutta tuntuu käsissä vasta ensivuonna
- Game & Watch The Legend of Zelda retro käsikonsolin uusintaversio sisältää kolme ensimmäistä Zeldaa.
- WarioWare: Get it Together tarjoaa nopeaa, nerokasta menoa Switchille jo syksyllä.
- Advance Wars 1+2: Re-Boot Camp uudistaa legendaarisen taktiikkapelin uuteen kukoistukseen.

Project Zero legendaarinen kauhupeli herätetään henkiin kaikille pääalustoille.

• Diablo 2: Resurrected ilmestyy syyskuun 23. pääalustoille.

• S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chernobyl pistää ydinvaarallista tunnelmaa pöydälle ensi vuonna.

• Forza Horizon 5 saapuu vuoden päästä. Halo Infinite loppuvuodesta.

Starfield on Microsoftin ja Bethesdan jättipanostus - tekijöinä Fallout ja Elder Scrolls väkeä ja luvassa täysin uudenlaista vapautta ideana Skyrim avaruudessa. Koska raha ratkaisee, peli tulee vain Xboxille ja PC:lle.

• Contraband on Just Cause tekijöiden täysin uusi nimike. Yhteistyömenoa avoimessa maailmassa 70-luvun tunnelmissa seikkaillen.

• Redfall on yhteistyövetoista varmpyyriräiskettä.
Lupaa hyvää kun kehittäjinä on Dishonored ja Prey-pelistä tuttua väkeä.

• Battlefield 2042 heittää keskelle modernia sotaa.
Pelaajia luvataan riittävän.. kun aukot rintamalla korvataan bottisotilailla.

• Babylon Fall on Square Enixin ja PlatinumGamesin
yhteenliittymä toimintaroolipelaamista, joka tukee 1-4 pelaajan co-oppia.

• Final Fantasy 1-6 uudistetaa Pixel Remastered painoksina.


• Resident Evil Village hyppää verkkoon Re:Ver
se moninpelillä jo noin kuukauden sisään.

• Mario + Rabbits Sparks of Hope tarjoaa Switchille
lisää loistavaa taktistamenoa Marion ja Ubisoftin hahmojen yhteenmixauksessa.

• Avatar: Fronties of Pandora peli  aikoo marssia Navi planeetalle
näyttävästi rummutellen myös elokuvasarjan jatkoa.

• Death Stranding saa PS5:lle laajennetun Directors Cut -version myöhemmin tänä vuonna.

• Borderlands jatkuu itsenäisellä spinoff-seikkailulla Tiny Tinas wonderlandsillä.

• Jurassic Park kehuttu dinosauruspuistosimulaattori
saa jatkoa ja Jeff Goldbum kertoo tarinaa.

 

KESäKUUN ALUN UUTISIA

Nintendo Switch Pro huhurummut pauhaa, että olisi tulossa aika samaa näköä mutta telkalle 4K kuvaa tarjoava laitos. Ohjaimet ja pelit olisi yhteensopivia ja uutena kenties nopeita nettipelejä lupaava ethernet-portti.

• Maailman markkinat on erikoisessa tilassa. Kun kauppa taas lähtee käyntiin, on resurssipulaa - PS5 ja Xbox Series X konsolien saatavuus jatkuu huonona ja markkinoille saapuu vain pieniä täydennyksiä. Mahdollisesti myös tuleva Nintendo Switch Pro kärsii alkuun osapulasta.

Horizon Forbidden West on kehityksessä kovaan tahtiin PS4:lle ja PS5:lle. Julkaistu video esittelee uusia temppuja, ja valoisampaa upeaa maailmaa, jossa päädytään myös veden alle. Peliä odotellaan vielä loppu vuodelle.

Techland on julkistanut julkaisupäivän odotetulle Dying Light 2:lle, peli ilmestyy 7. joulukuuta.

• Sonic Rangers vie siilin vapaaseen maailmaan riehumaan mutta tarkempia tietoja vielä odotellaan. Sonic Colors Ultimate saapuu tänä vuonna PS4-, Xbox One- ja Switch -koneille. Wii:n hittipeli uudistetaan kunnon vauhtisiiliksi.
Ensivuonna Sonic Origins,  kattaa Sonic the Hedgehogin, Sonic the Hedgehog 2:n, Sonic 3 & Knucklesin sekä Sonic CD:n uusioversiot.

• Far Cry 6 saapuu lokakuussa ja antaa tipoittain maukkaita maistiaisia. Pelissä pääsee paijaamaan koiria sekä krokotiiliä, joka on sen verran lupsakka lisko, että siitä on apua taisteluissa. Asetta ei ole pakko heilutella kokoajan, joka antaa tilanteisiin rauhallisempia lähestymistapoja. Sukupuolen voi valita naisen ja miehen väliltä, ja räjähteiden avulla ehkä jotain siltä väliltä.

Scavengers nettimoninpeli testaa pelaajamäärien äärirajoja. Tulossa on yli 5000 pelaajan koitoksia samalla "kartalla".

Monopoly: Dungeons & Dragons yhdistää kaksi klassikkoa yhteen pakettiin. Monopolin katujen sijaan on hirviöitä ja kengän sijaan otetaan askeleita perinteisillä D&D -hahmoluokilla.

• Witcher The Board Game on kerännyt kickstartterissa yli 3,6miljoonaa. Tavoite 304813 $ siis hieman ylittyi ja kehitysrahaa on heittää kaivoon ja uusia hirviöitä kohti.


-------------------


ARVOSTELUJA:

• Mass Effect: Legendary - PS4, Xbox One, PC - 89%
"Mass Effect: Legendary Edition stands tall as one of the best remasters that I've ever played." Press Start Australia 95/100 

• Resident Evil: Village - PS4, PS5, XONE, PC - 86 %
"I’ll remember Resident Evil Village as a polished, terrifying horror game that kept tension levels high while also giving me the necessary room I needed to breathe." IGN 10/10

• Subnautica: Below Zero - PS4, SWITCH, Xbox One - 82 %
"Subnautica: Below Zero improves on its predecessor in all topics, featuring a much deeper narrative and more varied gameplay that adds new mechanics and possibilities creating an endearing experience." LAps4 87/100

• Biomutant - PS4, Xbox One, PC  - 67 %
"The game wears its Kung-Fu inspirations on its sleeve, but with a fun and innovative element of quirky creativeness that had me just enjoying my time with it. I was smiling so much by the ending, and I can’t ask for more from my games. " RPG FAN 88/100


• Ratchet & Clank: Rift Apart - PS5 - 87%
Guilt Gear Strive - PS4, PS5 - 84%
• Final Fantasy Vii Remake - PS5 - 87%
• It Takes Two - PS4, XONE - 88%
Shin Megami Tensei III: Nocturne - PS4, NSW, PC - 78%

Snowrunner - NSW - 78%
• Ninja Gaiden Master Collection - PS4, NSW - 72%
ManEater - NSW (Aiemmin PS4, XONE) - 68%
• Miitopia - NSW - 71%

Arvostelukeskiarvot 17.6. tilanteessa metacritic.com

Lautapelejä:

• Beyond The Sun - Boardgamegeek 8.0/10

• Oath: Chronicles of Empire & Exile - Boardgamegeek 8.1/10PUOLENKUUN PELIT TAMPERE UUSI Megamyymälä

Tampereen pelikauppa on perustettu 2013 - ja valikoima paranee ja laajenee jatkuvasti!

Uusi yli tuplasti isompi liiketila - 269m2  (vanhassa 125m2).PKP -ämpäri + bonus 5 €
Tilattuna!

PUOLENKUUN PELIT TAMPERE
KUNINKAANKATU 24  

33210 Tampere

 

Myymälä sijaitsee Kuninkaankadun ja Kauppakadun kulmassa.
Vain kortteli torista, hämeentiestä ja korttelin päässä vanhasta myymälästä!TERVETULOA UUTEEN MAHTAVAAN PELIMAAILMAAN!

 

 

 

 

 

=================================

TAMPERE - AVAJAISIA VIETETTIIN
Torstai 3.6. - Sunnuntai 6.6.

TAMPERE myymälä oli kiinni TI-KE 1-2.6. muuton johdosta!

Kun ostit Tampereelta avajaisten aikaan yli 10 € ja sait kaupanpäälle PKP-ämpärin!
- Osassa ämpäreistä jakotuotteita ja yllätyksiä.
- Jokaisena neljänä avajaispäivänä jaossa yli 120+/päivä.

PUOLENKUUN PELIT ETUJA OLI VOIMASSA KOKO KETJUSSA:
TI 2.6 - SU 6.6.

KUN OLIT OSTANUT KOLME, MAKSA KAKSI - KAIKKI KäYTETYT - PELIT JA LAITTEET
- Valtavasti valinnan varaa - tarjoamme edullisimman!
- Verkossa ennakkoon maksetuissa tilauksissa palautamme lahjakorttina edullisimman käytetyn hinnan!


KUN OSTIT KAKSI MUKIA, TAI VAATETTA - SAIT 4 € ALEN TAI LAHJAKORTIN!
- Valitse mitkä tahansa kaksi mukia, lasia, kippoa tai vaatteet-tuoteryhmän tuotetta tai sekoita näitä kahta, niin saat hinta-alen tai lahjakortin.
- Verkossa ennakkoon maksetuissa tilauksissa saat lahjakortin!


Myymälän pelitila avoinna avajaisviikon jälkeen myöhemmin ilmoitettuna ajankohtana.

Tule pitkin pitkää viikonloppua, aikaa on juhlia uutta myymälää!

PUOLENKUUN ETU OLI VOIMASSA 31.3. ASTI

KUN OSTIT LAUTAPELI-TUOTTEITA YLI 25 € ARVOSTA, SAIT METALLISEN KERäILYKOLIKON!

Kun ostit lautapeli- tai palapeli-tuoteryhmän tuotteita yhteensä yli 25 € arvosta ja saat massia, käteistä, kilisevää - metallisen keräilykolikon!

- Verkossa laitamme pakettiin satunnaisen.
- Myymälöissä on muutama esillä kerralla, jotta voit tehdä valintasi helposti kassalta ostoksen yhteydessä!

Kolikoita jaossa yksi / ostoskerta. Osta useammin, saat enemmän kilisevää!

ETU EI OLE ENää VOIMASSA!

Kolikot ovat metallisia mutta eivät kultaa eivätkä hopeaa - mutta pelaajaan mielikuvituksissa jotain paljon arvokkaampaa!


UUDISTETUT LAUTAPELIEN TUOTERYHMäT

Kehitys kehittyy ja olemme selkeyttäneet lautapelit-tuoteryhmiä.

Palapelit ja arvoitukset saivat oman pääryhmänsä.  Suomenkieliset ja Englanninkieliset pilkottin omiin pääryhmiinsä.


Suomenkieliset

Englanniksi

Smartgames & Leikkien

Carcassonne

Exit & pakopelit

 

PELIVUOSI 2021 - ARVOSTELUJA

Aloita pelivuosi parhailla herkuilla, arvostelumenestyksillä!

• Super Mario 3D World + Bowser’s Fury - SWITCH - 88 %
"Near-perfect platforming, gorgeous visuals and a joy-filled soundtrack make Super Mario 3D World + Bowser’s Fury one of the best Mario titles of all time, and an essential purchase for all Switch owners." The Digital Fix 9/10 

• HITMAN III - PS4, PS5, XONE, PC - 87 %
Rich, rewarding, and highly replayable, Hitman 3 is one of the barcoded butcher's best appearances." IGN 9/10

• Persona 5 Strikers - PS4, SWITCH, PC - 82 %
"Persona 5 Strikers is a fantastic sequel to one of the best JRPGs of all time. It’s less of a Warriors game and more of an action RPG with fun, fluid combat, great characters, and an excellent story and soundtrack.." GamingTrend 95/100

• Bravely Default II - SWITCH - 77 %
"A joy to play at home on the big screen or on the go, this title is a great addition to any turn-based RPG fan's library." Cube3 90/100

• NIOH Collection - PS4 - 87%
• Little Nightmares II - PS4, XONE, NSW - 82%
• Werewolf: The Apocalypse - Heart of the Forest - PS4, XONE NSW - 74%
• Monster Jam Steel Titans 2 - PS4, XONE, NSW - 69%
• Neptunia Virtual Stars - PS4, PC - 68%

Arvostelukeskiarvot 3.3. tilanteessa metacritic.com

Lautapelejä:

• Sleeping Gods - Boardgamegeek 8.8/10

• Tiny Epic Dungeons - Boardgamegeek 8.5/10


PELIUUTISIA MAALISKUU


• Dice Lab amerikoissa on tehnyt 120-tahoisen nopan. Disdyakis triacontahedron muotoinen noppa ei ole kovin hyödyllinen, eikä sille ole suora pelikäyttöä. Jotkut roolipelit käyttävät D100 noppaa, joka yleensä toteutetaan vähän tylsemmin D10 nopalla. D&D suosituin roolipeli käyttää D7 noppia, eli D4, D6, D8, D12, D20 sekä D10 noppa prosenttiheittoihin.

• Elder Scrolls Skyrim toteutetaan lautapelinä. Yhteistyöpelille kerätään rahoitusta ja julkaisu lienee loppuvuodesta tai ensivuonna. Skyrim-PC ja konsolijulkaisut ovat yksi aikamme suurimista, 2011 julkaisun jälkeen pelejä on myyty yli 30 miljoonaa.

• Pelitapahtuma E3 on peruttu, ja julkaistaan nettitapahtumana.
Lisäksi Suomesta Hupicon on peruttu keväältä. Lapsimessuja kaavaillaan vielä syksykselle. Kesää ei ole vielä peruttu. Vaihtoehtona kaikelle on onneksi paremmin peliaikaa!

• Aliens: Fireteam on työn alla PlayStation 5:lle, Xbox Seriesille, PlayStation 4:lle, Xbox Onelle ja pc:lle. Kolme taistelijaa, yli 30 asetta yli 70 modilla ja vastassa nopeita Alieneita ja Waylan Utanin luomuksia.

• EA:lla koitetaan takoa seuraavaa megahittia, rahanahne suunta ei aina ole toiminut uusien julkaisuiden osalta. Rocket Arena siirtyi halppissarjaan ennätysnopeasti. Anthemin kehitys on nyt lopullisesti lopetettu - ja resurssit siirretty Dragon Age 4:n. Uusi Dragon Age muokataan taas täysin yksinpeliksi, ja moninpelihaaveet jätetään pelin osalta pois.

• EA panostaa kovasti Battlefield 6:n, josta odotellaan tietoja lähiaikoina. Uuden Need for Speedin julkaisua on lykätty vuodella, ja kehittäjät on siirretty panostamaan Battlefieldiin.PELIVUOSI 2021 - JULKAISUT JA UUTISIA

Vuosi 2021 näyttää pelaajille loistavalta. Sosiaalista etäisyyttä on helpompi pitää ohjain kourassa ja sosiaalisuuden hoitaa kätevästi pelien viestikanavat tai headsetin höpinät.

Yhteydet maailmalle paranevat jatkuvasti. Räiskintäpelin pelaaminen meksikolaisen kaverin kanssa olisi ollut utopiaa vielä muutama vuosi sitten, mutta nykyään viivettä ei palvelimella edes huomaa. Zoomin ja muiden keskusteluvälineiden kautta netissä onnistuu aika mukavasti myös lautapelien ja roolipelien pelaaminen, pientä koordinaatiota se vaatii - mutta peliseuran saaminen samaan aikaan linjoilla pelitaidot hallussa on jo seikkailu itsessään!

Tervetuloa pelaajat - viihde on Teidän!

The Legend of Zelda: Skyward Sword HD julkaistaan Nintendo Switchille 16. heinäkuuta. Wii:n yksi "parhaita" pelejä päivittyy grafiikoiltaan ja pelattavuudeltaan, kun peliä voi Wii-huitomisen sijaan pelata Padillä tai Switchin omilla napeilla. Samalla julkaistaan myös Skyward SworD HD-ohjainpaketti.

• Pokemon täyttää tänä vuonna 25. Taskuun mahtuvia hirviöitä on saapumassa tänä vuonna monessa muodossa ja paljon tiedetään lisää kun perjantaina klo 17:00 Suomen aikaan ilmestyy Pokemon Presents -lähetys.

• Tony Hawks 1 +2 julkaistaan PS5:lle XSX:lle Nintendo Switchille maaliskuun 26. Activisionilta tulee myös tasohyppelyhitti uusille alustoille, kun Crash Bandicoot 4: It's About Timen loikkaa maaliskuussa Switchille, PS5:lle ja XSX:lle.

• EA:lla koitetaan takoa seuraavaa megahittia, rahanahne suunta ei aina ole toiminut uusien julkaisuiden osalta. Rocket Arena siirtyi halppissarjaan ennätysnopeasti. Anthemin kehitys on nyt lopullisesti lopetettu - ja resurssit siirretty Dragon Age 4:n. Uusi Dragon Age muokataan taas täysin yksinpeliksi, ja moninpelihaaveet jätetään pelin osalta pois.

• Final Fantasy VII: Remake - Intergrade - PS5 versio päivittyy 4k tasolle ja mukaan tulee uusia vaikeusvaihtoehtoja, uusi DLC-seikkailu, uusi kuvausmoodi ja toki huikeasti nopeammat latausajat.

• System Shock 2: Enhanced Edition on kasaantumassa ja julkaisussa näillä näkymin kesällä. Pelistä on juuri julkaistu PC:lle demoa. Myös konsolille lupaillaan ilmaista testiversiota. Legendaarisen scifi-toimintaseikkailun mahdollisuudet ovat huikeat.

• NetFlix animoi pelimaailmoja, tulossa on ainakin The Witcher: Nightmare of the Wolf ja DOTA: Dragon's Blood, joka saapuu jo maaliskuun 25.

• Asmodee on jättiläinen, joka on haukannut valtavasti lautapeli, ja korttipelivalmistajia sekä jakelijoita ja tukkuja ympäri maailmaa - nyt yhtiö laajentaa Asmodee Digitalilla. Arkham Horror: Mother's Embrace lautapeliin pohjautuva seikkailu julkaistaan pc:lle, PlayStation 4:lle, Xbox Onelle ja Switchille 23. maaliskuuta.

• Pokemon täyttää tänä vuonna 25. Taskuun mahtuvia hirviöitä on saapumassa tänä vuonna monessa muodossa ja paljon tiedetään lisää kun perjantaina klo 17:00 Suomen aikaan ilmestyy Pokemon Presents -lähetys.

KONSOLI- ja PC-PELIJULKAISUT MAALISKUU 2021

- Yakuza: Like a Dragon - Maaliskuun 2 (PS5)
- Maquette - Maaliskuun 2 (PS5, PS4)
- Monster Jam Steel Titans 2 - Maaliskuun 2 (PC, PS4, Xbox One, Switch, Stadia)
- Ranch Simulator - Maaliskuun 4 (PC)
- Sir Lovelot - Maaliskuun 3 (PC, PS5, PS4, Xbox One, Switch)
- Kill It With Fire - Maaliskuun 4 (PS4, Xbox One, Switch)
- Harvest Moon: One World - Maaliskuun 5 (Switch)
- Two Point Hospital: Jumbo Edition - Maaliskuun 5 (PS4, Xbox One, Switch)
- The Elder Scrolls Online: Flames of Ambition - Maaliskuun 8 (PC, Stadia)
- Apex Legends - Maaliskuun 9 (Switch)
- Monster Truck Championship (EU) - Maaliskuun 11 (PS5, Xbox Series X/S)
- Crash Bandicoot 4: It's About Time - Maaliskuun 12 (PS5, Xbox Series X, Switch)
- Drive Buy - Maaliskuun 12 (PC, Switch)
- The Elder Scrolls Online: Flames of Ambition - Maaliskuun 16 (PS4, Xbox One)
- Kingdoms of Amalur: Re-Reckoning - Maaliskuun 16 (Switch)
- Monster Truck Championship (US) - Maaliskuun 16 (PS5, Xbox Series X/S)
- Mundaun - Maaliskuun 16 (PC, PS4, Xbox One, Switch)
- Samurai Shodown - Maaliskuun 16 (Xbox Series X)
- Stubbs the Zombie: Rebel Without a Pulse - Maaliskuun 16 (Switch)
- Marvel's Avengers - Maaliskuun 18 (PS5, Xbox Series X/S)
- Minute of Islands - Maaliskuun 18 (PC, PS4, Xbox One, Switch)
- Plants vs Zombies: Battle for Neighborville - Maaliskuun 19 (Switch)
- Story of Seasons: Pioneers of Olive Town (US) - Maaliskuun 23 (Switch)
- Tunche - Maaliskuun 23 (Switch)
- Overcooked! All You Can Eat - Maaliskuun 23 (PC, PS4, Xbox One, Switch)
- Yakuza 6: The Song of Life - Maaliskuun 25 (PC)
- Balan Wonderworld - Maaliskuun 26 (Switch, PC, Xbox One, Xbox Series X/S, PS4, PS5)
- Monster Hunter Rise - Maaliskuun 26 (Switch)
- It Takes Two - Maaliskuun 26 (PC, PS4, Xbox One)
- Terminator: Resistance - Enhanced - Maaliskuun 26 (PS5)
- Story of Seasons: Pioneers of Olive Town (EU) - Maaliskuun 26 (Switch)
- Evil Genius 2: World Domination - Maaliskuun 30 (PC)
- Kingdom Hearts HD 1.5+2.5 Remix - Maaliskuun 30 (PC)
- Kingdom Hearts HD 2.8 Final Chapter Prologue - Maaliskuun 30 (PC)
- Kingdom Hearts 3 + Re Mind DLC - Maaliskuun 30 (PC)
- Kingdom Hearts Melody of Memory - Maaliskuun 30 (PC)
- The Binding of Isaac: Repentance - Maaliskuun 31 (PC)
- Fallen Knight - Maaliskuun 31 (PC)
- Disco Elysium: The Final Cut - Maaliskuun vahvistamaton (PS4, PS5, Stadia, PC)
- Kena: Bridge of Spirits - Maaliskuun vahvistamaton (PS4, PS5, PC)
- Cyber Knights: Flashpoint - Maaliskuun vahvistamaton (PC)
- Fearmonium - Maaliskuun vahvistamaton (PC)
- Tennis World Tour 2  Maaliskuun vahvistamaton (PS5, Xbox Series X/S)
 Peliuutisia ja parhaita arvosteluja

Pelivuosi alkaa olla julkaisujen osalta mukavasti paketoitu.
Pelaajan paketti 2020 on kiiltävä ja näyttävä - uusia konsoleita, valtavasti uutta pelattavaa ja erilaista tekemistä.

Pelaajan pakettiin mahtuu myös tyylikkäitä pelikuteita, koristeita, mukeja, pussilakanoita, figuureja, pehmoleluja ja kaikkea hyödyllistä tai vaan taiteellista.

Fani on käsitteenä laajentunut valtavasti, kun pelimaailmojen laajuus ja tunnelmat ylittävät sukupolvia, alustoja ja eri viihdemedioita. Fanituotteet, merchandiset tuovat fantastiset maailmat lähemmäs, fyysisesti käsille ja luovat mielikuvitukselle tärkeää tekemistä.

Konsolipelit ovat myös ottaneet hienoja hyppäyksiä lautapelien maailmaan. Rentouttavaa tekemistä oman tunnelman parissa tarjoaa myös teemoitetut palapelit.

Kaikille pelaajille on ennen näkemättömän paljon tarjolla juuri omanlaista ja sitä parasta tekemistä!

UUTUUKSIEN ARVOSTELUJA:

• Cyberpunk 2077 - PS4, XONE, PC - 91%
"Like a digital personality loaded onto a biochip, it felt like stepping into another life for a while. It’s a life I can’t wait to relive." TheGamer 10/10

• Dragon Quest XI S: Echoes of an Elusive Age Definitive Editio - PS4 - 91%
"Dragon Quest XI S is a near unrivaled masterpiece, one I wish I could erase my memory of and re-experience for the first time.." RPG SITE 10/10

• Miles Morales Spider-Man - PS5, PS4 - 85%
"It looks sensational and is an absolute riot to play. " CogConnection 92/100

• Immortals Fenyx Rising  -  PS4, XONE, NSW, PC, PS5, XSX - 80%
" Immortals Fenyx Rising is one of the best surprises of this year. After Assassin's Creed Odyssey, Ubisoft Quebec brings back greek mithology to start a new fresh and funny IP, full of puzzles, combat and hilarious storytelling." - Multiplayer.it 84/100

• Hyrule Warriors: Age of Calamity - NSW  - 78%
" This is a refined and tight action-packed experience that delivers an excellent mix of Zelda lore and creatively ridiculous brawler gameplay.. " NIntendo World Report 85/100


• Ori and the Will of the Wisps - NSW - 93%
• Devil May Cry Special Edition - PS5, XSX - 88%
• Mortal Kombat 11 Ultimate  - PS5, PS4, XONE, XSX, NSW - 87%
• Katamari Damacy Reroll  - PS4, XONE, NSW, PC - 85%
• Overcooked All You Can Eat -  PS5 - 84%
• Football Manager 2021 - PC - 85%
• Puyo Puyo Tetris 2 - PS4, PS5, NSW, XONE, XSX, PC - 81%
• Devil May Cry Special Edition - PS5, XSX - 88%
• Chronos: Before the Ashe - PS4, XONE - 69%
• Fitness Boxing 2: Rhythm and Exercise - NSW - 67%


Arvostelukeskiarvot 9.12. tilanteessa metacritic.com

 

PELIUUTISIA:
 
Persona 5 Strikers olisi kääntymässä Japanista Euroopaksi ja saapuu 23.2.2021. PS4:lle, Switchille ja PC:lle.

• Dragon Age 4:sta julkaistaan tietoja tällä viikolla Game Awards-tapahtuman yhteydessä.

• Alunperin Xbox Series X julkaisupeliksi suunniteltu megaräiskintä Halo Infinity saapuu syksyllä 2021.

Call of Duty Black Ops Cold War ja COD: Warzone Battle Royale yhdistyvät 16.12. ja Warzoneen saapuu mm. uudeen Cold Warin aseita. Lukuisia muita päivityksiä saapuu molempiin peleihin. Warzonessa alkaa uusi kausi, jonka myötä tulee uusi alue Rebirth Island, joka taas on kopio COD: Blackout Alkatraz kartasta.

• Activision tiedotti, että se on tehnyt Call of Duty-sarjalla 3 miljardia dollaria myyntiä viimeisen 12kk sisään. Räiskintäjättiläinen tuottaa hyvin myös ilmaispelipuolelle COD: Warzonella ja Call of Duty: Mobilella. Pelaajia on ollut yli 200 miljoonaa ja kilpailijat ovat jäämässä jalkoihin.. Fortnite ja CS: GO kaltaiset klassikot ovat toki vielä massiivisia pelaajamääriltään ja kärsijöinä ovat mm. Apex Legends ja Battlefield-sarja.

• Game Awardsit jaetaan tällä viikolla ja juontamassa on ainakin Tom Holland, Gal Gadot ja Brie Larson. Pelijulkaisuja on myös odotettavissa Awardsien yhteydessä.

• Warner Bros elokuvastudiot aikoo streamata 2021 hittielokuvansa samaan aikaan, kun ne saapuvat elokuvateattereihin. Striimipalvelut saattavat olla Suomessa hakusessa, kun katsojat intoilevat seuraavien kuvien pariin: Mortal Kombat, Godzilla vs. Kong, The Suicide Squad, Dune ja Matrix 4.

• World of Warcraft: Shadowlands nousi kaikkien aikojen nopeimmin myyneeksi PC-peliksi, 3,8 miljoonan julkaisumyynneillä. 

• PlayStation 5 saatavuuden lisäksi rajoittunutta on konsolin kovalevytila. PS4 pelejä voi onneksi pelata USB:llä toimivalle ulkoiselle kovalevylle ja PS5 SSD laajennuspaikka löytyy, kunhan päivitys joskus  myöhemmin Sony:ltä tulee. Samat tilaongelmat koskevat myös Xbox Series X:ää ja pelaajien pitää ehkä tottua asentamaan pelejä edes takaisin ja odottelemaan latauksia, kuten vanhoina hyvinä C64 aikoina - jos haluaa pelata laajaa valikoimaa.

• Ammattilaistason Fortnite-tiimi Team-33 on värvännyt 8-vuotiaan pelaajan ja sopimusbonuksena mukava 33000$. Tämä toiminee monen peliaikaa vaativan nuoren argumenttina vielä pitkään.

 

 

OTETAAN PELIVUOSI 2021 VASTAAN NAUTINNOLLA!

 

PUOLENKUUN MENNYT ETU OLI  SU 22.11. asti.

• KUN OSTIT KAKSI MUKIA, LASIA TAI VAATETTA - SAAT BONUSTUOTTEEN!
Osta mikä tahansa kahden tuotteen yhdistelmää muki-, lasi- vaate-tuoteryhmistä ja saat kaupanpäälle bonustuotteen!
Myymälöissä valitse itse, verkossa laitamme satunnaisen!

Bonuksena lippiksiä, mukeja, avaimenperiä, koristeita, keräilytuotteita.

Nyt keittiön tarvikkeet kuntoon tyylikkäästi. Muki, lasi kaksin käsin tai kombinaationa vaikka tuoppi ja t-paita, ja saat kaupanpäälle bonuksen!

Olisiko aika päivittää keittiön varusteluja tai hankkia T-paita, lippis ja kalsarit vaihtaa edes kerran vuoteen?


Hanki tarpeellista - katso tuoteryhmistä:

   
T-paidat
Lippikset & pipot

Hupparit & takit

 Marraskuun peliarvosteluja ja uutisia!

Pelaajien talvi mullistuu, kun uudet PS5 ja Xbox Series X konsolit saapuvat. Tosin vain harvoille, koska ensimmäiset tuote-erät ovat erittäin pieniä suhteessa maailman kysyntään - lisää saapuu pitkin ensivuotta.
Nyt kannattaa nauttia siis kaikkien nykyisistä pelilaitteista - yhteensopivuudet ovat myös ennen näkemättömän laajoja tulevissa pelikoneissa.

Jos taas haluaa omaa uutta, niin Nintendo tarjoaa Switch -konsolia loistavalla pelivalikoimalla. Lisäksi tarjolla on rajoitetun painoksen Game & Watch Super Mario Limited Edition -käsikonsoli.

Pelaa miten haluat - Puolenkuun Pelit tarjoaa viihteen.

Arvosteluja uutuuksista:

• Assassin's Creed : Valhalla - PS4, PS5, Xbox One, XSX, PC  - 83%

"With an engaging combination of combat, exploration, and crafted story content, this Viking legend is an epic with a little something for everyone." Game Informer 93/100

• Yakuza: Like A Dragon - PS4, Xbox One  - 84%
" Prepare to lose yourself for over a hundred hours in Yokohama's glossy nights: it’s an experience all JRPG fans - and maybe not just them - should live.." IGN Italy 91/100

• DIRT 5 - PS4, XONE, PC - 83%   (Tulossa PS5, XSX)
" Thanks to Microsoft Flight Simulator, everybody can now get a taste of the excitement that comes with being a pilot." - The Games Machine 91/100

• Watch Dogs Legion - PS4, Xbox One - 77%
" The world is gorgeous, continually inviting you to dive back in and see what/who you can find. " Cheat code Centrel 10/10

Sackboy: A Big Adventure - PS4, PS5 - 75%"This 10-12 hour adventure's humor, quirky personality, and entertaining gameplay offer tons for those looking for a fun family experience this holiday season." Screen Rant 80/100

• Pikmin 3 Deluxe - Switch - 83%
"The inclusion of new Side Stories, co-op in the main campaign, and debatably the best control scheme this game has yet seen all make Pikmin 3 Deluxe the definitive version to play." Nintendojo 10/10

• Transformers: Battlegrounds - PS4, XONE, PC - 68%
• Mad Dead Rat - PS4, XONE - 80%  
• Oddworld: New ‘n’ Tasty - SWITCH - 78%
• The Dark Pictures Anthology: Little Hope - PS4, Xbox One - 73%

Arvostelukeskiarvot 11.11. tilanteessa metacritic.com

PELAAJIEN VALINTA Lautapelit:

• Quest for Eldorado  - vuoden paras perhepeli 2020 

• Wingspan - vuoden harrastajapeli 2020


PELIUUTISIA

PlayStation 5 pelikonsolia ei nähdä julkaisupäivänä kaupoissa. Konsolia ei siis kannata odottaa ja jonottaa ikävä kyllä myöskään Puolenkuun Pelien myymälöistä. Sony ei halua koronan yhdistyvän valtaviin jonoihin ja massoihin, lisäksi konsolia on saatu markkinoille hyvin, hyvin, rajoitetusti. Pelit ja laitteita saapuu jo keskiviikkona 12.11. ja itse konsoli saapuu Suomen julkaisuun 19.11.

Demon Souls PS5-versio sisältää yli 180 apuvideota, hyödyntäen uutta PS5 activiers ui -käyttöliittymää.

Nintendolla menee lujaa. Switchiä on noin 70 miljoonaa kappaletta myytynä ja liikevaihtoennuste on 2020 vuodelle 11,4 miljardia europa. Pelejä on myyty yhteensä 456.49 miljoonaa. Uusion hitti Super Mario All Stars 3D on myynyt jo 5,21 miljoonaa kappaletta. Paper Mario Origami King 2,82 miljoonaa ja Animal Crossing jopa 26,04 miljoonaa. Myydyimpänä Switch pelinä säilyy Mario Kart 8 Deluxe 28,99 miljoonan myynneillä.

• Sega on myynyt valtaosan kolikkopelibisneksestään. Koronavuosi on kurittanut Aasian valtavan isoa kolikkopelimarkkinaa. Japanin Sega Game Center hallit jatkvat kuitenkin uuden pääomistajan vetämänä.

• Microsoftin omistukseen hiljattain siirtynyt Bethesda tarinoi, että tuleva Starfield-peli ja Elder Scrolls 6 hyötyvät valtavasti uudista pelimoottoriteknologioista. Eli teknologioita tunataan ja pelien julkaisut siintävät fantasioissa kaukaisuudessa, kuten myös koko Starfieldin idea ja peliformaatti.

• Remedy on rakentanut Control, Alan Wake ja Quantum Break maailmat yhteen. Nyt odotellaan innolla tuleeko mille jatkoa vai jotain aivan uutta...

Call of Duty Black Ops Cold War saapuu perjantaina 13.11. ja uusi sota alkaa taas. Näyttävät taistelut vievät tilaa ja Activision on nyt tiedottanut eri alustojen asennuskokoluokasta. Käyttäjät voivat kuitenkin rajata esim. Kampanjan tai Zombi-osuudet pois ja säästää siten tilaa.
* PS4: 95GB
* PS5: 133GB
* Xbox One: 93GB
* Xbox Series X|S: 136GB
* PC 125GB (Full Game on Ultra Graphics), 82GB (Full Game), 35GB (Multiplayer Only)

Lautapelipalkintoja on taas jaettu uusille parhaille peleille.

Perhepelien parhaina on aikanaan ollut mm. klassikot kuten Carcassonne, Menolippu, Dixit..

Vuoden perhepeli voittajat viimeiseltä 5 vuodelta.

2020: Second Chance
2019: Combo Color
2018: Majesty
2017: Agricola Family
2016: Otrio
2015: Port Royal

Vuoden strategiapelit

2020: It’s a Wonderful World
2019: Terraforming Mars
2018: Century: Spice Road
2017: Jórvík
2016: Castles of Mad King Ludwig
2015: New York 1901

Vuoden lastenpelit

2020: Etsi ja löydä! Safariseikkailu
2019: Who Did It?
2018: Fish Food
2017: Dr. Eureka
2016: Muumipeikon kalaretki
2015: Mucca Pazza

Vuoden partypelit

2020: Twin It!
2019: Pictionary Air
2018: The Build Up
2017: Who’s the Dude?
2016: Kivi
2015: Huhupuheita


PUOLENKUUN PELIT Turku 2 vuotta!

Turun myymälä täyttää tällä viikolla 2 vuotta ja jo taaperoikään päässyt pelikauppa kasvaa ja kehittyy jatkuvasti.
Pelaajan aika on mennyt älyttömän nopeasti - pelejä on myyty valtavasti ja uudet asiakkaat löyvät hienosti myymälän Turun keskustasta.

Turun myymälässä sijaitsee myös Viihden  Tähden Elokuvadivarin ylläpitämä DVD & Blu-Ray osasto!
Pelitilassa on jatkuvaa aktiviteettia ja turnauksiin kertyy väkeä mukavasti.

Synttärietuja Turun myymälässä PE 16.10. - SU 18.10. 
- EXTRA LEIMA LEIMAKORTTIIN!
- OSTA KOLME, MAKSA KAKSI - KAIKKI KäYTETYT!
- 10 kpl PKP-äMPäREITä JAOSSA JOKA PäIVä


Kun pelaa, kulkee aika nopeasti. Pelaa enemmän, pelaa paremmin - tarjoamme kaiken viihteen!

Tervetuloa!
Huomioikaa turvavälit, maskisuositus ja kipeänä pysykää kotona.PUOLENKUUN PELIT Lahti & Verkkokauppa muuttaa

Pelejä on myyty jo vuodesta 1997 lähtien Lahden Rautatienkatu 16:sta.  Pelikauppa kasvaa, valikoima laajenee ja nyt on aika siirtyä viimein isompiin tiloihin.

Uusi yli tuplasti isompi liiketila mahdollistaa paremman esillepanon, upeita uusia tuoteryhmiä, hyvät pelitilat sekä kattavat tilat verkkokaupalle ja varastolle.


LAHDEN UUSI TILA

Hämeenkatu 15 - LAHTI

- Uusi tila on samassa korttelissa kuin vanha, katua alas ja vasemmalle.
- 340m2 täynnä viihdettä


AVAJAISIA VIETETTIIN - Torstai 1.10. - Sunnuntai 4.10.
Luvassa oli etuja, aleja, poistotuotteita, uutuuksia ja erikoisuuksia ympäri maailmaa!


PKP-ämpäri + bonustuote
TILAA KOTIISI!- Voit ostaa PKP-ämpärin + bonuksen 5 € hintaan, rajoitettu erä!


LAHTI & TAMPERE & TURKU - AVOINNA TO 1.10. ALKAEN:

- MA-PE 10-20, LA 10-18, SU 12-18

Lahden myymälä kiinni ti-ke 29-30.9. muuton johdosta.

TERVETULOA UUTEEN MAHTAVAAN PELIMAAILMAAN!


Pelaamista ja turnauksia pelitilassa avajaisviikonloppuna:

- Warhammer -maalauspiste ja peliesittelyä
- Pokemon ja MtG -korttipelien esittelyä
- Lautapelejä pelattavana ja esittelyssä

Perjantaina:
- FNM: MtG Modern turnaus 17-20 (5€)
- MtG: Commander Night

Lauantaina:
- Necromunda miniatyyripeli-esittely
- Maalauskilpailu - tarjoamme miniatyyrin ja maalit - palkintoja luvassa!

Sunnuntaina:
- Bolt Action miniatyyripeli-esittely
- Dungeons & Dragons Roolipeli - kaikille helppo osallistua

Tervetuloa!
Huomioikaa turvavälit, maskisuositus ja kipeänä pysykää kotona.

 

PELISYKSYN UUTISIA JA ARVOSTELUJA

UUTUUKSIEN ARVOSTELUJA:

• Tony Hawk’s Pro Skater 1+ 2 - PS4, Xbox One - 89%
" Tony Hawk’s Pro Skater 1+ 2 is a labour of love and an ode to the series’ glory days. Every inch of the game has been perfectly restored and updated for modern consoles and it's an absolute delight to play from start to finish." TheSixthAxis 10/10

• Microsoft Flight simulator - PC - 92%
" Thanks to Microsoft Flight Simulator, everybody can now get a taste of the excitement that comes with being a pilot.." - https://games.cz/ 10/10

• Kingdom of Amalur: Re-Reckoning - PS4, XONE - 76%
"It has been a real pleasure to have the opportunity to re-experience this game.. " Digitally Downloaded 90/100

• Wasteland 3 - PS4, PC , Xbox One,- 84%
"This is gaming at its most punk. Raw and unapologetic, but never heartless..." Windows Centrel 10/10

• Crusader Kings III - PC - 91%
• WRC 9 - FIA World Rally Championship - PS4, Xbox One, NSW, PC - 80%
• Dead End Re:Quest 2 - PS4 - 77%
• PGA TOUR GOLF 2k21 - PS4, XONE, PC - 75%
• Pathfinder: Kingmaker - PS4, XONE, PC - 74%
• Captain Tsubasa: Rise of New Champions - PS4, NSW, PC - 72%
• Project Cars 3 - PS4, XONE, PC - 70%
• NBA 2k21 - PS4, PC, XONE, NSW - 69%
• Marvel Avengers - PS4. XONE, PC - 67%
• Madden NFL 21 - PS4, PC, XONE - 66%

Arvostelukeskiarvot 12.9. tilanteessa metacritic.com

• Wingspan (Suomi painos juuri saapunut) - 81 / 100 Boardgamegeek
Vuoden peli 2020 finalisti!


PELIUUTISIA:

Syksyn pelirumpuja hakataan ja varmasti on vielä jotain mahtavia julkaisuylläreitä tulossa.

• Call of Duty: Black Ops Cold War vie pelaajat marraskuussa sotimaan kylmän sodan kohteisiin ympäri maailman Miamin rannoilta aina Angolan aavikoille. Moninpeli tulee tarjoamaan valtavasti tuttua pelattavaa, sekä uusia osa-alueita. Avoin BETA alkaa 12-14.10.

• Nintendo heitti hurjan pallon kentälle paljastamalla Super Mario 3D All Star Switch rajoitetun ajan julkaisun, joka sisältää peräti kolme Super Mario -klassikkoa yhteishintaan. Peli saapu myös yllättävän nopeasti syyskuussa!

• Nintendolta on tulossa myös mitä mainioin Mario Kart: Live Mario ja Luigi -kauko-ohjattava kamera-auto. Voit tehdä omia ratoja esteporteilla ja kaaahata aivan uudenlaisella realismilla!

Cadence of Hyryle Switchille taas tarjoaa toiminnallisempaa Zelda tarinaa. Super Mario 3D + Bowsers Story on 2021 alkuvuoden peliuutuus.

• EA:n urheilukausi on käynnistynyt poikkeuksellisen kangerellen. NBA 2K ja Madden 2K sarjojen arvostelut eivät ole häikäisseet, mutta päivityksiä on varmasti tulossa pian, kun oikeat kaudetkin pääsevät talvella sitten kunnolla käyntiin.

• NHL 21 ja FIFA 21 saapuvat piakkoin - tilaajan eduilla ja varmasti taas hyvällä annoksella uutta urheilua ja unohtumattomia pelihetkiä!

Prince of Persia: Sands of Time klassikko kääntyy uusille alustoille hiottuna ja parannettuna. Näyttävää 3D tasoloikkaa ajanpyöritys-optioilla sopii monen käsille modernisoituna.


 Puolenkuun Pelit tarjosi kesäkuun alussa ostajille Metal Gear-korun ja Kangaskassi!products_mimage

Kesäetu OLI voimassa tiistai 2.6 - aina sunnuntai 7.6. asti!

- Osta yli 35 €:lla ja saat Metal Gear dog tag-korun!

- Osta yli 70 €:lla, niin saat Puolenkuun Pelien tai Nintendon kangaskassin tai Nintendo juomapullon tai Catan lautapelin sekä Metal Gear dog tag-korun!

Suuren suosion johdosta, jotta kaikille riittää arvokasta extraa, niin lisäämme jakoon:

- Nintendo juomapulloja
- Catan Uudisasukkaat -lautapelejä!

Etu voimassa kaikkiin uusiin verkkokaupan tilauksiin sekä myymäläostoksiin!
Verkkokaupassa tuotteita ei tarvitse laittaa erikseen ostoskoriin, vaan lisäämme ne mukaan lähetykseen!

Yli 35 € ostoksesta saat lisäksi verkosta tähtimerkin ja myymälästä leiman leimakorttiin ja 10:llä merkillä saat 25 € alennuksen!


Metal Gear Rising: Maverick - Dog Tags Metal Gear Rising: LQ-84i - Dog Tags 


Puolenkuun Pelit TAMPERE 8 vuotta synttäriedut!products_mimage


Pelaajan arki menee sopivan nopeasti, kun on kivaa.

Tampereen pelikauppa on tarjonnut valtavan määrän viihdettä keskustorin nurkalla.  Toivottavasti jatkamme vielä vuosikymmeniä yhdessä Tampereen pelaajien kanssa.

Osallistu Facebookissa, käy pelikaupassa - pelaa ja pelasta maailma!

EDUT OLIVAT VOIMASSA PE 21.8. -  SU 23.8.


- OSTA KOLME, MAKSA KAKSI - KAIKKI KäYTETYT!

Tarjoamme kolmesta halvimman ilmaiseksi.
Verkossa lähetämme edullisimman arvon lahjakorttina.

- MYYMäLöISSä EXTRA LEIMA LEIMAKORTTIIN!

Yli 35 € ostoksesta leima ja 10:llä leimalla 25 € alennus - ja nyt saa ylimääräisen leiman oston yhteydessä!TAMPERE - HäMEENKATU 17HEINÄKUUN EDUT, ARVOSTELUT, UUTISETUUTUUKSIEN ARVOSTELUJA:

• F1 2020 - PS4, Xbox One, PC - 89%
" F1 2020 is a superb racing game that is made with lots of care, is packed with quality, details and content, and is a perfect option for both arcade and simulation fans." BaziCenter 90/100

• Ghost of Tsushima - PS4 - 83%
" Ghost of Tsushima is an excellent homage to classic samurai films and a darn good game to boot. It is truly a master class in presentation and has fun, engaging gameplay throughout.." - Wccftech 90/100

• Paper Mario: The Origami King - NSW - 81%
"This entry is a box of surprises, a videogame capable of reinventing itself all time; a title that constantly gives you reasons to keep moving forward with a smile on your face. " Meristation 88/100

• Warhammer 40,000: Mechanicus - PS4, PC, NSW, Xbox One,- 80%
• Assetto Corsa Competizione - PS4, XONE, PC - 74%
• Marvel Iron Man VR - PS4 - 73%
• Rock of Ages 3: Make & Break - PS4, PC, NSW - 69%
• Rocket Arena - PS4, Xbox One - 69%
• SpongeBob Squarepants Battle for Bikini Bottom Rehydrated - PS4, NSW, XONE, PC - 68%

Arvostelukeskiarvot metacritic.com

• Eclipse: Second Dawn for the Galaxy - 87/100 Boardgamegeek
Suomalainen mahtava avaruustrategia 2-6:lle pelaajalle!PELIUUTISET:

• Warhammer 40k 9th edition uudet säännöt julkaistaan lauantaina 25.7. WH40k 9th: Indomitus armeijaboxin ensimmäinen erä myytiin loppuun huikeassa suosiossa ja lisäerä saapuu jouluksi. Uusi sota alkaa!

• Ropecon järjestetää n 24.-26. heinäkuuta Etä Ropecon-virtuaalitapahtumana. Toivottavasti ensi vuonna päästään taas kokoontumaan yhteen Suomen parhaista pelitapahtumista. Tänä vuonna nauttikaa alla olevan linkin kautta virtuaalisesti, ja kokoontukaa yhdessä tai bittilinjoja pitkin roolipelaamaan:
https://2020.ropecon.fi/opas/

NHL 21 julkaistaan lokakuussa PS4:lle ja Xbox One:lle. Poikkeuksellinen lokakuu julkaisu johtuu kuulemma koronan viiveistä EA:n tuotantotiimissä. Muille alustoille peliä ei tänäkään vuonna nähdä. PS4 ja XONE julkaisut toimivat tosin yhteensopivuuden ansiosta PS5:lla ja Xbox Series X:llä.

• Bad Sex: The Roleplaying Game on Suomessa tehty roolipeli huonosta seksistä... Tämä pitää itse kokea, ja varmasti parempi roolipelin muodossa. Saapumassa pian varastoihin!
 
• Yakuza: Like a Dragon Julkaistaan PS4:lle, Xbox One:lle PC:lle länsimaissa marraskuun aikana ja XSX:lle ja PS5:lle myöhemmin. Yakuzan uutuus vie sarjaa roolipelimaiseen suuntaan.

• Game of Thrones esiosa House of Dragons hahmovalinnat ovat alkaneet ja kuvaukset alkavat piakkoin. House of Dragons vie aikaan ennen Game of Thronesia HBO:n julkaisemana.

• Leffahuhuissa Avatar 2 julkaistaan joulukuun 16. vuonna 2022 ja sen jälkeen Avatar -elokuvia tulee aina 5:n ja 22.12.2028 asti.
 
• Star Wars uusi elokuvasarja on hieman venynyt kehityksessä ja ensimmäinen osa pitäisi nähdä joulukuussa 2023, seuraava 2025 ja trilogian päätös 17.12.2027.

Xbox Game Showcase esitteli tulevia Xbox Series X -pelejä:
- Halo Infinity
- Warhammer 40,000 Darktide PC, XSX
- S.T.A.L.K.E.R. 2 PC, XSX
- CrossFire -X (Suomalainen Remedy)
- Fable
- As Dusk Falls
- Everwild
- Tetris Effect: Connect
- The Medium
- Tell Me Why (Life is Strange -tekijöiltä)
- Phantasy Star Online 2

• Xbox Game Showcase paljasti myös Fallout New Vegas ja The Outer World tekijästudion Obsidianin erittäin lupaavan Skyrim tyylisen roolipelin Avowed.

 

PELIKESä KOHTI ELOKUUTA - PELAA ERILAISTA, PELAA ENEMMäN!WARHAMMER 40k 9th EDITION JULKAISU LA 25.7.

In the far future there is only WAR!

Synkkä tulevaisuus pysyy synkkänä jatkossakin, mutta maailman suosituin miniatyyripeli kehittyy ja paranee kun
Warhammer 40k 9th edition säännöt saapuvat!

Uusi sääntökirja ja laajennukset julkaistaan lauantaina 25.7.2020.
Ohessa kannattaa hankkia myös Chapter Approved-kirja, niin saat kaikki armeijat ajan tasalle uusien sääntöjen puitteissa.

Onko sinunkin kesässä sopiva hetki miniatyyrisodalle?

Laita pienet mutta samalla mahtavat ja massiiviset armeijat kohtaamaan taistelukentillä.

WH40k 9th editionin myötä on luvassa paljon pieniä muutoksia ja paljon hyviä helpotuksia myös uusille pelaajille.
Miniatyyripelaamisessa on mahdollisuus myös rentouttavaan ja rauhalliseen miniatyyrien maalaukseen ja muokkaukseen.

Rakenna omat taisteluareenat. Käytät sitten kirjoja ja lapasia ja muuta maaston muotoa tai valmiiksi tunattuja maastoja - olet aina itse luomassa sotatilanteet!

Pelaajille on luvassa myös huima armeijapaketti!
Warhammer 40k INDOMITUS Starter Box

Setti sisältää 61 toinen toistaan upeampia figuureja sekä kovakantisen sääntökirjan, josta löydät kaiken tarpeellisen pelaamisesta taustatietoihin.

INDOMITUS ensimmäinen erä oli erittäin rajoitettu painos ja myytiin loppuun hetkessä. Games Workshop toteuttaa lisäerän joka saapuu Joulukuussa 2020 ja varaukset kannattaa jättää nyt!

WH40k 9th: Core Rule Book (Sääntökirja)WH40k 9th: Grand Tournament (Chapter Approved)


Kesäkuun peliuutisia ja loistavia pelejä!

PlayStation 5 ja Xbox Series X rummutuksen alle ei kannata jäädä. Uuteen aikaan kannattaa todennäköisesti hypätä vasta hieman jäljessä - ja nauttia viihteestä nyt täysillä, kun pelit ovat parhaita suorituksia "vanhoilla" alustoilla ja hinnat ovat sinulle sopivasti edullisia.

Varsinkin PS4:n ja Switchin julkaisut senkun paranevat vuosi vuodelta. Nappaa omasi ja päivitä vaihtelua vaikka toiseksi pelikoneeksi ja hanki pelaamiseen loistavia vaihtoehtoja edullisesti!

• LAST OF US II - PS4 - 96%
"It seems like there has never been so much thought put into a videogame as in The Last of Us: Part 2. Not only how it should surpass its illustrious predecessor, but also how you can utilize the gameplay and story as effectively as possible, to draw the maximum of emotions from your players. This game takes interactive storytelling to a new level and is simply a milestone in video game history." - Power Ultimate 100/100

• Xenoblade Chronicles: Definitive Edition - NSW - 89%
Xenoblade Chronicles is still a fantastic JRPG with an immense amount of strategic depth that's still impressive in 2020. " - Gamespot 90/100

• Desperados III - PS4. XONE, PC - 86%
"Desperados III is an undeniably great game,the best in the series and arguably one of the best in the genre." - Wccftech 90/100

• Borderlands Legendary Collection - NSW - 83%
• BioShock Collection - NSW - 82%
• 51 Worldwide Classics - NSW - 82%
• ION Fury - PS4, NSW, PC - 77%
• XCOM 2 Collection - NSW - 76%
• Utawarerumono: Prelude to the Fallen - PS4 - 75%
• Ys: Memories of Celceta - PS4 - 74%
• Maneater - PS4, XONE, NSW - 69%


KESäN PELIUUTISIA:


• Star Wars Squadrons lentää jo lokakuussa EA:n studiolta pelaajien käsiin ja Tähtien sota-unelmiin!

• The Witcher -Netflix sarjalle odotetaan kuumeisesti toista kautta. Kuumetta helpottamaan tuonee ajatus, että sarjan tarinat etenevät tällä kertaa samalla aikajanalla.. tosin aikajanassa seurataan ainakin Geraldin nuoruutta.

• Chivalry 2 tulee tarjoamaan rakaa menoa moninpeliin keski-ajalta. Peli tukee crossplayta alustojen välillä ja tulee PC:n lisäksi PS4:lle, Xbox One:lle sekä tuleville PS5:lle ja Xbox One Series X:lle - josta tästä lähtien voitaisin selkeyden vuoksi käyttää nimeä XOSX tai XOSEX.. tai.. jäämme jännityksellä odottamaan Microsoftin virallista kantaa.

• Metal: Hellsinger tarjoilee metallimusiikkia ja räiskintää sekoitettuna yhteen voimapakettiin. Demoneja pitää tuhota ryhmin mukaan, jotta voimaa kertyy enemmän. Peli olisi ilmestymässä 2021 ja alustoina PC, PS4, PS5, Xbox One ja Xbox Series X.

• Mortal Shell nimeä ei tule unohtaa, jos pitää Dark Souls kaltaisesta mätkeestä Quaken tunnelmissa. Pelin pitäisi saapua 2020.

• Transformers: Battlegrounds on kehityksessä ja robotit muuttavat muotoaan pelattavaan suuntaan 23.10. Switchille, PlayStation 4:lle, Xbox One:lle ja PC:lle.


• PlayStation 5:sta julkaistiin näyttäviä pelivideoita ja lisätietoa konsolista. Tarkkaa julkaisupäivää tai hintaa ei vieläkään julkaistu. Tarjoamme kuitenkin varausoikeuden omana tuotteenaan konsolin haluaville.

PS5 Pelijulkaisuja tälle vuodelle - lista varmasti päivittyy ja muuttuu vielä.

Assassin's Creed Valhalla - 2020
Astro's Playroom - Julkaisuun
Bugsnax - 2020
Chivalry 2 - 2020
Death Loop - 2020
Dirt 5 - 2020
Fortnite - Julkaisuun
Godfall - 2020
Gods and Monsters - 2020
Jett: The Far Shore - 2020
Madden NFL 21 - 2020
NBA 2K21 - 2020
Observer - 2020
Oddworld Soulstrom - 2020
Outriders - Holiday 2020
Quantum Error - 2020
Redo! Enhanced Edition - 2020
Spider-Man: Miles Morales - Holiday 2020
Ultimate Fishing Simulator 2 - 2020
Vampire: The Masquerade - Bloodlines 2 - 2020
Watch Dogs: Legion - Holiday 2020
WRC 9 - 2020


Katso PlayStation 5 -tuoteryhmää täältä!
Puolenkuun Pelit tarjosi kesäkuun alussa ostajille Metal Gear-korun ja Kangaskassi!products_mimage

Kesäetu OLI voimassa tiistai 2.6 - aina sunnuntai 7.6. asti!

- Osta yli 35 €:lla ja saat Metal Gear dog tag-korun!

- Osta yli 70 €:lla, niin saat Puolenkuun Pelien tai Nintendon kangaskassin tai Nintendo juomapullon tai Catan lautapelin sekä Metal Gear dog tag-korun!

Suuren suosion johdosta, jotta kaikille riittää arvokasta extraa, niin lisäämme jakoon:

- Nintendo juomapulloja
- Catan Uudisasukkaat -lautapelejä!

Etu voimassa kaikkiin uusiin verkkokaupan tilauksiin sekä myymäläostoksiin!
Verkkokaupassa tuotteita ei tarvitse laittaa erikseen ostoskoriin, vaan lisäämme ne mukaan lähetykseen!

Yli 35 € ostoksesta saat lisäksi verkosta tähtimerkin ja myymälästä leiman leimakorttiin ja 10:llä merkillä saat 25 € alennuksen!


Metal Gear Rising: Maverick - Dog Tags Metal Gear Rising: LQ-84i - Dog Tags 


Puolenkuun Pelit kevään peliuutisiaAssassin's Creed: Valhalla

• Assassins Creed Valhalla tuo viikingit kotiisi vielä tänä vuonna konsoleilla ja PC:llä. Tukikohtana toimii elävä viikinki kylä Norjan vuorilla. Laivamatkoja tehdään Britanniaan, jossa ryöstämisen lisäksi perustetaan siirtokuntia.

• Huhut kertovat, että EA olisi herättämässä legendaarista Skate-sarjaansa. Lautaa ja renkaita ainakin saadaan alle, kun pienehkön Easy Day Studios Skater XL julkaistaan heinäkuussa PS4:lle ja Xbox One:lle.

• The Lord of the Rings: Gollum
on kehityksessä PS5:lle ja Xbox Series X:lle sekä PC:lle ja ilmestyy 2021.

• Legendaarinen pelifirma Microprose on herätetty henkiin. Kehitteillä on nyt jo ainakin Task Force Admiral lentotukialussimulaattori, Sector Front heksastrategiaa sekä Sea Power merisotaa.

• Warhammer Age of Sigmar -tosiaikastrategiapeli on kehitteillä Frontier Studiosin käsissä, joka on taas tuttu kehutusta Elite Dangerousista. Pelimaailma hyppää siis GW:n räjäyttämästä Warhammer Fantasy-kerronnasta eteenpäin Sigmariinien aikaan.

Kickstarter on mainio kehitysympäristö luomaan rahoitusta uusille peliprojekteille. Erityisesti lautapelit saavat avustusta laatuun ja laajuuden tekemiseen toimivista Kickstarter-kampanjoista. Lautapelien Kickstartereita tällä hetkellä mm.
- Frosthaven
- Wolfenstein The Boardgame
- Tales of Sampo

Huijarit nostavat päätään online maailmoissa ja tämä näkyy erityisesti nyt kun konsoli ja PC-pelaajat yhdistyvät samoille sotatantereille. Palvelut koittavat pistää huijarit samaan palvelimeen sekä pelitilejä suljetaan. Call of Duty Warzone konsolipelaajat välttelevät PC-pelaajia crossplay pois kytkettynä. Toisaalta myös hiiri ja näpis yhteistelmä antaa kohtuuttoman suuren edun, varsinkin jos perusohjainta ei ole tunattu lisäliipasimilla tai muilla avuilla.

• Star Wars The Cassian Andor ja Obi-Wan kenobi -sarjat ovat kehityksessä Disney & Lucasartsin studioilla. The Mandalorianin menestyksen myötä luvassa on varmasti jotain laadukasta. Mandalorianin kakkoskausi on myös tuotannossa. Star Wars elokuvapuolelle Rogue One esi-osan kuvaukset on aloitettu tänä vuonna.

Thor: Love Thunder ensi-ilta siirtyy 11.2.2022 ja Doctor Strange-jatko-osa 25.3.2022 asti. Isona elokuvien vuotena 2022 nähdään mm. Indiana Jones 5, Black Panther 2 sekä Captain Marvel 2. Mielenkiintoinen elokuvajulkaisu on myös Dungeons & Dragons movie 27.5.2022. Uncharted Movie saapuu kesällä 2011. Monster Hunter elokuvat 2020 syyskuussa. Elokuvien julkaisupäivät siirtyvät tuotanto-ongelmien takia ja koska jättimäisiä elokuvateatterijulkaisuja ei voi nyt toteuttaa.

• Pelimaailmassa pandemian aiheuttamat tuotantokatkokset ovat vielä epäselviä ja vaikutukset tällä hetkellä vähäisiä. Toimitusketjut ovat toimineet maailmalta asiakkaille asti lähes yhtä nopeasti kuin aikaisemminkin. Pelien uudet painokset saapuvat nyt tietyissä yksittäistapauksissa hieman epävarmoin ottein ja viiveellä, koska osassa maita on tukkuja ja tehtaita suljettuna.

Tintin toimintaseikkailu on kehityksessä PC:lle ja konsoleille. Ranskalainen Microids laittaa Kapteenin Haddokin ja Tohtori Tuhatkaunon sekä Milou koiran tiukkoihin tilanteisiin, koko perheelle sopivaan tyyliin.

Tiesithän, että on paljon loistavia lautapelejä, joita voit pelata parhaassa seurassa, eli myös yksin!
Alla esimerkkejä hyvin yksinpeliin soveltuvista lautapeleistä:
- Exit-pelit
- Aikamatka
- Scythe
- Fallout
- This War of Mine
- Star Wars Outer Rim
- Mansion of Madness (2nd edition)
- Superhot
- Gloomhaven
- Arkham Horror
- Spirit Island
- Cities: Skyline
- Winspan
- Palapelit

Kevään peliarvioita:

Kohti kesää mennään ja julkaisut hieman hiljenevät - toukokuussa saapuu mm. Xenoblade Chronicles Switchille ja Eclipse 2nd edtion lautapeli ja kesäkuussa saadaan pelaajien iloksi mm. Last of Us II.

• SNOWRUNNER - PS4, XONE, PC - 81%
"SnowRunner is a game thoroughly, single-mindedly, in love with the open road. Care, attention and time will show that SnowRunner is a passion project worth putting the extra mile in for." - SixthAxis 91/100

• Resident Evil 3 - PS4. XONE - 80%
"Capcom has once again delivered an incredible remake of a twenty year old classic.." GamePlanet 90/100

• MotoGP 20 - PS4,XONE  - 77%
• TRIALS of Mana - PS4, NSW - 77%
• Moving Out - PS4,XONE - 74%
• Sakura Wars - PS4 - 72%
• Daymare 1998 - PS4,XONE - 69%
• Predator: Hunting Grounds - PS4 - 56%

On Mars - LAUTAPELI - Boardgamegeek 8.4/10Puolenkuun Pelit kesäetuna OLI kierrätä käytettyjä!

- Osta kolme käytettyä, maksa kaksi - tarjosimme edullisimman!

- Etu oli voimassa Lahti, Tampere ja Turku sekä verkkokaupassa kesäkuun loppuun 30.6. asti!
- Kaikki takuutoimivat käytetyt pelit ja laitteet!


- Verkossa käytetyillä aina ilmainen toimitus!
Verkosta jo maksetuista tilauksista lähetämme edullisimman arvon lahjakorttina.

- Tuo tai lähetä omasi vaihtoon nyt!
- Kierrätä, säästä luontoa ja tienaa pelirahaa - tuo pelisi myymälöihin tai lähetä postitse.

- Jos tuotetta ei ole varastoissa, saat aina vähintään +10% vaihtoarvoon. Jos tuote on harvinaisempi, voit saada kymmeniä euroja yhdestä pelistä!


  


Puolenkuun Pelit etu - ilmainen lippalakki!
ETU LOPPUI
10.5.

- Osta yli 50 €:lla ja jos mukana on mikä tahansa vaatteet ja koristeet -tuoteryhmän tuote, niin saat LIPPIKSEN!

Kun ostoksesi ylittää 50 € ja mukana ostoksessa on vaikka näyttävä t-paita, avaimenperä, uusi lompakko tai laukku tai mikä tahansa muu vaate, niin saat kaupanpäälle lippalakin.

- Etu voimassa verkossa sekä myymälöissä nyt keskiviikosta 6.5. alkaen aina sunnuntaihin 10.5. asti!
- Kuusi eri lippis-mallia jaossa, myymälöissä valinnan varaa, verkosta saat satunnaisen eikä bonustuotetta tarvitse laittaa ostoskoriin.

Lippis: Mortal Kombat - FatalityLippis: Metroid - Bio AssaultLippis: Call of Duty - Infinite Warfare S.C.A.R
Lippis: Batman v Superman - Dawn of Justice Cap Lippis: Star Wars - X-Wing FighterLippis: Narcos Logo

Puolenkuun Pelit toimitukset kotiin nopeasti - myymälät palvelemassa!

Yhteiskunnan haastavasta tilanteesta huolimatta - pelikauppa toimii ja toimittaa!
Rento tekeminen ja perheen tai kaverien kanssa pelailua on tärkeää yleisen hyvinvoinnin kannalta.

MYYMäLäT

MA-KE 11-19products_mimage
TO-PE 11-20
LA 10-18
SU 12-18


- Pelitilat ja turnaukset toistaiseksi tauolla - lisää tilaa tuotteille!
- Voit tuoda meille pelisi ja laitteesi kiertoon myymälöissä tai voit myydä meille käytettyjä postitse - lue lisää täältä!


NOPEAT TOIMITUKSET POSTITSE


Verkkokaupan lähetykset toimivat aktiivisesti ja tuote-eriä lähtee Postitse ja Matkahuollolla joka arkipäivä eteenpäin.

Jakelunopeudet on normaaleita, joten suurin osa lähetyksestä on perillä toimituksen jälkeisenä päivänä!


Myymälät palvelemassa normaaleina aukioloaikoina!

- Asiakaspalvelijat auttamassa parhaan viihteen valitsemisessa.

Desinfioimme pintoja ja esim. maksupäätteitä useita kertoja päivässä.
Ulko-ovet pyritään pitämän jatkuvasti auki.
Työntekijämme noudattavat erityisen tarkkoja hygienia ohjeita - pyrimme kaikin keinoin tarjoamaan aina parhaan sekä turvallisen ostopaikan.

- Turnaukset myymälöiden pelitiloissa on toistaiseksi keskeytetty.

Pelitilat on otettu myyntikäyttöön, joten nyt on entistä paremmin esillä näyttäviä tuoteryhmiä, kuten hiirimattoja, mukeja, figuja, lautapelejä, koristeita ja kaikkea kivaa.

Posti tiedottaa:
Kotimaan lähetysten kulkuun koronavirustilanteella ei tällä hetkellä ole vaikutusta, eli paketit ja kirjeet kulkevat normaalisti.

Paketteja voi noutaa automaateista, sillä THL kertoo, että koronavirus ei tartu lähetysten välityksellä eikä yhtään tartuntaa tavaroiden kautta ole todettu. Pintojen osuus viruksen leviämisessä ei nykytiedon mukaan ole merkittävä.


Tervetuloa ostoksille - Puolenkuun Pelit toimittaa ja palvelee!


 Parhaat pelit ja uutiset maaliskuu 2020


Pelikeväästä 2020 on tulossa yksi kaikkien aikojen parhaista. Loistavia hittipelejä on saapuu ja konsoleista otetaan jatkuvasti enemmän tehoja irti pelaajien iloksi. Vielä kevään vaihtuessa on tulossa Resident Evil 3 ja Final Fantasy VII Remake, joten hyvä vain jatkuu..

• Persona 5: Royal - PS4 - 95%
"The best version of a masterpiece is... a masterpiece once again. It is also a joy to play in 4K." Multiplay.it 96/100

• Half-Life Anyx VR - PC - 93%
"Half-Life: Anyx is one of the best VR titles available, a perfect showcase for what VR gaming is capable of." VRFocus 10/10

• Animal Crossing New Horizon - NSW - 91%
"Nintendo's comforting life sim is a tranquil haven at a time the world needs it most."
VGN 10/10

• DOOM: ETERNAL - PS4, XONE, PC - 89%
" It’s tense, frantic, and absolutely transcendent. Doom Eternal is metal as f***" - Gogconnected 96/100

• Ori And the Will of the Wisp 2 - XONE, PC - 90%
• Dreams - PS4 - 87%
• NIOH 2 - PS4 - 86%
• Bayonetta & Vanquish - PS4, XONE - 85%
• MLB The Show - PS4 - 84%
• Megaman ZX Legacy Edition - PS4, XONE, NSW - 80%
• Granblue Fantasy Versus - PS4, NSW - 79%
• TT Isle of Man: Ride On The Edge 2 - PS4, NSW - 76%
• Romance of the Three Kingomds - PS4 - 73%
• Saints Row IV: Re-Elected - NSW - 72%
• My Hero Ones Justice 2  - PS4,  NSW  - 70%
• Pokemon Mystery Dungeon - NSW - 69%
• Langrisse I & II - PS4, NEW - 67%
• One Punch Man 2 - PS4, XONE PC - 58%
• Overpass - PS4, XONE, NSW - 52%

The Crew: The Quest for Planet Nine - LAUTAPELI - Boardgamegeek 8.0/10
Battle Line Medieval - LAUTAPELIT - 8.0/10
• Star Wars: Dark Side Rising - LAUTAPELIT - 7.6/10 


PELIUUTISIA:
• Maailmassa on 2,5miljardia videopelien pelaajaa. Tämä nousi Wired-lehden mukaan miljardilla vain viidessä vuodessa. Kännykät Aasian suurten kansojen ja Intialaisten käsissä tuo pelaajia markkinoille ennen näkemätöntä tahtia.

Xbox Series X -konsolin on vaikea erottuu vanhasta nimellä, mutta olohuoneessa 6,86litran vetoinen kuutio haukkaa varmasti oman huomionsa. Xbox One X vei tilaa 4,3litran verran. Tehojahan kuutio tarjoaa - supernopea 1 TB NVM SSD kovalevy, 16 GB muistia ja 8 kpl 3,8 Ghz prosessoria. Blu-Rayn lisäksi konsoli tulee tukemaan pelejä NVME SSD muistikorteilla.

• Suomalainen Control on jäänyt vähän julkaisuvarjoon. Hinnoittelu on jäätynyt ja pelaajat odottavat muutosta. Lisäherkkua peliin saapuu ensi viikolla Control: The Foundation laajennus sisältää kaikkiaan 4-5 tunnin edestä uutta pelattavaa.


Resident Evil 3 DEMO julkaistaan 19.3. Xbox One, PS4 ja PC. Moninpelipuoli Resident Evil: Resistance saa moninpelibeta-viikonlopun 27.3. alkaen ja peli julkaistaan perjantaina 3.4.

• CD Project RED rakastaa rakentamiaan maailmoja. Cyberpunk 2077 loppuhionta on kovaa käynnissä ja syksyn julkaisu tähtäimessä. Puolan pelitehdas on jo työstämässä Witcher-maailmaan peliä, joka ei kuitenkaan ole Witcher 4.

• Final Fantasy Vii Remake PS4 saapuu perjantaina 10.4. Peli julkaisee 7 osasta "vain" yhden kolmasosan mutta kehittäjien mukaan se on normaalina FF-pelikokemuksen kestoinen, eli kymmeniä tunteja. Peli uudistetaan kauttaaltaan tälle vuosituhannelle ja se on jo alunperin yksi suosituimpia Final Fantasy-kokemuksia.

• Call Of Duty: Modern Warfare 2 Campaing Remastered huhuja on ilmaantunut internettiin. Moninpelipuoli saadaan todennäköisesti myös, ja ainakin todella laadukkaita yhteistyö special ops-tehtäviä odoteltaisiin innolla.

• Last of Us II on kovassa loppu tuotannossa. Naughty Dog kehittäjäfirman tuottaja James Cook tarinoi, miten työrustistukset ovat vieneet väkeä jopa sairaalaan. Peli olisi aikataulussaan tulossa toukokuun lopulla PS4:lle.

• Last Oasis nettiroolipelissä ohjataan valtavia metallisiatukikohtia ja seikkailaan upean vapaassa maailmassa. Peli vakuutti PKP tiimin pienen studion esittelytiloissa jo 2019 messuilla. Pelin Steam Early access koittaa 26.3.

• Overwatch Echo on jo 32 hahmo joka lisätään Blizzardin menestys räiskintään. Hahmo tulee olemaan viimeinen, ennenkuin pelisarja hyppää 2:s osaan.. ehkä siis jo syksyllä.

 

 Puolenkuun Pelit & Assembly Winter 2020

- Helsingin messukeskuksessa jättilanit ja pelitapahtuma To 20.2. - Su 23.2.
- Puolenkuun Pelit mukana menossa kattavalla kaupalla!

TULE ASSEMBLY KAUPPAAN JA NAUTI EDUISTA:

- OSTA KAKSI MUKIA, SAAT 4 € ALEN!
- OSTA KAKSI MITä TAHANSA VAATETTA - SAAT 3 € ALEN!
- OSTA KOLME KäYTETTYä, MAKSAT VAIN KAHDESTA!


Katso tietoa tapahtumasta: www.assembly.org/winter20

 

 Peliuutisia helmikuuhun

• Nintendo Switch laatujulkaisut jatkuvat ja huhuja on kuulunut Bioshock Collection-, Catherine: Full Body- ja XCOM 2 Collection -Switch versioista.

• Witcher 3 Switch ja PC -tallennuksia voi siirrellä toisiinsa tulavaisuudessa. CD Project päivitteli Switch versiota muutenkin entistä paremmaksi mestariteokseksi.

• Overwatch sarjakuva ja Diablo Anime on työnalla. Tietoa Diablo 4 tai Overwatch 2 aikatauluista ei ole vielä julkaistu.

• Activision ei ole vielä paljastanut, kuka on tämän vuoden Call of Duty -pelin takana. Todennäköisesti Treyarch on vetovastuussa. Julkaisualustoina tulee olemaan PS4, PS5, Xbox One, Xbox One X ja PC.

• NIOH 2 PS4:n maaliskuun yksinoikeutta pääsee testaamaan 28.2. - 1.3. välissä ilmaiseksi. Demoon ei tarvita PlayStation Plussaa.

• Aliens: Hadleys Hope oli yhteistyötoimintaa, joka oli kehitteillä Foxin alaisuudessa. Disneyn napatessa tuonkin viihdejätin oman massansa alle, peliprojekti kuitenkin peruttiin.

• Remedyn menestys Suomalaisena AAA-pelien tekijänä vahvistui Control -pelin miljoonamyyntien myötä. Viime vuoden tilikaudella yhtiö teki 57% myynninkasvun 31,6 miljoonaan euroon, josta voittoa 6.5 miljoonaa. Control on saanut mahtavat 20 vuoden peli-palkintoa eri medioista.

• Mark Hamill tulee olemaan Skeletonin ääni Netflixin Masters of the Universe: Revelation animaatiossa.


• Helmikuun huikeita uutuuksia:• DREAMS - PS4 - 90%
• Bayonetta & Vanguard - PS4, XONE, NSW - 85%
• Street Fighter 5 Champions Edition - PS4 - 85%
• Pillars Of Eternity Deadfire - PS4, XONE, PC - 81%
• Under night In-Birth exe: late[cl-r] - PS4, NSW - 81%
• Hunt: Showdown - PS4, XONE, PC - 80%
• Darksiders: Genesis - PS4, PC, XONE, NSW  - 75%
• Warriors Orochi 4 Ultimate - PS4, XONE - 72%
• Snack World: Dungeon Explorers - NSW - 69%
• Psikyo Shooting Star Bravo - NSW - 67%

• Sonic the Hedgehog - ELOKUVA - 49/10

• Game Of Phones -LAUTAPELIT - Uutuus Suomipainoksena!
• Tapestry - LAUTAPELI - Boardgamegeek 7.5/101

Pelikauppojen turnaukset ja tapahtumat


Osta nyt 80 €:lla ja saat kaupanpäälle Puolenkuun Pelit kangaskassin!

Näyttävä 4 € arvoinen kangaskassi ilmaiseksi mukaan yli 80 € arvoisiin tilauksiin tai myymäläostoksiin Lahti, Tampere, Turku.

Kierrätä, kanna aina uudestaan ja kulje ylpeästi kassit täynnä!

Tuotetta ei tarvitse erikseen lisätä ostoskoriin, eikä noutovarauksiin.

Puolenkuun Pelien viikkoetu voimassa SU 9.2.2020 asti!
products_mimage

 

 


-------------------------------------------

STAR WARS - ETU NYT!

May the 4th be with you! Nyt maanantaina vietetään Star Wars-päivää!

- Osta MA 4.5 - TI 5.5. aikana yhteensä yli 30 €:lla ja jos mukana on yksikin Star Wars -niminen, tuote saat 4 € lahjakortin!
- Tilaa verkosta yli 1805 eri STAR WARS -tuotteen valikoimista tai tule myymälään LAHTI, TAMPERE, TURKU!


POKEMON etuviikko!

- Osta mitä tahansa POKEMON-tuotteita nyt ja saat kaupanpäälle harvinaisia Pokemon-promokortteja tai Pokemon irtokortteja!

Tilaa kotiisi tai tule hakemaan myymälöistä - etu voimassa KE 29.4. - KE 6.5.POKEMON Promo-kortit:

HAE POKEMON
Mukit, pehmot, vaatteet, keräilykorttipelit..
Pokemon GO rannekkeet, figuurit, lelut, lautapelit..Pelikauppojen turnaukset ja tapahtumatTakaisinkutsu Gremlins pehmolelulle

Suomi on turvallinen maa - mutta nyt on vaarallisia Gremlinsejä liikenteessä.
Nämä eivät muutu hirviöiksi päivän valossa mutta niistä voi irrota vaarallisia käsiä, jotka voivat olla haitallisia nieltynä ja aiheuttaa tukehtumisvaaran.

Kutsumme takaisin kaksi Gremlins-pehmolelua, jotka on myyty Tampereen myymälässä ja TRACON-tapahtumassa 2017 vuoden aikana.

Jos nämä kaksi Amerikkalaisen NECA:n valmistamaa Gremlins-tuotetta saadaan takaisin, niin hyvitämme ostoksen ja annamme löytäjille 10euron lahjakortit ja varmistamme että Gremlins-pehmolelut eivät enää ole vaarana kellekkään tuhoamalla ne mahdollisimman julmalla tavalla!

Tuote Pehmolelu: Gremlins malli 30600 viivakoodilla 63448230600.
Maksamme tietysti palautuksen myös postitse.

Katso alta miten vaarallisesta otuksesta on kyse.

products_mimage
PELIUUTISIA TAMMI 2020


• Sony jättää kevään E3 messut väliin.
Uusi PlayStation 5 konsoli esitellään kunnolla helmikuun aikana omassa tapahtumassaan ja julkaisun pitäisi tapahtua jo lokakuussa. E3 jää Xbox One Series X temmellyskentäksi.

• Final Fantasy XII Remake PS4 julkaisu on lipsunut huhtikuun 10. päivä ajankohtaan. Puolenkuun Pelit tarjoaa kaikille ostajille kaupanpäälle FF TCG -korttipeliboosterin!


• Ring Fit Adventure Switchille on ollut menestys ja iloinen kuntoiluun ajava kapistus.
Nyt joku on "pelannut" speedrunina koko pelin läpi 18 tunnissa.

• Pillars Of Eternity II Deathfire ilmestyy tiistaina 28.01. XONE:lle, PS4:lle ja NSW:lle.
28.1. - Pillars Of Eternity II - Deadfire
Peli keräsi metacriticissä PC-versiollaan huimat 88/100.

Xbox One Series X on sarjan uusin hieman erikoisesti nimetty konsoli, ilmeisesti Microsoft haluaa käyttää vain Xbox -brändinimeä. Yksinoikeuspelejä ei loppu vuoden julkaisuun ole tulossa vaan tehoja otetaan irti tämän vuoden suurista nimikkeistä ja Xbox One-peleistä.

Taiwanin ikärajalautakunta on lipsauttanut julkaisutietoa Bioshock-sarjan saapumisesta jossain vaiheessa Nintendo Switchille.

• Magic the Gathering: Theros Beyond Death keräilykorttipelin uusin laajennus on pian täällä, ja ilmestyy PE 24.1. - tulevana viikonloppuna myymälöissä ennakkomyynti!


• Magic: Legends
yhdistää Wizards of the Coastin vieläkin megasuositin korttipelin Diablo-henkiseen toimintaropeen. Massiivisesti moninpelattava MTG mätkintä julkaistaan PlayStation 4:lle sekä Xbox Onelle vuonna 2021 ja pc:lle vuonna 2020.


•Satunnaisia uutuuksia:

•Tokyo Mirage Sessions #FE Encore - NSW - 80% 
•Dragon Ball Z: Kakarot - PS4, XONE - julkaisussa nyt PE 17.1.
•Furwind: Special Edition - NSW  - 69%

•Judge Dredd: Helter Skelter - LAUTA - Boardgamegeek 7.7/10
•Abalone (2017 Edition) - LAUTAPELI - Boardgamegeek 6.4/10

•Adepta Sororitas: Battle Sisters Squad - GW WH40k - näyttävät Sisters of Battle joukot tanssivat taisteluun!
• Nyko: Wireless Core Controller Clear Purple - SWITCH - värikkäitä laatu ohjaimia!
•H. P. Lovecraft Coloring, Dot-To-Dot & Activity Book - KIRJA - väritä, puuhaa, aktivoida Lovecraftin uniikissa maailmassa
•Pehmolelu: Kill the Unicorns - The Pigicorn 30cm - Pehmeää

 PELIUUTISIA TALVEEN 2019

Call of Duty: Modern Warfaren ensimmäinen kausi käynnistyy 3. joulukuuta. Luvassa on laajin ilmaispäivitys Call of Dutyn:n historiassa. Pelaajat saavat lisää karttoja perusräiskintän, ground waariin sekä 2 vs 2 taisteluihin. BlackOpsin huikean suosittua Blackoutin pelimuotoa ei kuitenkaan ole näköpiirissä.

Half-Life Alyx on Valven virtuaalitodellisuusräiskintä. Valve tarjoaa faneille uutta, outoa ja upeaa ja kenties mullistaa virtuaalitodellisuuspelejä.. Half-Life 3:sta ei kuitenkaan kuulunut mitään.

• Googlen Stadia pelistriimauspalvelu on kokenut kolauksia.
Latauksia, tökkimisiä ja pätkimisiä täynnä oleva palvelu on alkanut jo hyvittää maksajille. Jo nyt tosin 5G signaaleilla sulatetaan osa aivoja ja puhelimien speedtesterit huikeilla 1,2G/sekunttia vauhdeilla.. se riittäisi juuri ja juuri Googlen Stadialle. Tulevaisuus on kohta täällä - omistaminen annetaan jättiyhtiöille ja vuokraamme vapaa-aikamme ja viihteemme.

• Xbox One Scarlet eli tuleva Xbox mikäliemalli ei tue lainkaan VR-laitteita, koska "kukaan ei kaipaa niitä".

• Pelaaja-lehden päätoimittaja Miikka Huttunen jättää pestinsä, tilalle tulee lehden toimituksesta Johanna Puustinen. Lukeminen kannattaa aina! Kiitoksia Miikalle loisto työstä!

• The Outer Worlds saapuu 2020 vuoden aikana myös Switch-koneille. Peli on hiljttain läpäisty ampumatta, joten myös rauhaa rakastaville tämä scifi-seikkailu sopii hyvin.

• Commandos 2: HD Remaster julkaistaan ensi vuonna PC, PS4, Xbox One ja Switch-koneille ja uudistettu Praetorians HD Remasted kokee julkaistun PC, PS4 ja Xbox one -alustoilla.

• BlizzConissa julkaistaan sen verran mahtavia pelejä, että julkisuusongelmat  terroristisesti käyttäytyvien valtioiden tukemisesta unohtuvat matkalla pankkiin. Diablo IV, WoW Shadowlands ja Overwatch 2 saapuvat ensi vuoden aikana.

• Xbox One konsolilla kokeillaan "pelaa satunnaispeliä" nappia. Microsoftin käyttäjillä voi olla vaikeuksia valita, joten suprise me käynnistää puolestasi satunnaisesti jonkun omistamistasi peleistä.

• Naughty Dog kehittelee parhaillaan Last of Us 2:sta, joka julkaistaan ensi vuonna. Pelifirma värvää moninpelikoodereita, ja tarinat jo kertovat, että Last of Us 2 ei sisällä ainakaan perinteistä moninpeliä vaan siihen liittyviä ominaisuuksia.

• Disney+ on käynnissä Ameriikan mantereella ja lähtee heti haastamaan Netflixiä Star Wars The Mandalorian sarjalla. The Mandalorian tulee sisältämään 8 osaa ja ensimmäiset arviot ovat positiivisen kehuvia.

• The Witcher -Netflix sarjasta on kehitteillä jo kakkoskausi.

• Apple kehittää VR / AR Headsettiä, joka julkaistaisiin 2021 tai 2022. Puhelimet päivittyvät 3D aikakauteen 5G yhteyksiä hyödyntäen jo ensi vuonna.• Tilaa uutuudet tai hae myymälöistä:

• Civilization VI - PS4, XONE, PC - 88%
• Disgaea 4 Complete+ - PS4, NSW - 83%
• Star Wars: Jedi Fallen Order  - PS4, XONE - 82%
• Children of Mora - PS4, NSW, XONE - 81%
• Pokemon Sword & Shield - NSW - 81%
• Deemo Reborn - PS4 - 73%
• Shenmue III - PS4 - 70%
• Sniper Ghost Warrior Contracts - PS4, XONE, PC - 62%
• Blacksad: Under the Skin  - PS4, XONE, PC - 61%
• Asterix & Obelix XXL 3: The Crystal Menhir - PS4, XONE, NSW - 59%

- lähde Metacritic.comPUOLENKUUN PELIT GameXpo - pelimessut

Pelikauppojen turnaukset ja tapahtumat

Mahtavat pelimessut Suomessa? Kyllä!

Puolenkuun Pelit on mukana yli 200 neliön pelikaupalla ja pelitilalla!
Kokoamme viikonlopuksi ison peli- ja kokemusalueen sekä tapahtumakaupan - täynnä erikoisetuja, aleja ja harvinaisia tuotteita.

GAMEXPO PKP ETUJA:


• Osta kaksi tuotetta yli 20 €:lla tai yli 30 €:lla yksi - saat ilmaisen bonustuotteen!

Valittavissa lautapelejä, avaimenperiä, koriste-esineitä!

TODELLA kovia alehintoja!
Tule ostamaan oma viihteesi tai loppu vuoden tarpeet.

Osta Pokemon Sword & Shield Switch -peli tai Switch-konsoli
- saat Pokemon-koristeen sekä Pokemon kortteja kaupanpäälle!PELIALUE TARJOAA:

• Warhammer 40k Titaanintuho!
Pistä sotilas tilanteeseen, heitä noppaa, voit voittaa huikeita palkintoja!

• D&D Roolipelissä hahmonluonti!
Tutustu D&D Essentials aloituspakettiin ja tee oma hahmo tuleviin koitoksiin!

• Lautapelialue - pelejä vapaasti pelattavana!

Lautapeleinä pelattavissa uutuuksia mm.
Tonga Blocks, Kimble Twist, Piirrä ja Arvaa Extreme, Mud Party, LAAAAMA, Iknow, Parisuhdepeli Janne kataja, Salatut elämät, Lippupeli, Combo Color, Happy Salmon, Klask 4.. ja monia muita!

• Miniatyyrin maalauspisteellä voit maalata oman sotilaan ja saat sen ilmaiseksi mukaasi!

• Jättimäinen palapeli - osallistu rakentamiseen!

• Väritä Pokemon tai piirrä oma!


GameXpo Helsingin messukeskus PE 15.11. - SU 17.11. ja samalla lipulla koet myös ison GoExpo Winterissä tapahtuman!

POSTIN LAKKO

Postin pakettijakelussa viiveet ovat hyvin lyhyitä ja suurin osa paketeista on nyt lakkoviikolla ollut jakelussa heti seuraavana arkipäivänä!
Kirjejakelussa viiveet ovat pidempiä, joten tässä vaiheessa kirjelähetyksiä ei suositella.

Suosittelemme käyttämään matkahuollon laadukkaita palveluita!


Matkahuollon lähi-paketit nyt lakon ajan erikoisalennuksessa!

- Edullisin pienlähetys 4,40e - ja muut lähi-paketin hintaluokat 5,90e ja 7,90e ja 9,90e.

Saatamme vaihtaa kirjelähetyksen pakettilähetykseen tai Matkahuolto-jakeluun ilman vahvistusta asiakkaalta!

- Jos kirjelähetys ei ole paras vaihtoehto ja viiveitä muodostuu, niin käytämme mielestämme parasta lähetystapaa - tämä tarkoittaa, että lähetys pitää useimmiten hakea postin tai matkahuollon jakelupisteestä.
- Yksittäisen kirjetilauksen osalta teemme pakettiin vaihdossa noin 4euroa tappiota.

------------------------------

Lakko alkoi maanantaina 11.11. ja keskustelut jatkuvat osapuolten kesken jatkuvasti.

Kirjejakelu kärsii tästä selvästi eniten, ja kirjeet voivat olla matkalla pitkäänkin.

Tarkemmin tiedämme Postin tiedotteista, joita julkaistaan päivittäin noin klo 12:00 ja klo 18:00

Lakko ei tietenkään koske kuin osaa työväestä, joten varmasti Posti tekee kaikkensa toimitusten nopeuden varmistamiseksi.
Viimeksi lakon aikana jakeluviiveet olivat paketeille keskimäärin vain 1 arkipäivä lisää.

Pakettijakelussa viiveet ovat todennäköisesti nyt lakon aikana kohtalaisen lyhyitä, 1-3 arkipäivää pidempiä normaaliin yhden arkipäivän toimitukseen.Jos lähetyksessä ei ole seurantakoodia, voitte kysellä lähetyksen jakeluaikoja postin asiakaspalvelusta ja laittaa palautetta postille myös osoitteisiin [email protected]
Suosittelemme palautteen antamista Postille ja valtion johdolle.
Postin yrityksen omistamme me kaikki Suomalaiset - toivottavasti osaamme muuttaa maailmaa, niin ettei ahneus ja tuhlaus hallitse niinkuin nykyäänkin Suomen politiikassa ja jopa valtion yrityksissä.

 


PUOLENKUUN ETU - NYT PAKETIT ALENNETTUUN HINTAAN:

- Postipaketit kotiin jakelulla 7,50 €

- Matkahuolto lähipaketit noutopisteeseen alehintaan!
Lähetyksen koon mukaan:
- pienet 4 €
- keskikokoiset 4,40 €
- isoimmat vain 5,40 €

ETU VOIMASSA AINA SU 31.7. ASTI KAIKKIIN UUSIN TILAUKSIIN!Puolenkuun Pelit uutisia

• Tilaa uuutuudet tai hae myymälöistä:

• The Legend of Zelda: Link's Awakening - NSW - 88%
• Ni no Kuni: Wrath of the White Witch - PS4, NSW - 83%
• AI: The Somnium Files - PS4, NSW - 83%
• Yooka-Laylee and the Impossible Lair - PS4, XONE, PC - 82%
• TRINE 4 - PS4, XONE, NSW, PC - 81%
• Invisible - PS4, XONE, NSW - 79%
• Ninja Saviors: Return of the Warriors - PS4, NSW - 79%
• The Alliance Alive HD - PS4, XONE - 77%
• Ghost Recon: Breakpoint - PS4, XONE - 58%
• Ghostbusters video game - PS4, NSW XONE - 66%
• Call of Cthulhu - PC, PS4, XONE, NSW - 63%

- lähde Metacritic.com

PELIUUTISIA


•  PlayStation 5 julkaisuksi on vahvistunut joulu 2020. Ennakkovarauksia otetaan vastaan. PS5 on taaksepäin yhteensopiva, joten PS4:n panostaminenkin kannattaa vielä pitkään. PS5 sisältää mm. haptisen ohjaimen, jonka värinöillä ja tärähtelyillä tuntee pelimaailman aivan uudella tavalla. Lisäksi vastusta voi säätää, ja esim. nuolen jännittäminen on raskaampaa kuin kaasujalka.

• PlayStation 4 saa tällä viikolla 7.0. päivityksen. Päivitys lisää Party Chatin yhtäaikaa 16 pelaajalle. Remote Play tuki laajenee kaikille Android 5.0. tai uudempia pyörittäville laitteille. Jenkkilässä saa myös puheen tekstiksi ominaisuuden, mutta euroopan oudoille kielille kuten englantiin sitä ei vielä tarjota.

•  Doom Eternal julkaisu on lipsahtanut 2020 vuoden maaliskuulle. iD Software haluaa hioa demonien tuhoamisen äärimmilleen..

• Epic Gamesia vastaan on nostettu syyte rauhan maassa Canadassa, koska pelintekijät ovat tehneet Fortnitesta "liian addiktoivan". Oikeusjuttua yritetään rinnastaa Tupakkayhtiön saamaan tuomioon, koska käyttäjiä ei varoitettu addiktiosta riittävästi.

• Spiel Essen 2019 lautapelimessut vietetään Saksassa lokakuun lopussa. Täältä valikoituu moni Suomalaisenkin lempipeli.

• Red Dead Redemption 2 julkaistaan myös PC:llä.
 
• Gloomhaven lautapelistä ilmestyy Q3/2020 kevennetty versio. Noin 50-60 euron hintaluokkaan tähtäävä olisi helpompi lähestyminen tähän lautapelien tämän hetken #1:n.

• Thrustmaster tuo markkinoille uudenlaisen eSwap-peliohjaimen PC:lle ja PS4:lle. Uusi padi-ohjain tarjoaa valtavasti muokkaus mahdollisuuksia. Tatti ja näppäinosiot lähtevät irti ja ne voi vaihtaa toisinpäin tai erilaisiin omille sormille sopiville yhdistelmille. Hinta tulee olemaan 160€ tienoilla ja vaihto-osia myydään erikseen.- Turku 1v.

• TURKU Puolenkuun Pelit 1 v. synttärit - JäTTIALE -10% KAIKKI
Alkaen KE 9.10. - SU 13.10. asti!
- Turun myymälässä Eerikinkatu 9 myös kahvia ja makeaa tarjolla!
- Alennus 10% myös tarjoushinnoista tai sadoista käytetyistä.

- Karkkia kaikkiin tällä viikolla lähteviin postitilauksiin ja tarjolla myymälöissä Lahti, Tampere, Turku!
Pelisyksyn julkaisu ja uutiskatsausta

Vuoden suurimmat pelit julkaistaan syksyllä. Nauti sateista ja tilaa omasi nyt!


Jos haluat urheilla: NHL 20 - FIFA 20 - PES 2020

Ajaa kovaa: WRC 8 - Wreckfest
Räiskiä tarkasti: COD MW - Ghost Recon Breakpoint

Räiskiä paljon: Borderlands 3
Omistat Switchin: Links Awakening - Luigis Mansion 3

• Tilaa uudet hitit kotiisi tai hae myymälöistä:

• Monster Hunter World: Iceborne - PS4, XONE - 90%
• Astral Chain - NSW - 88%
• GEARS 5 - XONE - 87%
• Borderlands 3 - PS4, XONE, PC - 85%
• Wreckfest - PS4, XONE - 83%
• Catherine: Full Body - PS4 - 81%
• River City Girls - NSW, PS4 - 81%
• NBA 2k20 - PS4, XONE, NSW - 79%
• WRC 8 - PS4, XONE, PC - 78%
• Age of Wonders: Planetfall - PS4, XONE, PC - 77%
• Greedfall - PS4, XONE, PC - 76%
• The Dark Pictures - Man of Medan - PS4, XONE, PC - 69%

- lähde Metacritic.com

Katso Juuri julkaistut-listaa täältä.


Ennakkotilaa - varma ja nopea toimitus ja etuja!

• Call of Duty: Modern Warfare - PS4, XONE - BETA-avain!
• Legend of Zelda: Links Awakening - NSW - Harvinaista Limited painosta vielä saatavilla!
• Pokemon Sword & Shield - NSW - varaa oma uusi Pokemon nyt!
• Luigi's Mansion 3 - NSW - Nintendo hitti heti lokakuun alkuun
• The Outer Worlds - PS4, XONE - Fallout avaruudessa!

Katso ennakot-listaa täältä.

PELIUUTISIA:

• Civilization 6 PC-versio on saanut Red Death battle royal-pelimoodin. Kansakuntia uhkaa laajeneva tuho ja selvityjien pitää päästä viimeiselle avaruusalukselle.

Fifa 20 on julkaissut pelaajatilastot. Messi palloilee ykkösenä, Ronaldo heti kintereillä. Uutena listalle nousivat Liverpoolin Muhammed Salah sekä puollustaja Van Dijk. Julkaisu tapahtuu 27.9. ja jos tilaat nyt, olet heti julkaisussa valmis potkimaan miten haluat, vaikka Pukki ja Norwitch valioliigan kärkeen!

• Kingdom Hearts III laajenee talvella Re:Mind lisäosalla. Taattua toimintaseikkailua tarjoava laajennus jatkaa tarinaa mihin peruspelissä jäätiin.

• Final Fantasy Crystal Chronicles Remastered Edition julkaistaan PlayStation 4:lle, Switchille 23.1.2020. Kristalleja kuljettavaa karavaania suojellaan matkalla jopa neljän pelaajan yhteistyössä.

Menolippu eli Ticket to Ride on yksi viimevuosien suosituimpia lautapelejä. Junailu laajenee seuraavaksi Japaniin ja Italiaan Ticket to Ride Map Collection: Volume 7, Japan & Italy kaksipuoleinen kartta sisältää myös Tokion Metron.

• Tank Girl elokuva on tulossa, sankarina Margot Robbie.

• Resident Evil Project Resistance vie sarjan uusille urille.
Yhteistyössä toimintaa hirviöitä ja zombeja vastaan olisi luvassa. Lisätietoja odotellaan lähiaikoina Umbrella Corporationin toilailuista. 

• Nintendo pyrkii kuntoilijoiden markkinoille ja parantamaan pelaajien fysiikkaa. Switch on saamassa pyöreän kunto-ohjaimen sekä jalkahihnan. Tarkempia julkaisutietoja ei ole vielä tiedossa.

• Varkaat ovat käytäneet tekoälyn voimia ja varastaneet 240,000$ matkimalla työntekijän ääntä uskottavasti deepfake-ohjelmiston avulla.

• Joaquin Phoenixin Jokeri-elokuva on napannut parhaan elokuvan Kultaisen leijonan Venetsian filmifestivaaleilla.

• Magic: The Gathering Throne of Eldraine on keräilykorttipelin tuleva laajennus joka saapuu 4.10. Matka jatkuu kolme laajennusta kestäneestä Ravnicasta kohti Eldrainea. Luvassa on ritareita, haltioita ja mystisiä hirviöitä. Pääset pelaamaan ennakkoon Puolenkuun Pelien turnauksissa!

Puolenkuun Pelit sivustoparannuksia

- Mobiiliversio käytössäsi!

Puolenkuun Pelien sivusto on viimein responsiivinen ja selattavissa käynnyköillä, tableteilla ja kaikki pienillä ihme laitteita, joilla pääsee internetin ihmemaailmaan.

Kaikki järjestelmän ominaisuudet ja laadukas datan tarjonta tuotteiden vaihtoehdoista on pyritti pitämään myös pienemmässä versiossa mukana.

Tervetuloa viihtymään ja ostoksille myös kännykällä!


MASH-Lasku (0 €!)
- Saat heti pitkän 45-päivän maksuajan tai voit vaihtaa halutessasi maksamisen eriin.

Mash-laskulla 45 päivää korotonta maksuaikaa eikä laskutuslisää. 
Vahvistus henkilötunnus sekä verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenne.
Voit laskun saatuasi päättää maksamisesta useammassa erässä osamaksulla.
Valitsemalla Mash-maksutavan hyväksyt ehdot:
Mash ehdot, Yleiset kuluttajaluottotiedotTietosuoja ja Hinnasto


Käytössäsi on kaikki suorat pankkimaksut, korttimaksut ja nyt useita erilaisia lasku-vaihtoehtoja sopimaan juuri sinulle!


PUOLENKUUN PELIT KESÄTAPAHTUMAT

Kesä etenee. Vielä on runsaasti vapaata aikaa, vielä on syytä olla poissa polttavan auringon alta - pelaaminen, se paras tekeminen.

Unohda kymmenien tuhansien ihmisten ahtaat musiikkifestarit. Tule nauttimaan kesän pelitapahtumiin. Nykyään päivälipullakin voi kokea jo paljon, koko viikonlopun asennoitumisella vielä enemmän.

Puolenkuun Pelit on mukana kesän suurtapahtumissa Ropecon ja Assembly todella isolla myyntiosastolla ja unohtumattomilla eduilla!


ASSEMBLY SUMMER 2019
Helsinki messukeskus TO 1.8. - SU 4.8.

Legendaarinen Assembly on järjestetty vuodesta 1992. Demo-tapahtuma on kasvanut vuosien varrella jättimäisiksi laneiksi ja pelitapahtumaksi, jossa väki kokoontuu koneiden äärellä edelleen viettämään laatuaikaa. Viimevuosina myös päiväkävijöille on riittänyt runsaasti tekemistä ja näkemistä.

Demo-animaatioiden pohjalle on luotu valtavasti IT-alan ammattilaisuutta ja pohjaa Suomen peliteollisuudelle. Tietokoneilla tehty taide on monesti edelläkävijänä ja näyttää suuntaa tulevien vuosien taiteelle.

Pelaaminen on joka vuosi vahvemmin mukana Assyillä.
Tänä vuonna on tarjolla suuria turnauksia sekä runsaasti kevyempiä turnauksia, kuten Tetris Finnish Championship.
Cosplay ohjelmistolla parannetaan tunnelmaa näyttävillä asuilla.

PUOLENKUUN PELIT ASSEMBLY OSASTOLLA


- Osta yli 40 €:lla tai kaksi tuotetta (yli 20 €:lla) ja saat bonuslaarista vapaavalintaisen tuotteen!

- Alelaari jossa kaikki tuotteet max. 5 €! Täynnä loistavia pelejä, harvinaisia herkkuja ja keräilytavaraa!

- Haluatko tuoksua hyvältä? Kohdella mikkiäsi kuin parasta ystävää?
Puolenkuun Pelien osastolla jaossa Colgate-näytepakkauksia!

Kattava kauppa täynnä pelejä, laitteita, vaatteita, keräilykortteja, figuureja ja tuhansia muita tuotteita!

ROPECON 2019
Helsinki messukeskus PE 26.7. - SU 28.7.

Ropecon kutsuu kävijänsä tutustumaan erilaisiin myytteihin, tarustoihin ja uskomuksiin tuomalla vuoden 2019 tapahtuman teemaksi mytologian. Kolmipäiväinen pelifestivaali tarjoaa ohjelmaa pöytäroolipeleistä larppeihin, kortti- ja figupeleihin sekä lautapelailuun. Itse pelaamisen ohella näkyvä osa ohjelmaa ovat luennot, paneelit ja työpajat. 

Tulet mistä universumista tahansa, tärkeintä on Ropecon-henki.

• Puolenkuun Pelit tarjoaa ROPECON ostajille onnekkaan vapaavalintaisen nopan!
• Osta Ropecon kaupasta kolme tuotetta tai yli 50 €:lla ja saat kaupanpäälle lautapelin!


Pelikesän uutisia

Warhammer Warcry on Games Workshopin suurimpia pelejä vuosiin. Warcry tuo pienemmät skirmish-taistelut Age of Sigmar joukoille. Toki voi käyttää myös laajemmin sotilaita ja soveltaa miniatyyrisotansa tilanteen mukaisesti.
Uudet Contrast-maalit ovat olleet supersuosittuja, ja niillä saa tunattua uudet armeijat heijastamaan näyttävästi kesäauringossa.

• Witcher TV-sarjan ensimmäinen traileri lupaa näyttävyyttä ja peleille ja kirjoille uskollista menoa.
Puolalainen Witcher-kirjasarja on loihtinut loistavat CD Projektin pelit, joiden pohjalta NetFlix julkaisee loppu vuodesta TV-sarjan, jossa kova-kasvoinen teräsmiesnäyttelijä, Henry Cavill, voi vielä yllättävää kolmella eri ilmeellään.

Nintendo Switch Lite muokkaa konsolista matkaversion. Lite konsoleita ei voi liittää televisioon, mutta ne tarjoavat paremmat ominaisuudet matkapelaamiseen. Nintendo Switch myös hioo peruskonsolista parempaa versioita, jossa varsinkin akkukesto on jopa kaksi kertaa pidempi.
Switchin menestys jatkuu ja kärsijänä on lähinnä 3DS-konsolit, joiden julkaisulista näyttää vievän kohti hiljaisuutta jo tänä vuonna.

• Luigis Mansion 3 ilmestyy lokakuun 31. Switchille. Nintendo koneilla myydään perinteisesti varmaan 80% Nintendon omia julkaisuja, koska laatu on kivenkovaa. Loppu vuoden Nintendo julkaisut aloittaa osuvasti Halloween julkaisuna Luigis Mansion 3D kauhutoiminta.

Plants & Zombies 3 on esitestauksessa. Perheen päättäjiä miellyttävä räiskintäsarja on "ihmisystävällistä", kun niitataan kasveja ja zombeja eikä lihallisia esikuvia.Eisenhorn: The Magos (pb)

Warhammer 40k televisioon?! Dan Abnettin suosittuun kirjasarjaan perustuva TV-sarja tuo Warhammer40K -maailman nähtäväksemme. Gregor Eisenhorn, Ordo Xenoksen inkvisiittori putsaa planeettoja pettureista hyvinkin brutaalein keinoin. Keisari rankaisee. Sarjaa odotellassa voit lukea Black Libraryn julkaisemia Eisenhornin mainioita seikkailuja.


ARVOSTELUJA HITEISTÄ:

• Final Fantasy Stormbringer - PS4, PC - 92%

• F1 2019 - PC - 92%
• Super Mario Maker 2   - Switch - 88%
• Dragon Quest: Builders 2 - PS4, NSW - 8 %
• Bloodstained: Ritual of the Night - PS4, XONE, NSW - 84 %
• Marvel Ultimate Alliance 3: The Black Order - Switch - 74%
• Samurai Shodown - PS4, XONE - 74%
• Sinking City - PS4, XONE, PC - 67%  
 

- lähde Metacritic.com
E3 2019 PELILISTAA

Ennakkotilaaminen kannattaa aina!
Saat tarjolle keräilyversioita ja saat aina myös myöhemmin vahvistuvat erikoispainokset ja edut.

Jos aiot kuitenkin hankkia, varaa jo nyt, sijoitus tulevaan ja fyysiseen on aina kannattavaa - ja tietysti voit aina peruuttaa, jos tulet toisiin aatoksiin.

E3 nimikkeet pyritän lisäämään myyntiin viikon sisään - osa on jo linjoilla, ole nopea!

E3 2019 tarjosi todella mielenkiintoisen kattauksen tuleviin pelimaailmoihin.

Microsoft kehittelee uutta konsolia, eikä siitä juuri kerro.
Nintendo Switchejä on ilmeisesti tulossa parikin erilaista mallia.
PlayStation 5 ja SSD-kovalevyjen latausnopeudet ja moninkertaiset laskentatehot ja taaksepäin yhteensopivuus PS4:n kanssa lupaavat hyvää. Täysin uusia konsoleita saadaan ottaa kuitenkin vuoden 2020 lopulle tai jopa 2021 puolelle - joten sijoitus nykyiseen tekniikkaan kannattaa kyllä.

Uusien hittipelien julkaisut ja nykyisten näyttävät esittelyt jatkuvat elokuun puolessa välissä GamesComissa Saksassa.
Puolenkuun Pelit on Kölnissä paikalla raportoimassa.

Nintendo E3 2019The Legend of Zelda: Breath of the Wild 2

 • The Legend of Zelda: Breath of the Wild 2 
 • Luigi’s Mansion 3 
 • Animal Crossing: New Horizons
 • Pokemon Sword and Pokemon Shield 
 • The Legend of Zelda: Link’s Awakening 
 • Super Mario Maker 2
 • Astral Chain
 • Marvel Ultimate Alliance 3: The Black Order
 • Cadence of Hyrule ~ Crypt of the NecroDancer Featuring The Legend of Zelda
 • Fire Emblem: Three Houses
 • Dragon Quest XI S: Echoes of an Elusive Age - Definitive Edition
 • Dragon Quest Builders 2
 • No More Heroes 3
 • Mario & Sonic at the Olympic Games Tokyo 2020
 • Resident Evil 5 and Resident Evil 6

Microsoft

 • Xbox Project Scarlett -pelikonsoliprojekti
 • Halo Infinite 
 • Gears 5
 • Blair Witch
 • Lego Star Wars: The Skywalker Saga (Xbox One and PC)
 • Bleeding Edge
 • Battletoads
 • Age of Empire II: Definitive Edition (PC)
 • Wasteland 3
 • Microsoft Flight Simulator (PC, Xbox One)
 • Minecraft Dungeons
 • 12 Minutes (Xbox One and PC)
 • Forza Horizon 4: Lego Speed Champions Expansion
 • Crossfire X
 • Gears Pop!

Take-Two Interactive/2K GamesStar Wars: Jedi Fallen Order (Deluxe Edition)

 • Borderlands 3
 • The Outer Worlds

Electronic Arts and EA Sports

 • Star Wars Jedi: Fallen Order (PC, Xbox One, PS4)
 • Battlefield 5: Chapter 4 (PC, Xbox One, PS4)
 • The Sims 4 Unelmasaari / Island Living (PC)
 • FIFA 20 (PS4, Xbox One, PC) 
 • FIFA 20 Legacy Edition (Nintendo Switch)Cyberpunk 2077 (+Bonus)
 • Madden 20 (PS4, Xbox One, PC)

CD Projekt Red

 • Cyberpunk 2077 (PC, PS4, Xbox One)
 • The Witcher 3: Wild Hunt - Complete Edition (Switch)

Konami

 • Contra Rogue Corps (Xbox One, PS4, PC, Switch)
 • Contra Anniversary Collection

BethesdaThe Witcher 3: Complete Edition

 • Deathloop 
 • Doom Eternal (Xbox One, PlayStation 4, PC, Nintendo Switch)
 • The Elder Scrolls: Blades (debuting on Nintendo Switch; iOS, Android updates)
 • Fallout 76: Nuclear Winter (Xbox One, PlayStation 4, PC)
 • Ghostwire: Tokyo
 • Wolfenstein: Youngblood (PS4, Xbox One, PC)Doom Eternal (+Rip & Tear Pack DLC)
 • Wolfenstein: Cyberpilot (VR)
 • Commander Keen (iOS and Android)

Square Enix

 • Final Fantasy 7 Remake (PS4)
 • Final Fantasy Crystal Chronicles (PS4, Nintendo Switch)
 • Final Fantasy 8 Remastered
 • Final Fantasy 14: Shadowbringers (PC)
 • Circuit Superstars
 • War of the Visions: Final Fantasy Brave Exvius
 • Romancing Saga 3
 • Scarlett Grace
 • Dragon Quest Builders 2
 • The Last Remnant Remastered (Nintendo Switch)
 • Trials of Mana: Collection of Mana (Switch)

Ubisoft

 • Ghost Recon Breakpoint (Xbox One, PlayStation 4 and PC)
 • The Division 2 (Xbox One, PlayStation 4 and PC)
 • For Honor (Xbox One, PlayStation 4 and PC)
 • Watch Dogs Legion (Xbox One, PlayStation 4, PC, Stadia)
 • Roller Champions (PC and upcoming)
 • Gods & Monsters (Xbox One,PlayStation 4, PC, Stadia, Switch)

Sega

 • Panzer Dragoon: Remake (Nintendo Switch)
 • Phantasy Star Online 2 (Xbox One)
 • SEGA Genesis mini console (9/2019)

Namco Bandai

 • Tales of Arise
 • Dragonball Z: Kakarot
 • Code Vein
 • The Dark Pictures Anthology: Man of Medan
 • RAD


Lisäksi on tulossa yksittäisten julkaisijoiden herkkuja

 • Elden Ring (George Martin & FromSoftware)
 • Dying Light 2 (Techland)
 • Way to the Woods (Team 17)
 • Dauntless (Nintendo Switch -Phoenix Labs)
 • The Dark Crystal: Age of Resistance Tactics (En Masse Entertainment)
 • Dead by Daylight (Nintendo Switch - Koch Media)
 • New Super Lucky’s Tale (Nintendo Switch - Playful Corp.)
 • Empire of Sin (John Romero)
 • Yooka-Laylee and the Impossible Lair (Playtonic)
 • Sakuna: Of Rice and Ruin (Playtonic)

Puolenkuun Pelit kesäuutisia ja arvosteluja 


Pokemon Sword & Shield Switchille saapuu 15.11. Peli lainaa eri Pokemon pelejä sisältäen mm. yhteistyössä voitettavat pomotaistelut.
Pokemon: Sword & Shield (Dual pack)
• Watch Dogs Legion on kehityksessä Ubisoftin studioilla.

Lynx hajustevalmistaja (Suomessa Axe) julkaistee Austraalian suunnalla Xbox Lift Your Gaming -sarjan. Kaikkihan haluavat haista pelikonsolilta!
 

Call Of Duty: Modern Warfare • Call of Duty: Modern Warfare julkaistaan lokakuussa. Infinity Ward on Activisionin julkaisuvuorossa ja käytännössä CoD MW on sarjan neljäs osa. Luvassa on yksinpelikampanja sekä yhteistyöpelaamista. Legendaarisen MW 1 ja 2 co-operative tehtävät ovat vieläkin monen liipasinmuistissa. Mullistavana uutena tulossa eri laitteiden välistä moninpelaamista ja konsolien väliset sodat voivat alkaa. Pelin pitäisi tunnistaa hiiri-näppis sotilaat ja heittää heidät eri peliin, jotta padiohjain morttien tähtäyksellä pärjää paremmin. 

Control on loppukehityksessä Suomessa Remedy studiolla. 27.8. PS4, Xbox One ja PC -julkaisun kokeva omituisen oloinen voima-seikkailu-toiminta sisältää juonenkerrontaa, jossa on Martti Suosalon karismaa. Itse nais-sankari on Courtney Hope, tuttu Kauniista ja Rohkeista! Control (Remedy)
 
• Northgard tuo Vikinkien elämän realiaikastrategiana PS4:lle, Xbox One:lle ja Switchille tämän vuoden aikana. PC:llä menestynyt Settlerssiä lainaava maailmantunaaminen sisältää yksinpelikampanjaa, yhteistyöpelaamista sekä moninpelisotaa kuuden eri heimon paremmuudesta.

Magic the Gathering animoitu Netflix sarja on kehitteillä. Mukaan on värvätty  lahjakkaita nimiä Avengers Endgamen, Rick and Morty ja Star Wars Clone Wars -kehittäjistä. TV-sarja keskittyy Planeswalker-hahmoihin, jotka matkustavat Magic-maailman eri planeetoilla.

Square Enix kehittää uutta sci-fi nimikettä Outriders. Lisätietoa tulossa kesän E3-messuilta, jotka vietetään 11-16.6. 

Teslaan asennetaan Cuphead pelit. Elon Musk haluaa Tesloista kaiken kattavia viihdelaitteita. Cupheadin vaikeus ei ainakaan vähennä rattiraivoa. Muskin suunnitelmissa Teslan ohjainlaitteita, kuten rattia sekä puhelinta voisi käyttää myös peleissä.

Shenmue 3 on lopullisesti vahvistumassa marraskuulle. Japanin mantereen suurin peli vuosikausiin tulee olemaan iso koitos PS4:n voimille. 
 
Death Stranding on mestari pelintekijä Hideo Kojiman loppu vuoden tuotos. Jotain uutta ja erikoista on tulossa. Hideo kommentoi julkaistuja videoita seuraavasti. "DS is not a stealth game. Could move subjectively but not a FPS shooting game either. By incorporating with the concept of connection(strand), it's totally brand new genre called action game/strand game(social strand system)."Death Stranding: Special Edition (+GOLD-etuja)


 • Sega Mega Drive Mini yrittää ottaa oman osansa jo hieman hiipuvasta retro-intoilusta. 42 klassikko peliä, kaksi ohjainta, julkaisussa 19.9.
 SEGA Mega Drive Mini konsoli


ARVOSTELUJA HITEISTÄ:

• Final Fantasy XII: The Zodiac Age - NSW - 86%

• Total War: Three Kingdoms  - PC - 85%
• A Plague Tale: Innocence  - PS4, XONE - 82%
• Crystal Crysalis - NSW - 80 %
• Persona  Q2 New Cinema Labyrinth - 3DS - 83%
• Blood & Truth - PS4 VR  - 80%
• Troves Saves the Universe - PS4 VR - 77%
• The Legend of Heroes: Trails of Cold Steel II - PS4 - 75%
• Team Sonic Racing - NSW, PS4, XONE - 73%
• Warhammer: Chaosbane - PS4, XONE, PC  - 70%
• Lapis X Labyrinth - PS4, NSW - 69%
  
 

- lähde Metacritic.com
 
Boardgamegeek arvosteluista valikoitu parhaita juuri sinulle:

• Pandemic Legacy Season 1 8.64/10
• Terraform Mars (Suomi) 8.4/10
• Scythe - 8.3/10
• 7 Wonders Duel (Suomi) - 8.12/10
• Wingspan 8.1/10
• Agricola (Suomi) - 7.9/10
• Azul (Suomi) 7.93/10
• Roll for the Galaxy 7.73/10


 

HUPICON - puuhaile, kilpaile, pelaa ja rakenna! 

Helsingin messukeskuksessa PE-SU 12.- 14 .4. vietetään peli- ja viihdetapahtumaa, jossa on samaan aikaan HupiCon, Lapsimessut, Eläinmessut ja OutletExpo.

Puolenkuun Pelit tarjoaa osastolla kattavan kaupan lisäksi tekemistä ja hauskanpitoa.


PUOLENKUUN PELIEN OSASTOLLA TAPAHTUU:

- Pokemon -piirto ja värityspiste. Väritä tai piirrä omia Pokemon-hirviöitä. Saat Pokemon koristeita ja kortteja mukaasi!

- Pokemon-pisteellä valtavasti Pokemon-tuotteita myynnissä sekä voit tutusta Pokemon-korttipeliin!

- PlayStation 4 -pelikonsoleita pelattavana. Kokeile pelejä maailman suosituimmalla konsolilla!

- Warhammer-miniatyyrimaalauspiste - maalaa oma miniatyyri, niin saat soturin ilmaiseksi mukaasi!

- Lautapelejä testattavana ja esittelyssä!

Pelikaupasta löydät kaikkea kivaa kaiken ikäisille sekä paljon Fortnite- Minecraft- ja Pokemon-tuotteita!

OSTAJILLE POKEMON-KORTTEJA SEKÄ KARKKIA!

OSTA KAKSI MUKIA, NIIN SAAT 3 € ALENNUKSEN!

OSTA KOLME MITÄ TAHANSA FORTNITE-TUOTETTA, NIIN SAAT HIENOT PELISUKAT KAUPANPÄÄLLE!

PELIKEVÄÄN UUTISIA

• Sega MegaDrive Mini julkaistaan 19.9. ja sisältää 40 peliä klassikkokoneen historiasta noin 90 € hintaan. Kehityksestä ja tuotannosta vastaa itse Sega, joten laatua on luvassa ja peleinä hittejä kuten Sonic, Castlevania, Ecco the Dolphin ja Altered Beast.

Divinity Fallen Hero rakentaa arvostelumenestyksen pohjalle taktisempaan taisteluun painottaen. Divinityt ovat paljon tarinaan ja taustoihin panostavia roolipelejä, jotka paneutuvat maailmaan todella syvälle ja tarjovat hienosti toimivaa yhteistyöpelaamista. Fallen Hero uudistaa pelisarjaa ja tuo enemmän X-Com tyylisiä taktisia taisteluja.

• Vampire the Masquarade Bloodlines 2 jatkaa 15 vuotta alkuperäisen pelin julkaisun jälkeen.
Legendaarinen ykkösosa on kestänyt ajan hammasta loistavasti ja on keräilyharvinaisuus PC-pelien markkinoilla. Tulevasta Bloodline 2:sta tiedetään lähinnä, että julkaisu tähtää vuodelle 2020.

• Valven valta-asema pelimarkkinoilla murenee kun Steam-pelipalvelu PC-puolella on saanut varteenotettavia kilpailijoita.
Kehityspuolella yhtiö on hapuillut jo pitkään mm. Artifact keräilykortin kanssa. Nyt Valve kehittää tosissaan VR laitetta nimellä Valve Index, joka huhujen mukaan saisi oman Half-Life VR pelin.

• Google Stadia tulevaisuuden pelikonsoli on kehityksessä ja se tarjoaisi yli 10.7teraflopsia laskentatehoa. Nykyinen PS4 PRO antaa käyttöön 4.2teraflopsia ja Xbox One X 6.0. Tulevat PS5 ja Xbox Kakkonen tulevat my�s olemaan varmasti yli tuplaten nykykoneita tehokkaampia. Ehk� t�n� vuonna saadaan julkaisuaikataulua mutta ainakin 1-2 vuotta menee ennenkuin uusi konsolisukupolvi kasvaa pelikuntoon.

• Conan Unconquered strategiapelin
 kehitys etenee lupaavasti. Yksinpeli- ja kaksinpelihaastetta riittää, kun jatkuvasti vahvistuvat vaeltavat armeijat kolkuttelevat portteja. Oven rakosista leviää tauteja, hiekkamyrsky puhaltaa ja tuli odottaa jokaisen kotikokin padan alla. Funcom on julkaisemassa peliä toukokuun loppuun.

• Microsoft julkaisee Xbox One S konsolista levyasemattoman version. Tämä ominaisuuksiltaan oleellisesti karsitun kevytkonsolin hinta tulee olemaan noin 200-250 € luokassa.

• Trine 4: The Nightmare Prince jatkaa Suomen parasta tasohyppelypeliä. Kolmen sankarin taitoja luovasti yhdistelemällä edetään fantastisen kauniissa maailmoissa. Hiljattain julkaistu esittelyvideo kertoo pelintekijöiden taitojen jalostuneen vuosien edetessä - kovat on odotukset, että pituutta ja vaihtelua riittäisi koviin myynteihin. FrozenByten potentiaali pelinkehittäjänä on vielä alkutekijöissään pitkästä historiasta huolimatta.

Borderlands 3:sta on julkaistu näyttävä esittelyvideo. Kävelevä ase ja miljardi muuta vaihtoehtoa avaa sopivasti maailman hulluutta. Borderlands 1:stä tulee remasteroitu uusintaversio ja Borderlands 2 VR saa lisäsisältöä ja Borderlands The Handsome Collection päivittyy myös ainakin kauniimman grafiikan kanssa.

• The Lord of the Rings: Gollum tulee olemaan seikkailupeli, jossa valinnoilla vaikutetaan matkaan. Tarina sijoittuu aikaan ennen Sormusten Herroja ja keskittyy Klonkun elämään.ARVOSTELUJA HITEISTÄ:

•  Sekiro Shadows Die Trice  - PS4, XONE, PC - 90 %
•  NieR: Automata - Game of the YoRHa Edition - PS4 - 89 %
•  DEVIL MAY CRY 5  - PS4, XONE, PC - 88 %
•  Metro exodus  - PS4, XONE, PC - 86 %
•  Steins;Gate Elite - PS4, NSW - 86%
•  Division 2- PS4, XONE, PC - 85%
• Trials Rising - PS4, XONE, NSW - 85%
• DIRT 2.0 Rally -PS4, XONE, PC - 84%
• Kingdom Hearts III - PS4, XONE - 83 %
• Yoshis Crafted World - NSW - 80%
• Kirbys Extra Epic Yarn - 3DS - 80%

• Tropico 6 - PC, PS4, XONE - 78%
• Dead or Alive 6 - PS4, XONE - 69 %

 PELIVUOSI 2019

Pelikauppojen turnaukset ja tapahtumat

Hakkaatko samoja pelejä vuodesta toiseen vuosipäivitysten osalta?
Erilainen viihde ja monipuolisempi pelaaminen jättää enemmän muistijälkiä, haastaa eri aivo-osa-alueita. Kokeilu uutta, hae parempia pelejä... 

Vuodesta 2019 tulee varmasti taas parempi, hienompi - pelejä kehitetään enemmän ja erilaisille ihmisille.
Jokaiselle on jotain, sinulle on valtavasti vaihtoehtoja - tee ne oikeat valinnat ja viihdy hyvin.

PELUUTISIA VUOTEEN 2019:

Resident Evil 2 on saanut loistavat arvostelut. Metacritic 90/100 PS4, XONE, PC - julkaisussa nyt perjantaina.

•  Metro Exodus on valmistunut ja peli on matkalla kohti tuotantotehtaita. Alkuvuoden synkeää scifi-räiskintää on odotettu jo pitkään ja nyt se olisi pelattavana 22.2. On vuosi 2036 ja on kulunut 25 vuotta kun ydinsota tuhosi maailman..

• Trials Rising on harvinaista Suomalaista peliylpeyttä todellisten pelien markkinoilla.
Luvassa on 24.2. näyttävää ja todella, todella tarkkaa kikkailua pyörillä. Nyt voi tasapainoilla kaksi samalla pyörällä. Konsoliversiot ovat yhteensopivia toisten kanssa top-listojen ja haamuvetojen osalta. Vähemmän positiivisena asiana peliin on lisäilty loot-boxi mikromaksuja.

• Electronic Arts jättiläisen osakearvo on tippunut vuoden aikana 50%.
Nyt yhtiö on lopettanut vapaan maailman Star Wars -pelinsä kehityksen.EA on hallinnut tätä pelialan yhtä mahtivimmista lisensseistä jo vuosia ja julkaissut ainoastaan Battlefront 1 ja 2 -pelit. Jätin 40% hatusta heitetyt tuottovaatimukset rajoittavat riskinottoa ja pelimaailmat eivät kehity.

• Bungie ja Activision eroavat. Destinyä kehittänyt Bungie kaipasi tukea Destinyn jättimäisiin moninpeijulkaisuihin, ja nyt he haluavat vapautta kehittää pelejä vapaammin.

 Rocket League futisautopalloilu on saanut kattavan yhteispelaamisen eri alustojen välillä. Nyt PS4, Xbox One, Switch ja PC -pelaajat voivat vääntää huolella kenellä on näyttävin auto ja kiiltävin kone kotona.  

• Call of Duty: Black Ops III Blackout Battle Royal moodi on ollut ilmaiseksi pelattavana viikon verran 17.1. alkaen.  Blackout on nostanut pelisarjan vuosien toistosta täysin uudelle tasolle ja vuoden 2018 räiskintävoittaja on selkeästi CODi.

• Catherine Full Body PS4:lle julkaistaan pian Japanissa ja euro-versio saapuu käsiin myöhemmin. PSVita versio kokee ainoastana Japani-julkaisun ja hienot, hieman pervot collector pakkaukset julkaistaan ainoastana Aasian suunnalla - ja toki yritetään hankkia niitä koristamaan keräilijöiden ja ihailijoiden hyllyjä.
 
• Steam verkkopalvelu toimitti 2018 vuonna pelaajille 15,39 exatavua dataa, eli yli 15 miljardia gigaa. 
Padiohjaimista käytettiin eniten Xbox One -versiota jonka jälkeen Xbox 360 ja PS4 -ohjaimia aika tasaisesti. Sen jälkeen ohjaustuntuma jakaantuu PS3 Dualshockille, PC:lle suunnitelluille padeilla ja lukuisille muille, kuten klassiko-ohjaimat PS2, SNES, GC.

• Xenon Racer ilmestyy maaliskuun lopussa PS4:lle, Xbox One:lle ja switchille
.
Kaahauspelimarkkinoilla on hankala menestyä mutta nyt vauhtia otetaan ilmaleijumisesta ja ksenon kaasusähköautoista 2030-luvulla.

• Suomalainen Wrecked rallaus konsoleille missasi  kehityksessä mutkan ja saapuu keväällä!
 
• Mortal Kombat 11 mättää keväällä kaikilla pääalustoilla. Saataville tulee komeaa Kollektoria ja erikoispainosta. Get over here!

 
Arvosteluja uusimmista:


•  Resident Evil 2  - PS4, XONe, PC - 90%
•  Katamari Damacy REROLL - NSW - 86%
•  Mario & Luigi: Bowser's Inside Story + Bowser Jr.'s Journey - 3DS - 86%
•  Tales of Vesperia: Definitive Edition - PS4, XONE, NSW - 81%
•  Ace Combat 7: Skies Unknown - PS4, XONE, PC - 81%
•  Onimusha: Warlords - PS4, XONE - 74%
•  New Super Mario Bros U. Deluxe - NSW - 80%
•  Fitness Boxing - NSW - 70%
•  Travis Strikes Again: No More Heroes on - Switch - 69%
•  Jagged Alliance: Rage - PS4, XONE, PC - 52%
 

- lähde Metacritic.com
PUOLENKUUN PELIT JOULU & PELASTAKAA LAPSET

- JOULUN TOIMITUSTIETOJA LÖYDÄT TÄÄLTÄ

Edulliset hinnat ja nopeat toimitukset.
Tarjolla on yksi maailman suurimmista viihdevalikoimista ja täydennyksiä saapuu ympäri maailmaa päivittäin.


• LAHJOITAMME 0,20 € JOKAISESTA YLI 20 € OSTOSTA PELASTAKAA LAPSET -AVUSTUKSEEN
Osta Suomesta - harjoittele taitoja, pelaa ja pelasta maailma!
Jokaisesta yli 20 € postituksesta verkkokaupassa tai myymälä noutovarauksesta joulukuun aikana lahjoitetaan 0,20 € lyhentämättömänä Pelastakaa Lapset -avustusjärjestölle, aina 2000 € asti!

Ihmisten auttamiseen kannattaa aina - osallistu sinäkin!

Yli 25 euron tilaus - kirkas tähti
Ostamalla yli 25 €:lla saat tilauksesta tähden!
10:llä tähdellä 25 €:n lahjakortti.

www.Pelastakaalapset.fi

Pelastakaa lapset

 PUOLENKUUN PELIT PELIVUODEN 2018 KATTAUS JA UUTISET


Vuosi 2018 on ollut pelaajille antelias. Enemmän eri pelivaihtoehtoja ihmiskunnan historiassa. Pelikoneita, jotka pystyvät fotorealistiseen tasoon
huikeilla ruudunpäivityksillä. Yhteys toiselle puolelle maailmaa riittävän nopea räiskintään tai kaahaukseen. Massiiviset nettipelit ovat kasvaneet vuosi vuodelta, kehittyen yhdessä pelaajien kanssa.

Tänä vuonna pelaaminen on entisestään laajenunut. Samalla kun mobiilipelaaminen ja latauspalvelut ja mikromaksuilla koukuttavat ilmaispelit vetävät osansa jää paljon väkeä, kiinnostusta ja aikaa lautapelaamiseen ja korttipelaamiseen.
Magic the Gatherin on valtavan suuri, edelleen vuosikymmenten jälkeen. Games Workshopin miniatyyripelejä on strategioitu jo 80-luvulla.

Ihmisillä on asiat paremmin, kuin koskaan aikaisemmin.

Pelaa, harjoittele taitoja ja pelasta maailma!

PELIUUTISIA JOULUUN:


• BioWare työstää kovaa vauhtia Anthemia, jonka julkaisu olisi 22.2.2019. Yhtiö toimii EA:n alaisuudessa, joka on kokenut kovia ahneilla julkaisutoimilla, ja pörssiarvosta on kadonnut miljardeja. BioWare:lla on työnalla myös Dragon Age 4, joka saattaa olla ongelmissa päätellen erään kehittäjän "what ever happens in the future" viestisä. Lisäksi BioWarella on kehitteillä uusi Mass Effect-peli. 

• Pahuuden ilmentymänä Nalle Puh sensuroidaan pois Kiinan Kingdom Hearts III -versiosta.  Oppositio vertaa usein Kiinan presidentti Xi Jipingiä Nalle puh -hahmoon, joten sen näyttäminen ihmisille johtaisi. Kingdomia Heartsin kolmas tuleminen on vuoden 2019 ensimmäinen suurpeli tammikuun julkaisulla.

• Pakohuonelautapelit ovat kasvaneet nopeasti todella suosituiksi. EXIT-sarja tarjoaa erilaisia mielenkiintoisia ja haastavia pikkupelejä. Nyt markkinoille kikkailee MacGyver: The Escape Room Game. Pelissä on viisi noin tunnin mittaista haastetta, joissa 1-4 pelaajaa käyttää arkisia esineitä kuten paperiklemmaria selviytymään pahisten maailmoissa.

• Shenmue 3 on kerännyt seitsemän miljoonaa rahoitusta yleisöltä. Julkaisua odotellaan 27.4.2019. Shenmue I & II uudelleenjulkaisut saivat kehuja arvosteluissa mutta eivät tavoittaneet isoja massoja PS4 ja Xbox One alustoille.


• #Koulutusleikkaus lautapeli on ensimmäinen vuoden lautapeleistä, mistä loppui painokset ennen Joulua. Uutta painosta odotellaan helmikuulle, sopivasti ennen vaaleja.


• Blizzard Activision yhdistyivät vuonna 2007. Blizzardin motto "julkaistaan sitten kun valmista" on kokemassa kovia Activisonin jokavuotisessa julkaisuinnossa. Blizzard kertoo lopettaneensa noin 50% pelikehityksistä ja projekteista, joista on ainakin tarinoiden mukaan kehittynyt uutta, hienoa ja parempaa. Nyt resursseja karsitaan ja samalla pitäisi saada aikaan myrskyvastaanoton saanut mobiilipeli Diablo Immortal. Lisäksi kehityksessä on World of Warcraft -pelimaailman Pokemon Go -kopio. Isompien pelien puolelle on työnalla Warcraft 3 remaster, World of Warcraft classic ja nytkun Diablo 3 lisäosa peruttiin myös Diablo 4.


• Civilization VI Gathering Storm -laajennus tarjoaa planeetalle luonnonmullistuksia ja uusia tapoja voittaa. Nobelin rauhanpalkinto tai hätäapuun perustuva diplomatia uusina voitto mahdollisuuksina kuulostaa viherpiipertäjille oikealta suuntauksella, samalla voi toteuttaa luontoystävällistä politiikkaa, e
ttä merenpinnat eivät nouse. Julkaisussa helmikuussa PC:llä. Switch-konsolin Civ 6 laajennuksesta ei ole tietoa tässä vaiheessa

• THQ Nordic on ostanut 90 % suomalaisen Bugbear Entertainmentin osakkeista. Suomen ralli- ja kaahauspelien ylpeys tunnetaan erityisesti Flatout-sarjasta. Nyt työnalla on Wreckfest konsoleille, joka saapuu ensi vuodesta. PC:lle peli on kerännyt mukavat 80/100 metacriticissä.


• Japanissa julkaistaan valtavasti outoa ja erikoista pelimaailmoja, joita onneksi saamme jatkuvasti useammin eurooppaan tai ainakin importtina tekstitettyjä versioita. ARC System Works aikoo julkaista BlazBlue Central Fiction Special Edition (Switch) ja World End Syndrome (PS4/Switch) -pelit ensivuoden aikana.


• Microsoft on käyttänyt ostovoimaansa pelialla ja nappasi mm. Obsidian Entertainmentin. Jätin omistamana saa valtavasti resursseja mutta usein huonoja neuvoja. Ainakin Wasteland 3 sai lisää rahaa ja kehitys näyttää lupaavalta. Ydinsodan jälkeinen Colorado vuoropohjaisesti koettuna saapuu PC, XONE, PS4 -alustoille ensi vuoden aikana.

 Google on patentoinut VR-kengät. Koska miksikäs ei. VR-maailmat ovat vastatuulessa ja eivät menneet läpi suurille massoille, tekniikka ei ole ihan vielä siellä ja hinnat liian korkealla. PS4 on nyt saanut kehuttuja PS4 julkaisuja, mutta laitepohja on rajoilla jatkuuko VR:n tulevaisuus PS4:lla.
 

PARHAAT UUTUUSJULKAISUT:

• Civiilization  - Switch - 90 %

• Diablo III Eternal Collection - Switch - 87 %

• Tetris Effect  - PS4  - 89 %

• Hitman 2 - PC, PS4, XONE - 84%

• Pokemon Lets Go Pikachu & Eevee - 81%

• Battlefield V  - PC, PS4, XONE -  81%

• Taiko no Tatsujin: Drum ‘n’ Fun - NSW - 78%

• 11-11: Memories Retold - PS4, XONE - 77%

• Farming Simulator 19 - PC PS4, XONE - 77%(PC) 57% (PS4) 

 

- lähde Metacritic.com
PUOLENKUUN PELIT GameXpo - pelimessut

VOITA LIPPUPAKETTEJA TAI LAHJAKORTTEJA FACEBOOK -ARVONNOISTA!

Lippuja jaossa nopeimmille myös ostamalla yli 25 € myymälästä ja verkosta.
- Kysy lippua kassalta tai kommentoi tilausvahvistuksen jälkeen huomautuskenttään "GameXpo", niin saat sähköpostiin messulipun (arvo 16 €)

Pelikauppojen turnaukset ja tapahtumat

Kunnon pelimessut Suomessa? Kyllä!
GameXpo kasvaa vuosi vuodelta ja pelattavaa, nähtävää ja tekemistä riittää.

Puolenkuun Pelit on mukana yli 140neliön pelikaupalla ja pelitilalla!
Kokoamme viikonlopuksi myymäläkokemuksen ja pelimaailman - täynnä erikoisetuja, aleja ja harvinaisia tuotteita.

GAMEXPO PKP ETUJA:

Osta jotain - saat MetalGear -Dogtag metallikorun tai karkkia!
Osta kolme käytettyä peliä - saat 5 € lahjakortin!
Osta Dualshock PS3/PS4 ohjain - saat latauskaapelin 3m kaupanpäälle!
Osta kaksi mukia - saat 4 € alennuksen!
Osta Pokemon-tuote ja saat Pokemon korttipelin sample boosteripakkauksen!
Osta kaksi lautapeliä tai yli 50 € lautaa - saat pelattavan pikkulautapelin tai 5 € lahjakortin!

Edut voimassa niin kauan kuin tavaraa riittää!
Tarjouksia ja alepelejä todella paljon - tule ostamaan oma viihteesi tai loppu vuoden tarpeet.

PELITILA TARJOAA:
Testaa lautapelejä mm. Dobble, Dixit, Pandemic, #Koulutusleikkaus, Carcassonne Safari. Kokeile onneasi ja testaa taitosi Dosa-heittopelissä tai haasta kaverisi Stiga-jääkiekossa tai Klaskissa!
Keräilykorttien puolella voit tutustua MTG-pelaamiseen sekä Pokemon peleihin!
Miniatyyrin maalauspisteellä voit maalata oman sotilaan ja saat sen ilmaiseksi mukaasi!
PS4 -konsoleita vapaasti pelattavana!

GameXpossa myös mm.
Super Smash Bros. Ultimate Switchille ensikertaa Suomessa pelattavana!
NHL, CS:GO, PUGB -turnauksia!
Cosplay SM-kisat!
.. ja paljon, paljon muuta!

GameXpo Helsingin messukeskus PE 2.11. - SU 4.11. ja samalla lipulla näkee myös jotain ihme ulkoilua GoExpoWinterissä ja varsinkin naispuoleisille on paljon tarjontaa OutleteXpo tapahtumassa.

VOITA LIPPUPAKETTEJA TAI LAHJAKORTTEJA FACEBOOK -ARVONNOISTA!

- Lippuja jaossa nopeimmille myös ostamalla yli 25 € myymälästä ja verkosta.
- Kysy lippua kassalta tai kommentoi tilausvahvistuksen jälkeen huomautuskenttään "GameXpo" niin saat sähköpostiin messulipun (arvo 16 €)
PUOLENKUUN PELIT GRAIL QUEST 2018

Turun myymälän aukeamisen jälkeen jatkamme Suomen lounaisosan valloittamista.
Puolenkuun Pelit on mukana Grail Quest pelitapahtumassa to 18 - la 20.12.

Paikalle tulee kattava kauppa täynnä pelejä ja viihdettä - loistavia aleja ja harvinaisia tuotteita.
Pelialueelle tarjoamme helppoa ja nopeaa pelattavaa, testattavaa ja tekemistä.
Pistämme lahjakortteja turnauksiin jakoon 100 € edestä. Voit voittaa lahjakortteja myös pelialueella loistavilla suorituksilla!
.
Grail Quest pelijuhlaa Turun Kupittaa palloiluhalli torstaina 18. - lauantai 18.10.
Pelikauppa auki joka päivä 12-20
PUOLENKUUN PELIT TURKU

Lahdesta vuonna 1997 lähtenyt pelikauppaketju laajentaa toimintaa.
Turun keskustaan Eerikinkatu 9:n tulee uusi pelaamisen ja viihteen keskus.
Yrittäjänä on Turkulainen pelialan konkari Saku ja Lahdesta saapuu Milo energisoimaan myyntitilanteet.

Tarjoamme kaikki peli- ja viihdetuotteet ja täyden palvelun!
Valikoimissa on heti avajaisissa kymmeniä tuhansia tuotteita!

Mukana myös Viihden Tähden Elokuvadivari hyvällä leffavalikoimalla!

Ota yhteyttä [email protected] tai Facebookin kautta - jos haluat olla mukana pelikaupassa!

TERVETULOA HETI AVAJAISVIIKONLOPPUNA
- LA 6.10. 10-18
- SU 7.10. 12-18

AVAJAISEDUT:

Osta yli 10 €:lla ja saat kaupan päälle vapaavalintaisen bonustuotteen!
Ilmaisia pelejä, mukeja, paitoja, koristeita ja keräilytuotteita!

Kahvia, mehua ja herkkuja tarjolla!

• Extraleima uusiin leimakortteihin
Yli 25 € ostosta leima ja 10:llä leimalla saat 25 € alennuksen!

• Valtavasti tarjouksia ja avajaisalennuksia.
Laitamme lisäksi myymälään satunnaisiin tuotteisiin pitkin päivää -10-50% alennuslappuja - näillä erikoislapuilla saat yksittäisiä hittituotteita tai keräilytuotteita tooodella halvalla.

• Voit varata tuotteita noudettavaksi jo nyt Turun myymälästä bonuksella!
Kaikkiin noutovarauksiin saat kaupanpäälle satunnaisen avaimenperän, pinssin tai magneetin (Zelda, Fallout yms. aiheita)

• Sony Dualshock PS4 ja PS3 -ohjaimiin kaupanpäälle 3metrin latauskaapeli!

• Tarjolla on unohtumattomia pelikokemuksia ja elämyksiä.
Nettipalvelut on ohimenevää, omistaminen ikuista!

Puolenkuun Pelit Turku Oy
Eerikinkatu 9
20100 Turku

[email protected]
044-9898935

Avoinna LA 6.10. alkaen:
ARKISIN 10-20 LA 10-18 SU 12-18

FALLOUT 76 Nuka Cola ja Beta ja uusi maailma

Moninpelimaailma Falloutista ydinräjähdyksillä kuulostaa hullun upealta.
Peliesittely jo GamesConissa vakuutti mahtavalla huumorilla, toodella näyttävillä tilanteilla ja moninpelaamiseen liittyvillä mullistavilla ominaisuuksilla.

• Fallout 76 +Beta + Nuka-Cola pullonkorkki kaikille ennakko-ostajille!
Xbox One -ennakkotilaajat pääsevät kokeilemaan peliä 23. lokakuuta alkaen. PlayStation 4- ja pc-pelaajat hyppäävät peliin 30. lokakuuta.
Puolenkuun Pelit tarjoaa beettaa ja extraa kaikille ostajille!

 


PELIUUTISIA SYYSTUULIIN


• Tarjoamme verkkokaupasta nyt yli 60 000 tuotetta!
Syksy 2018 on taas täynnä huikeita uusia pelielämyksiä. Pelaajat saavat tällä hetkellä enemmän viihdetta tarjolleen joka viikko, kuin koskaan ihmiskunnan historiassa - nauttikaa siitä laajasti!

• Dirt Rally 2.0 on tulossa helmikuussa 2019 PC:lle, PS4:lle ja Xbox Onelle. FIA virallisella lisenssilä ajetaan 2018 vuoden autoja ja rallicrossia.​

• Red Dead Redemption 2 saapuu jo 26. lokakuuta. 
Yli 200 eläintä, lintua ja kalaa ja 19 erilaista hevosrotua täyttää valtavaa länkkärimaailmaa. Pelikuvat on eläinten osalta osin erittäin fotorealistisia. Pelimaailma on myös tarinallisesti erittäin elävä ja jos teet pahuuksia, varastelet hevosia ja murhaat väkeä, voit saada kuolleen perheenjäsenet jahtaamaan kostomielessä. Katso lännen maailman eläinkuvia ja tunnelmaa vaikka täältä https://twitter.com/RockstarGames

•  Castlevania: Rondo of Blood (1993) ja Castlevania: Symphony of the Night (1997) ovat jossain vaiheessa tulossa PS4:lle uudelleenjulkaisuina.

• Total War: Three Kingdoms vie sodanhallinnan Aasian maille.
Auringon-nousun lähelle päästään PC:llä 7.3.2019.
 

•  Sony jättiläinen aikoo sallia PlayStation 4 yhteispelaamisen muiden konsolien kanssa. Xbox One-PS4-Switch kellä on paras konsolisodat saavat ihan uutta puhtia vuonna 2019, kun ominaisuuden käyttö laajenevat. Fortnite sai PS4:lla juuri alustavapauden moninpeliin.

Jagged Alliance Rage on lipsahtanut kehityksessä pidemmälle ja saapuu 6.12.2019. PC:llä ja konsoleilla päästään siis kuitenkin jouluna nauttimaan taktisesta taistelusta, tunaamaan joukkoja paremmilla arsenaaleilla ja vapauttamaan banaanivaltioita (ilman ilmapommeja!).

•  Gran Turismo Sport jäi vähän jalkoihin julkaisuissa. Odotukset olivat kuussa ja pelin vauhti riitti vain kiertoradalle. Julkaisun jälkeen PS4:n paras kaahailu on vaan kehittynyt ja juuri saapui ilmaisena päivityksenä yhdeksän uutta autoa, kolme GT League -tapahtumaa ja Fuji Speedway-rata..

•  Thronebreaker: The Witcher Tales saapuu PC:lle GOG-jakelupalvelun kautta syksyn aikana ja pelin pitäisi saapua joulukuussa konsoleille. Peli yhdistää eri-elementtejä, ylhäältäpäin kuvattua roolipelimaailmaa ja kortitaisteluita.

•  Steins Gate Elite julkaistaan helmikuussa 2019 PS4:lle ja Switchille. Limited Edition painos tarjoaa mm. 100+ sivuisen kirjan ja kangasjulisteen.​

 GrailQuest Turku TO 18.10. - LA 20.10. 
- Grail Quest on jokaisen pelaajan suurtapahtuma, jossa on mahdollisuus kokea pelaamisen koko kirjo yhden viikonlopun aikana. Puolenkuun Pelit saapuu paikalle kattavalla kaupalla ja pelitilalla, josta voi voittaa pikaskaboissa palkintoja!

 

ARVOSTELUJA:

• Divinity: Original Sin II - PS4, XONE, PC -   95%

• Forza Horizon 4 - XONE, PC -  92%

• Dead Cells - PS4, XONE - 91%

• Sonic Mania Plus - PS4, PC, NSW, XONE - 91% 

• Mega Man Legacy Collection X - PC, XONE, NSW, PC - 89%

• Valkyria Chronicles 4 - PS4, PC, NSW, XONE - 82%

• FIFA 19 - PS4, XONE, PC, NSW, PS3, X360 - 84%
 
 

- lähde Metacritic.com
  

 

 


KESÄN KUUMAT PELIUUTISET

Ropecon 2018 vietetään Helsingin messukeskuksessa pe 27 - 29.7. Ropecon on Euroopan suurin vapaaehtoisvoimin järjestettävä roolipelitapahtuma, joka tuo yhteen alan harrastajat ja ammattilaiset. Vuoden 2018 teema on elämä ja yhteisö. Puolenkuun Pelit mukana isolla peliosastolla ja kaupalla - kaikille ostajille onnekas noppa!

 ASSEMBLY  Helsinki messukeskus TO 2.8. - SU 5.8. Jätti-LANIT, pelitapahtuma, demo-skenen keskus, taiteen ja tulevien ammattilaisten kohtaamispaikka. Puolenkuun Pelit mukana pitkästä aikaa ja nyt isolla peliosastolla ja kaupalla!

Fallout 76 beta alkaa lokakuussa ensin Xbox One:lla ja sen jälkeen PC:lle ja PS4:lle. Julkaisussa uusi upea Fallout 14.11.
 
• Praedor: Varjojen kirja on kolmas virallinen lisäosa kuuluisaan PRAEDOR-fantasiaroolipeliin. Suomalaisen Petri Hiltusen tuotos julkaistaan Ropecon tapahtumassa. Se kertoo Jaconian muinaishistoriasta ja varjoista jotka kurottuvat sieltä aina tähän päivään.

Suomalainen lautapeli #Koulutusleikkaus pureutuu poliittiseen kieroiluun pelaamisen voimin. Nykyisen hallituksen takinkäännöt ja poliittiset petokset ovat vahvasti esillä tässä Suomi julkaisussa. 
 
Myrskyn Sankarit Peukaloisprinssi julkaistaan nyt viikonloppuna Ropeconissa. Laajennus toimii sekä aloittelijoille sisäänheittotuotteena Myrskyn sankareihin tai yleiseen roolipelaamiseen. Mukana on keskiaukeamalla kartonkiset valmishahmot, jotka voi taittaa käyttöön. 

Jos julkaisupäivää ei ole vahvistettu, on pelien ennakointi kielletty Saksan tiukan pelikurin maassa. Asiakas on voittanut oikeusjutun, jossa myyjä haastettiin kännykän "coming soon" mainoslauseesta, kun puhelimen julkaisu venyi kuukausien odotteluksi. Käytännössä pelien "ei tietoa" julkaisusta, olisi siten jätettävä pois varausmahdollisuudesta. Peliyhtiöiden lypsäminen alati siirtyvillä julkaisupäivillä on toki ikävää, mutta ennakkoon peliyhteisön tukemat pelit ovat merkittävä osa riskien kattamista ja erilaisten pelien julkaisumahdollisuuksia, joka lopulta tukee aina itse pelaajaa.

THQ Nordic julkaisuputkessa on ainakin Biomutant, Darksiders 3, Fade to Silence, Townsmen VR ja Wreckfest (Suomalaisten tekemänä!). Nyt on paljastunut, että tulevilla GamesCon messuilla paljastetaan kaksi täysin uutta nimikettä.

• Uusi urheilukausi on matkalla. Viheriöillä kisaavat PES 2019 ja FIFA 2019. EA:n karkki todennäköisesti peittoaa taas tänä vuonna PESSIN pallottelut mutta ainakin PES 2019 demon esittely lupaa hyvää, testaamaan pääsee 8.8.

No Mans Sky on päässyt jo kahden vuoden ikään ja selvinnyt yleisön valtavasta arvosteluryöpystä odotusten pettäessä. Matkalla kohti
rajatonta avaruutta on kehitytty - nyt NEXT päivitykset tarjoavat moninpelaamista, tukikohdan rakentamista, yhteistyötehtäviä, hahmon ja avaruusaluksen muokkausta sekä mm. frigaattien ohjaamista tehtävissä. Xbox One ja PC saivat juuri oman ison palan avaruutta ja PS4:lla peli päivittyi paremmaksi ilmaiseksi!

• Forsaken on saamassa päivityksen. Descent-vapaan lentoräiskinnän perillinen julkaistiin jo vuonna 1998 ja erikoisesti räiskintägenre on pysynyt aika paljon jalat maassa vapaan lentämisen unohtaen. Uusittu Forsaken saapuu PC:lle ja Xbox One:lle 31.7.

• Xbox One seuraava sukupolvi julkaistaan huhujen mukaan 2020. Luvassa olisi kaksi erillistä konsolia, josta toinen on perinteisen malli levyasemalla ja toinen olisi Scarlett Cloud koodinimellä nyt pyörivä pilvipalvelu striimauskonsoli, joka siis tarkoittaa että suurin osa laskennasta tapahtuisi linjoja pitkin, ja kone olisi karsittu hinnaltaan ja ominaisuuksilta. Microsoftin pallonhallinta on budjetista huolimatta aina yhtä kompuroivaa mutta joskus hekin maaliin osuvat.

NBA 2k Playgrounds 2 heittää koriksen rentoon arcade tunnelmaan ja pihamaille pikkukentille syksyn aikana PS4:lle, Xbox One:lle ja Switchille.

GamesCom Euroopan suurin videopelitapahtuma ja tänä vuonna Kölnin massiiviset hallit täyttyvät 21-25.8. Puolenkuun Pelit on toki mukana ja meidän osalta odotettavissa ainakin Instagram kuvapäivityksiä sekä paljon tietoa ja uutuusjulkaisuja, messujakotavaraa ja erikoisaleja asiakkaille!


 

Pelikauppojen turnaukset ja tapahtumat
TOUKOKUUN PELIUUTISIA JA ARVOSTELUJA:


Nintendo Switch Online saapuu syksyllä. Hinta Euroopassa olisi 3,90 £/kk. Uusittu nettipelipalvelu on pakollinen ainakin osaan nettimoninpeleistä. Vastineeksi tarjotaan NES-retropelejä ja pilveen tallentuvat pelitallennukset.

Shenmue 1 & 2
• Shenmue III on siirtynyt vuodelle 2019
. Shenmue I ja II saapuu hiottuna uudelleenjulkaisuna elokuun 24. PS4:lle ja Xbox One:lle.


• PlayStation Vita fyysisten pelien valmistus lopetetaan helmikuussa 2019.
Konsolia ei ole valmistettu tai toimitettu vuosiin länsimaisten käsiin, vaikka pelikysyntää on edelleen yllättävän paljon. Japanin roolipelit ja erilaiset indie julkaisut pitävät käsikonsolin haluttuna vielä vuosiksi eteenpäin.Divinity: Original Sin II saapuu Definite Edition painoksena PS4:lle ja Xbox One:lle 24.8. Mukavasti PC -pelaajat saavat Divinity II perusversioon ilmaiseksi konsoliversion myötä tulevat päivitykset.
Divinity: Original Sin 2

• Monster Hunter elokuva on kehitteillä.
Sankarina hirviöitä jahtaa Milla Jovovich ja ohjauksesta vastaa Resident Evileitä tehnyt Paul W.S. Anderson. Budjettia 60miljoonaa dollaria ja kuvaukset alkaa syksyllä etelä-afrikassa. Monster Hunter World on Capcomin kaikkien aikojen isoin menestys, myyntiä jo nyt 7,9 miljoonaa.

• The Crew 2 kaahaa kesällä ja on Ubisofilta iso panostus markkinointiin ja pelikehitykseen.
Peliin voi hakea beta-testaajaksi täällä.
thecrew-game.ubisoft.com/the-crew-2/en-us/beta/• Kesän suuret pelimessu
t E3 2018 Los Angelesissa vietetään 12-15.6. ja GamesCon Saksan Kölnissä 21-25.8.


• F1 2018 kurvaa PS4:lle, Xbox One:lle ja PC:lle 21.8.
Codemasters tarjoaa takuuvarmaa suorittamista kuulemma taas entistä enemmän faneja kuunnellen.

• EA on tehnyt tulosennätykset 2017-2018 tilikaudella - 5.1miljardia dollaria. Fifa, BattleField ja Sims oli myyntien eturintamassa.


• Battlefield 5 ja Anthem ovat EA:n seuraavia suuria julkaisuja.
Anthem pitäisi saapua 2019 alkuvuoteen ja Battlefield 5 jo syksyllä. Battlefieldistä kerrotaan tarkemmin ensi viikolla. Sota sijoittuu näillä näkymin Toiseen Maailmansotaan.


FIFA 18• FIFA 18 päivittyy ilmaiseksi kesän kisoihin. Toukokuun 29. voit päivittää kaikkien eri alustojen versiot 2018 FIFA World Cup Russia -tilanteisiin. Fifa 18 pelikotelot päivittyvät pikkuhiljaa Venäjän kisojen tunnelmaan.   


• Nettihuhut huutavat, että Quantum Break 2
olisi kehitteillä Suomalaisen Remedyn käsissä. Remedy kehittää ainakin P7 toimintaa PS4, Xbox One ja PC:lle sekä Crossfire 2:sta PC:lle. Työhaku on siis käynnissä.


• Call of Duty Black Ops IIII saapuu 12.lokakuuta PS4:lle, Xbox One:lle ja PC:lle.
ADHD-taitoräiskintään saapuu taas isolla voimalla. Mukaan tulee uutena pelimoodina Battle Royal jännittämisiä. COD WWII hieman yksinkertaisemmasta taistelijan luonnista palataan kymmenen ase-tarvike-erikoiskykyn valinta mahdollisuuteen. Call of Duty: Black Ops IIII

• Suomalainen Cities: Skyline saa ParkLife laajennuksen. Sim City teeman mestarillisesti haltuun oton jälkeen kotietaan nyt RollerCoasterien menestystä.

• Downward Spiral: Horus Station saapuu PC:lle 31.5. ja PS4:lle kesän aikana. Suomessa valmistettu FPS-peli tarjoaa jännitystä, ongelmia, tunnelmaa, moninpeliä ja maukkaasti Ville Valon musiikeilla maustettuna.


• Microsoftin Xbox yksinoikeudet seilaavat säälittävillä vesillä PS4:n vastaaviin. Sea of Thieves sai hiljattain päivityksen, jossa ei tarvitse luottaa ihmisiin laivan luotsaamisessa vaan vesille saa oman tekoäly joukon. Myyntimäärät ovat jääneet kuitenkin tavan mukaan tavoitteista.


• Mutantteja ja Mad Max teemaa tarjoava Rage 2 on kehitteillä Just Causesta tutulla Avalance Studiolla ja apuna on iD Software. Julkaisu tapahtuu 2019 aikana.

Rage 2

ARVOSTELUJA:

• God of War PS4 94%

• Bayonetta 2 NSW 92%
• Pillars of Eternity 2 - Deadfire PC 89%

• Shantae: Half-Genie Hero - Ultimate Edition NSW 89%
• Owlboy PS4 89%
• Injustice 2: Legendary Edition 88%
• Dragon's Crown Pro PS4 81%
• Hyrule Warriors: Definitive Edition NSW 77%
• Conan Exiles PS4, XONE, PC 72%

- lähde Metacritic.comPelikauppojen turnaukset ja tapahtumat
LAUTAPELIOSTAJA - TOUKOKUUN EXTRA:


Tee yli 30 € lautapeliostos - saat karkkia ja Metal Gear-Dog Tag metallikorun kaupanpäälle!
- Verkosta mukaan laitetaan satunnaista, myymälässä saat valinnan vapautta!

Kismet + Marianne (suklaapatukka)Metal Gear Rising: Maverick - Dog Tags Metal Gear Rising: LQ-84i - Dog Tags  Dumle tikkari 4 kpl

KATSO VARASTOON SAAPUNEET LAUTAPELIT TÄÄLTÄ!


Peliuutisia huhtikuuhun

PS4 VR laitteiden hinnat tippuvat noin 100 €:lla. Tulevaisuudessa virtuaalimaailmaan pääsee noin 300 € hintaluokassa.

Grainger Games Englantilainen peliketju sulkee kaikki 69 myymäläänsä. Pelien lataaminen, ennakkotilausten vähentyminen ja siten tilausmäärien vaikeampi arvioiminen hankaloittaa kauppaa kaikkialla ja pelaajat saavat tulevaisuudessa tavaransa aina vaan kapeammasta ja ahtaammasta putkesta.

Dragon Quest 11: Echoes of an Elusive Age saapuu PS4:lle ja PC:lle 4.11. ameriikan ja euroopan mantereille. Japanin menestys käännetään paranneltuna ja mukaan tulee englanninkieliset puheet, hardcore-vaikeustaso ja nopeampaa ja sulavampaa pelattavuutta. Pelistä julkaistiin 2017 Japanissa myös 3DS versio, jota ei kuitenkaan näillä näkymin tuoda länkkärien kädetettäväksi. Myös Switch versio on kehitteillä, mutta sen rakentaminen kasaan tulee viemään vielä pitkään.

No Mans Sky NEXT tulee olemaan scifi-eepoksen uusi ja mullistava päivitys, joka saapuu ilmaiseksi PS4 ja PC pelaajille. Peli julkaistaan samalla myös Xbox One:lle 4k loistossa.

Jurassic World Evolution luottaa elokuvien tunnelmaan mutta siirtää katseen ajatteluun ja taktikointiin toiminnan sijaan. Syvällisessä pelissä luodaan dinosauruksia ja pidetään yllä puistoa. PS4:lle, Xbox Onelle ja PC:lle harvinaisempaa strategiarakentelua saapuu jo kesällä 2018.

Vampyr on saanut K18 eli Mature-ikäluokituksen ESRB-järjestöltä. Pimeä, likainen ja verinen peli pistää pelaajan suuhun Vampyyrin hampaat ja opettaa metsästämään ihmisuhreja. Pahuuden äärimmäisenä ilmentymänä pelissä on myös sanoja kuten Fuck ja Shit.


Arvosteluja:


FAR CRY 5 - PS4, XONE, PC - 81/100
"Far Cry 5 is hands down the best yet for the series, and may be the best Ubisoft title ever." Gaming Age 100/100

NI NO KUNI II - PS4, PC - 85/100
"Ni No Kuni II could have been genre-defining, but really, really good is just going to have to do instead. " GameCrate 88/100

SEA OF THIEVIES - XONE - 69/100
"It doesn’t matter if you know the other players or not, Sea of Thieves is capable of creating the most fun moments that we've experienced in an online multiplayer." Meristation 80/100


Pelikauppojen turnaukset ja tapahtumat
PELIUUTISTA JA ARVOSTELUJA:

Crash Bandicoot N. Sane Trilogy on ehkä PS4 menestynein uudelleenpaketointi. Tästä herkusta päästään nauttimaan myös Switchillä, Xbox One:lla ja PC koneilla 10.7.

Narcos tv-sarja kääntyy peliksi. Kokaiininhuuruista menoa tulee tarjolle keväällä 2019 kaikille pääalustoille.

• Nintendo Direct paljasti suuria suunnitelmia tulevaisuuteen.
Super Smash Bros Switchille tulee tämän vuoden aikana. Mario Tennis Aces lätkii palloa Switchille jo 22.6. 3DS:lle tulee mm. Warioware GOLD kokoelma, Luigis Mansion ja Dillon’s Dead-Heat Breakers tornipuollustuspeli.

Shadow of the Tomb Raider saapuu 14.9. PS4:lle, Xbox One:lle ja PC:lle. Lara Croft Origins tarinat saavat päätöksen Eidos montreal studion käsissä, joka huhujen mukaan vapautuu tämän jälkeen tekemään Marvel yhteistyönä Guardians of the Galaxy -peliä.

Amiibot on Nintendon nerokas lisäys pelimaailmoihin. Hyödyntäminen peleissä ja rajoitetut ja liian pienet painokset tekevät näistä haluttuja keräilytuotteita. Uusimpina saapuu Detective Pikachun Amiibo nyt pelin kanssa 23.3.. Dark Souls Switch julkaisun yhteydessä saapuu näyttävä Solaire Amiibo "Praise the Sun" asennossa.

Toys R Us historiallinen lelukauppaketju on mennyt konkurssiin amerikan lisäksi myös englannissa. Pelkästään Englannissa suljetaan yli 100 liikettä. Perinteinen kauppa on lopulta kuluttajan haitaksi kärsimässä, kun ostaminen siirtyy harvoille ja turhan isoille, siirtohinnoittelevien veroakiertävien jättiverkkokauppojen porteille ja bonuskorttien ja kartellihintojen taakse.

Sega Mega Drive Collection yli 50 pelin kokoelma julkaistaan 29.5. PS4, Xbox One, PC. Todella maittava kokoelma uudistaa ja paketoi ison palan pelihistoriaa nautittavaan muotoon. Mukana mm. Sonicit, Golden Axet, Streets of Rage 2 ja Phantasy Star.

Super Bomberman R saapuu PS4:lle Xbox One:lle ja PC:lle. Switchilla nähtyä pommittamista, mielellään isolla porukalla, jatketaan keväällä muille alustoille.

The Crew 2 Ubisoftin kaahaus tarjoaa auton oheen veneilyä ja ilmojen herruutta. Julkaisuaikataulu lähti kuitenkin mutkissa taas hanskasta ja pelin pitäisi saapua nyt kesäkuun loppuun 29.6


Arvostelumenestyksiä:

• BURNOUT PARADISE REMASTERED -PS4, XONE 81/100
"Burnout Paradise Remaster bring back Paradise City to the current gen with improved graphic. Even with ten years on his back the game is fresh like ten years ago." IGN Italia 80/100

• ATTACK ON TITAN 2 -PS4, XONE 78/100
"Attack on Titan 2 delivers tons of bloody action and a surprising amount of depth that's sure to please fans of the franchise." We Got This Covered 90/100

• SURVIVING MARS -PS4, XONE, PC 79/100
"Surviving Mars might be the most fun I've had with a city-building game since SimCity 2000" Destructoid 80/100

• OKAMI HD -PS4, XONE 92/100
"One of the best, most beautiful games ever made." Trusted Reviews 100/100

• YAKUZA 6: THE SONG OF LIFE -PS4 83/100
"Yakuza 6: The Song of Life tells a truly gripping tale – a story that blows most games out of the water." Push Square 90/100

• KIRBY STAR ALLIES -NSW 73/100
"Kirby Star Allies brings the classic Kirby formula back with a cooperative-focused spin in a fun, solid, and overall pretty refreshing 2D platform adventure" Meristation 85/100

• RADIANT HISTORIA: PERFECT CHRONOLOGY -3DS 84/100
"A great RPG that not only has a very interesting story and a solid combat system, but also makes the most of time travelling." Vandal 86/100
Pelikauppojen turnaukset ja tapahtumat
LAUTAPELAAMISEN KUUKAUSI:

Puolenkuun Pelit tarjoaa jokaiseen yli 40 € arvoiseen lautapeli ostokseen kaupanpäälle mukin tai T-paidan!

Verkosta laitamme satunnaisen ja myymälöistä voit valikoida.T-Paita: Bioshock - Quote Vintage (XXL)
Verkkotilaukseen voit laittaa tilausvahvistuksen jälkeen huomautuskenttään toiveen muki tai paita, ja paidasta minkä kokoinen. Emme kuitenkaan takaa varmasti toiveen toteutumista, jos tietty paitakoko on loppu .

• Puolenkuun Pelit Tampere pelikaupan lautapelaaminen uudistui.
- Tuotteet nyt Tampereella omasta varastosta ja paljon lisähyllymetrejä tarjolla!
- Varastotiedot näkyvissä ja varaukset voi tehdä verkkokaupan kautta.


Tarjouksia lautapelituoteryhmästä - nappaa nopeasti, osaa vain kappalem��r�t!
T-Paita: Borderlands Hyperion (XL)

Lautapelit päätuoteryhmä

Muki: Warhammer40K Blood Angels GWMuki: Warhammer40K Imperial fists GW


Pelikauppojen turnaukset ja tapahtumat
TAMMIKUULLE PELIUUTISIA:

• Dark Souls Remastered ilmestyy toukokuun 25. päivänä Nintendo Switchille, PlayStation 4:lle, Xbox Onelle ja PC:lle. Menestyssarjan aloittanut klassikko päivitetään Dark Souls 3:n moottorille ja 4k grafiikoille. Metacritic arvostelut 89/100 PS3:n vuoden 2011 julkaisulle.

• Rocket League autojalkapallo saapui juuri Switchille. Peliin tulee myöhemmin tänä vuonna Party-kaverinhaku eri konsolien välille, nykyisen alustojenvälisen moninpelaamisen oheen. PS4 pelaajat tosin pelaavat ainakin tällä hetkellä vain PC-väen kanssa.
 
• Elokuvayhtiö 20th Century Foxin uusi peliosasto FoxNext Games on tekemässä uusien Alien-elokuvien maailmaan räiskintäpeliä konsoleille ja pc:lle.

• Duke Nukem peleistä on tekeillä elokuvaa, jota tähdittäisi WWE tähti John Cena.
 
 Nintendo on julkistanut uudenlaisen pahvilaatikko lisäosan Nintendo Labo Switchille. Pahveja muokkaillaan halutunlaiseksi ja niitä käytetään pelimaailmoissa. Rakenna viehe ja kalastele menemää minipelissä. Nintendo Labo julikaistaan Robot Kit ja Variety Kit painoksena ja Variety sisältää Toy-Con RC Car, Toy-Con Fishing Rod, Toy-Con House, Toy-Con Motorbike ja Toy-Con Piano pahvit.
 
• Xbox One Elite ohjain päivittyy. Tärkeimpänä tulee akkulataaminen ja Windows 10 bluetooth tuki, kolme pikaprofiilia ja parannuksia näppäimiin.

• Fantasiakirjailija Ursula LE Guine on menehtynyt 88 vuoden iässä. Kirjailija tunnetaan parhaiten Maameren tarinat-kirjoista.

• God of War saapuu PS4:lle 20.4.2018. Sodanjumalat ovat varmasti suopeat HD-tasolla ja PS4 koneiden energialla.

 Sony tuotteistaa PlayStationia kaikilla markkinoilla. Tulossa on mm. Niken tekemä PlayStation-kenkä ja uusia Totaku-keräilyfiguureja  PlayStationin pelimaailmoista.
 
 Total War: Three Kingdoms on seuraava Creative Assemblyn sotastrategia. Kiinassa 200-luvulla Han-dynastia on hajonnut ja vallasta kamppailee kolme mahtivaltiota ja kolme keisaria. Julkaisuun syksyllä 2018 ja oletettavasti vain PC:lle.
 
UUSIMMAT ARVOSTELUMENESTYKSET:
 

• Dragonball Z Fighters - PS4, XONE 88/100
• OKAMI HD - PS4, XONE. PC 88/100
+ PS3, Wii/WiiU
• Street Fighter V: Arcade Edition - PS4 88/100
• Rocket League - NSW 86/100
+ PS4, XONE, PC
• Lost Spear - PS4, NSW 77/100
• Tokyo Xanadu eX+ - PS4 76/100
• Digimon Story Cyber Sleuth: Hacker's Memory - PS4 73/100
• Steep: Road to the Olympics - PS4, XONE 70/100


Pelikauppojen turnaukset ja tapahtumat
JOULUKUUN PELIUUTISIA:


MegaMan 11 ja Mega Man X sekä Mega Man Legacy Collections julkaistaan 2018 vuoden aikana. Capcom juhlii Megamiehen 30vuotista historiaa todella maukkaan kuuloisilla julkaisuilla.

Peliala Ry on uusi alan etuja valvova yhdistys. Tarkoitus on ajaa yhteistä työehtosopimusta ja toimia osana insinööriliittoa.

Pokemon GO:n tekijä Niantic aikoo julkaista uudestaan ensimmäisen augmentoidun todellisuuden pelinsä Ingresin, jota on ladattu jo huikeat 20 miljoonaa. Pokemon Go:ta ällistyttävät 750 miljoonaa kertaa. Ingress Prime tulee olemaan on parempi, tyylikkäämpi ja tarjoaa Go:n verrattuna scifi-tunnelmaa ja yhteistyöpelaamista.

Assassins Creed: Origins on vienyt salamurhaajan valokeilaan menestymään. Ubisoft tarjoaa kiitoksena pelaajien iloksi uuden Nightmare-vaikeustason, skaalautuvia vihollisia ja Horde-moodissa höystämääriä vihollisia. Isompia laajennuksia on luvassa The Hidden Ones tammikuussa jaThe Curse of the Pharaohs maaliskuun aikana.

EA:n UFC 3:n on saanut jo beta-testeissa ja ennakoissa kehuja kehittymisestä ja parannuksista ja myös ankaraa arviota. Näillä näkymin pelissä ostamalla saa moninpeliin paremman taistelijan, joka on erireilua. Internetmassojen vastalauseita odotellaan, vaikka huomio ei Star Wars tasolle ylläkkään. Osallistumme talkoisiin ja Puolenkuun Pelit hinnoittelee UFC 3:n "optimi" katteille.

Monster Hunter World on yksi alkuvuoden suurpeleistä. Pelin beta-testaus alkaa PS4:lla 9.12.
https://www.monsterhunterworld.com/us/topics/beta/

Dynasty Warriors 9 tarjoaa Japanilaisia supersankareita feodaaliajan taisteluissa. Niitä, niittaa ja pistä nippuun valtavia armeijoita. Koei Tecmo julkaisee Omega Forcen kehittämän pelin PS4, XONE, PC alustoille 13.2.2018.

Warhammer 40,000: Gladius - Relics of War tarjoaa PC:lle vuoropohjoista strategiaa. Games Workshopin lisenssinjako on anteliasta ja nyt näyttää lupaavalta Proxy Studiosin käsissä. Civilization- ja 4X-tyylisuunnan peli tarjoaa oman rodun kehitystä, laajentumista ja futuristista näyttävää sotaa niin yksinpelipuolella kuin moninpelisodissa.

Namco Bandai luottaa Japanin mahtaviin mangoihin. My Hero Academia: One’s Justice manga-sarjakuva kääntyy PS4:lle ja Switchille peliksi vuoden 2018 aikana.

Suomalainen Lydia on PC/Mac-peli, joka käsittelee ankaraa alkoholiperheen arkea ja ongelmia käännetään Alkon toimesta Suomeksi. Pelistä tehdään virallinen valistuspeli alkohomyrkyn vaaroista.


Pelikauppojen turnaukset ja tapahtumat
JOULUN EDUT JA TIETOA TOIMITUKSISTA:


• OSTA KOLME. MAKSA KAKSI - KAIKKI KÄYTETYT - ILMAINEN TOIMITUS

- Saat edullisimman pelin tai laitteen ilmaiseksi myymälästä tai verkkokaupasta.KÄYTETYT PELIT JA LAITTEET - OSTA 3, MAKSA 2 - ILMAINEN TOIMITUS
- Ennakkoonmaksetuissa lähetyksissä palautamme summan lahjakorttina.

• LAHJOITAMME 0,20 € JOKAISESTA OSTOKSESTA PELASTAKAA LAPSET -AVUSTUKSEEN


Osta Suomesta - harjoittele taitoja, pelaa ja pelasta maailma!

Jokaisesta yli 25 € postituksesta verkkokaupassa tai myymälä noudosta joulukuun aikana lahjoitetaan 0,20 € lyhentämättömänä Pelastakaa Lapset -avustusjärjestölle.

Ihmisten auttamiseen menee tuhansia euroja - osallistu sinäkin!
www.Pelastakaalapset.fi


Pelastakaa lapset

• OTA MINIATYYREJÄ YLI 50 €:lla JA SAAT WARHAMMER-MUKIN!

Muki: Warhammer40K Blood Angels GWMuki: Warhammer40K Imperial fists GW


JOULUN 2017 TILAUKSISTA:

Jos tilauksen pitää ehtiä Jouluksi, suosittelemme tilaamaan varastotuotteen viimeistään Tiistaina 20.12
.
Huomio tuotteen arvioitu toimitusaika, ilmoitamme toki jos mikään tilauksesi tuote ei ehtisi jouluksi!

- Posti säilyttää pakettilähetyksiä nykyään 7 päivää saapumisesta ja paketit on noudettavissa lähipostista saapumispäivänä viimeistään klo 18:00 jälkeen aikaisemman 16:00 sijaan.

- KLARNA laskulla saat maksuaikaa aina Helmikuun loppuun asti! ..lue lisää täältä.

- Uutena MobilePay palvelu käytössäsi, eli voit maksaa halutessasi kännykkäsovelluksella!

- Kaikilla avaamattomilla ja käyttämättömillä tilauksilla on erikoispitkä 30+ päivän palautusoikeus, aina 30.1. asti ja palautus on aina ilmainen!


Yli 25 euron tilaus - kirkas tähti
Ostamalla yli 25 €:lla saat tilauksesta tähden!
10:llä tähdellä 25 €:n lahjakortti.


- Jos isommassa tilauksessa on tuotteita, joita ei saisi välttämättä ajoissa jouluksi, laitamme puuttuvan tuotteen automaattisesti ilman lisäkuluja jälkitoimituksena - voit toki myös vaihtaa tai lisätä tuotteita tilaukseen milloin tahansa.


LISÄTIETOA JOULUTILAUKSISTA JA TUOTE-EHDOTUKSIA


Lahjakortti (50 €, Ilmainen toimitus) 


Pelikauppojen turnaukset ja tapahtumat

Peliuutisia

Firmat keskittyvät jo pitkälti tämän vuoden julkaisujen tukemiseen ja uutis- ja julkaisurintamalla on tilapäistä matalapainetta. Alkuvuosi alkaa kuitenkin tasaisella pelitulvalla - ja 2018 on varmasti yksi kaikkien aikojen pelivuosista.

• Brittifirma Bidvine tarjoaa ammattilaisia Call of Duty -pelaajia pelaamaan puolestasi. Vain15-20£ hintaan voit antaa muiden parantaa kill/death-tilastoa, nostaa hahmon tasoa tai suorittaa extrojen avaamisia.

Aiheeseen liittyvä kuva

Neverwinter Nights Enhanced Editionin on kehityksessä PC:lle. Henkiinherättäjänä toimii Beamdog-studio, ja mukaan luvataan paljon kaivattuja ominaisuuksia ja modeja. Julkaisupäivää ei ole vielä vahvistettu.

Star Wars Battlefront II koki valtavan vastalausemyrskyn ja internet-ihmisten ankaran arvostelun rahastavan mikromaksujärjestelmän takia. EA otti palautteen vastaan ja poisti, toistaiseksi, mikromaksut. Analyytikön mukaan rahastus olisi oikeutettua, koska pelit on halpa mediamuoto verrattuna maksutelevisioon (60-65 senttiä/tunti), elokuvanvuokraukseen (80 senttiä/tunti) tai elokuvateatteriin (3 dollaria/tunti).

Battlefront2
Belgia ja ainakin Hawaijin osavaltio tutkii mikromaksujen ja satunnaisten loot-boxien laillisuutta. Uhkapelaamiselta vaikuttava toiminta ja markkinointi kohdistetaan myös paljon lapsiin. Peliala on murroksessa, ja valtavat yritykset koittavat keksiä rahastuskeinoja pelaajien jakautuessa omiin maailmoihin pidemmiksi ajoiksi, ja pelkkä lisälevymyynti ei enää riitä.

Black MirrorBlack Mirror saapuu vuoden viimeisempänä suurena pelinä, Okami HD:n lisäksi. Black Mirror on Saksalaisen King Art Gamesin tuotantoa ja ilmestyy 28.11. PS4:lle, Xbox One:lle ja PC:lle. Goottikauhuseikkailu lupaa jännitystä ja pelkotiloja.

Gran Turismo Sport PS4:lla on saanut vaihtelevan vastaanoton. Graafiikka ja ajettavuus on upeaa mutta kuorien alta puuttuu palasia vanhoista GT-sarjan peleistä. Pelin kehitystä kuitenkin jatketaan aktiivisesti ja uusia ominaisuuksia ja autoja päivittyy tasaiseen tahtiin. Jouluksi on luvassa uusi GT League -yksinpelitila ja maaliskuuhun mennessä yli 50 uutta autoa.

Golden Joystick Awards on valinnut The Legend of Zelda: Breath of the Wild Switch-Wiiu pelin vuoden peliksi.
Horizons Zero Dawn ja PlayerUnknown's Battlegrounds nappasivat myös palkintoja.

Pelikauppojen turnaukset ja tapahtumat

Vuoden 2017 viimeiset parhaat ja tulevaisuuden suuretPelivuosi on ollut hyvä, antelias ja monipuolinen. Nintendo Switch otettiin vastaan Nintendolle asiaankuuluvalla hyrinällä, jossa alkuun menee valtavasti konsoleita yhden yksinoikeus helmen saattelemana. Nyt konsoli kehittyy ja sai toisen huippunimen kutenZeldan ohella Mario loikki suoraan yhdeksi aikamme suurpeleistä. Elder Scrolls V Skyrimin Switchille on myös lupaavaa aikuisempaa viihdettä.

Skyrim VR PS4:lla on otettu arvosteluissa vastaan loistavasti, ja siitä voi odottaa uutta heräämistä ja toivottavasti myös hiipuvan VR-laitemyynnin nousua.

Xbox One on jäänyt pahasti kilpailijoiden jalkohin, varsinkin Suomessa. Uusi Xbox One X kärsii toimitusvaikeuksista ja yksinoikeuspelien puutteista. Tilannetta korjaa hieman joulukuun alussa Xbox One:lle saapuvat PlayersEnemyUnknown.

Lautapelipuolella pelaamista on tarjolla todella laajalla skaalalla ja laadulla. Tänä vuonna erityisesti erilaiset Monopoly muunnokset löivät läpi massoille ja nyt jouluna monipuolisempi Monopoly Gamer-tarjonnee monta ankaraa vääntöä pöydän äärellä.

Warhammer maailmoissa uusittu 40k on saanut loistavan vastaanoton ja kerännyt paljon vanhoja armeijoita taistelukentille. Warhammer Age of Sigmar jatkaa fantasioiden kaipuuta ja vaikka peli on hyvä, ei Games Workshop ole saanut pelille massoja taakseen. GW jatkaa vahvaa lautapelituotantoa ja uusimpana Necromunda saa marraskuussa henkiinherätyksen.

Korttipuolella Pokemon jatkaa vahvaa nousua ja on vanhan konkarin Magic The Gatherinkin kanssa markkinoita hallitsevia. Yu-Hi-Go!, HeroClix, Final Fantasy ja Star Wars Destiny jäät lopulta jalkoihin kun MTG ja Pokemon puskevat tasaisesti uutta korttia turnausmestareille ja kaveriporukoiden iloiksi.

Puolenkuun Pelit jatkaa vahvaa panostamista parhaisiin oheistutotteisiin, vaatteisiin ja koristeisiin - tarjolla on satoja mukeja, tuhansia vaatteita ja korista sekä älytön määrä lelua, gadgettia ja jännää härveliä.AIKAMME ARVOSTELUMENESTYKSET:

- Super Mario Galaxy - NSW - 97%
- Dvinity: Original Sin 2 - PC - 93%
- F1 2017 - PC, XONE, PS4 - 89%
- Wolfenstein II: The New Colossus - PC, XONE, PS4 - 88%
- NBA 2k18 - PC, XONE, PS4, PS3, X360 - 87%
- Pokemon UltraMoon & UltraSun - 3DS - 86%
- Destiny 2 - PS4, XONE, PC - 85%
- FIFA 18 - PS4, XONE, PC, PS3, NSW, X360 - 84%
- The Elder Scrolls V: Skyrim - NSW - 84%
- Horizon Zero Dawn: The Frozen Wilds - PS3 - 83%
- Assassins Creed: Origins - PS4, XONE, PC - 80%
- South Park: The Fractured But Whole - PS4, XONE, PC - 80%
- Lego Marvel Super Heroes 2 - PS4, XONE, PC - 79%
- Call of Duty WWII - PS4, PC, XONE - 79%
- The Evil Within 2 - PS4, XONE, PC - 77%
- L.A. Noire - PS4, XONE, PC, PS3, X360 - 78%
- Dragon's Dogma: Dark Arisen - PS4, XONE, PC - 78%

ENNAKKO-ODOTUKSET:

- Necromunda: Underhive GW - 24.11.
- Dead Island Definitive Collection Slaughter Pack PS4, XONE - 24.11
- Black Mirror PS4, XONE, PC - 28.11.
- Civilization: A New Dawn - LAUTA - 28.11.
- Xenoblade Chronicles 2 - NSW - 1.12.
- Fallout: The Board Game - LAUTA - 1.12.
- Steep: Road To The Olympics - PS4, XONE - 5.12.
- OKAMI HD PS4, XONE - 6.12.
- Magic the Gathering: Unstable Booster - KORTTI - 8.12.
- PLAYERUNKNOWN'S BATTLEGROUNDS - XONE - 12.12
- Resident Evil 7: Biohazard Gold Edition - PC, PS4, XONE - 12.12.
- Witcher 3: Wild Hunt -Geralt Grandmaster Ursine Figure - 15.12.

ENNAKOI ALKUVUOSI 2018:

- Ni No Kuni II: Revenant Kingdom - PS4 - 19.1.2018
- Digimon Story: Cyber Sleuth - Hacker's Memory - PS4 - 19.1.2018
- Monster Hunter: World - XONE, PS4 - 26.1.2018
- DragonBall FighterZ (+Beta & Hahmot) - PS4, XONE - 24.1.2018
- Dissidia Final Fantasy NT - PS4 - 30.1.2018
- Shadow of the Colossus PS4 - 6.2.2018
- Kingdom Come: Deliverance (+Treasures of the Past DLC) - PS4, XONE, PC - 13.2.2018
- Far Cry 5 - PS4, XONE - 27.2.
- The C64 Mini -konsoli - 28.2.


Pelikauppojen turnaukset ja tapahtumat

Puolenkuun Pelit 20v. marraskuun edut

Juhli kanssamme pelaamista - Puolenkuun Pelit koittaa olla aina se paras kauppa, palvelemassa sinua.
Vastusta maailman massikoneita, älä ainakaan lataa, menetät siinä lopulta kaiken fyysisen, jolla säilyy arvoa pitkälle tulevaisuuteen.
Tervetuloa ostoksille!

MARRASKUUN 20v. JUHLAEDUT:
Muki: Warhammer40K Blood Angels GW
OSTA LAUTAPELEJÄ tai MINIATYYREJÄ YLI 70 €:lla - saat ILMAISEN MUKIN
- Games Workshop tai muu peliaiheinen muki ilmaiseksi kun tilaat mitä tahansa Lautapelit, Games Workshop tai Muut Miniatyyripelit -tuoteryhmistä yli 70 €:lla.
- Tampereen myymälässä lautapelien sijaan osta kirjaa, sarjakuvaa tai miniatyyrejä, niin saat mukin!


ILMAINEN BONUSTUOTE YLI 100 € OSTOKSIINT-Paita: Evolve - Iconic Goliath (M)
- Satunnaisia paitoja, pelejä, avaimenperiä, spinnereitä ja keräilyharvinaisuuksia jaossa!

Fidget: Tri-Spinner Metallinen - VihreäAvaimenperä: Fallout 4 - Nuka Cola Bottle CapAkiba's Beat - Pinkun Pehmolelu

Muistikirja: Dark Angels JournalT-Paita: Battleborn- Peacekeeping Republics (M)T-Paita: Bioshock - Quote Vintage (XXL)Pelikauppojen turnaukset ja tapahtumat

Puolenkuun Pelit 20v. juhlatapahtuma GameXpo

- Puolenkuun Pelit tarjoaa 100neliön pelikaupan ja osaston täynnä tekemistä Helsingin Messukeskuksessa PE 3.11. - SU 5.11.
- Tule paikanpäälle, näe ja koe - pelaa!
- GameXpon yhteydessä isot Ski/Winter-Expo tapahtumat.
- Hyödynnä huipputarjoukset ja lisäksi kaikille ostajille (yli 20e) ilmainen bonustuote - pelipaitoja, pelejä, keräilytuotteita jaossa!
GameXpo 3.-5.11.2017

Puolenkuun Pelit osastolla tapahtuu:

PS4 konsoleita pelattavana - kisaa kaverin kanssa, testaa pelivalikoimia.

• Warhammer 40K miniatyyripelin esittely
Testaa nopeaa demopeliä, räjäytä Titaani ja saat palkinnon!

• Warhammer-miniatyyrien maalauspiste, saat ilmaiseksi maalaamasi miniatyyrin!

• Magic The Gathering ja Pokémon korttipelit - esittelemme erilaisia keräilykorttipelejä ja opastamme alkuun.
Jaossa ilmaisia MTG-demopakkoja kiinnostuneille!

• Lautapelejä pelattavana - testaa ajankohtaisia pelejä, pidä hauskaa kaverien kanssa!
Avaimenperä: Fallout 4 - Nuka Cola Bottle Cap

TODELLA KOVIA pelitarjouksia - tule GameXpo osastolle ostamaan pelit, koristeet, kuteet ja laitteet!

OSTA yli 20 €:lla GameXpossa ja saat ilmaisen BONUSTUOTTEEN - paitoja, pelejä, avaimenperiä, keräilyharvinaisuuksia jaossa!

OSTA KOLME, MAKSA KAKSI KÄYTETTYÄ!
-
GameXpossa kaikki takuutoimivat käytetyt kolme kahden hinnalla, tarjoamme edullisimman!

T-Paita: Evolve - Iconic Goliath (M)OSTA KAKSI MUKIA GameXposta - SAAT 3 EURON ALENNUKSEN!
- Pelimaailman tyylikkäät koristeelliset mukit virkistävät elämää ja kahvikin tuntuu tiukemmalta!

Muki: Warhammer40K Blood Angels GWPokemon: Pikachu -mukiMuki: Resident Evil - Umbrella Corp. Logo

Pelikauppojen turnaukset ja tapahtumat

BlackWeekend edut ja alet PE 24.11 - SU 26.11. klo 23:59 asti!

Puolenkuun Pelit 20 vuotta huipentuu nyt - edut ja alet on sen mukaisia.

• ILMAINEN POSTITUS - KAIKKI TUOTTEET!

- Myös noutovaraus verkkokaupan kautta myymälään nyt 0 €!

KAIKKI KÄYTETYT -30%
-30%, myymälästä alehintaan ja verkosta 30% hyvitys lahjakorttina!
- Postiennakkotilauksissa vähennämme 30% tuotearvosta

TRIPLA KOMBO - OSTA KOLME TUOTETTA JA SAAT 5 € LAHJAKORTIN!
- Mitkä tahansa kolme tuotetta ja saat sähköpostiisi 5 € ja myymälöissä jouluisen lahjakortin!
- Kaikkiin vähintään kolme tuotetta sisältäviin yli 20 € arvoisiin ostoksiin!

OSTA NINTENDO 3DS tai 2DS -KONSOLI JA SAAT POKEMON MOON tai SUN-PELIN KAUPANPÄÄLLE!
- Tämä on paras hetki ostaa konsoli - Pokemon Moon tai Sun-peli kaupanpäälle. Jos et ilmaise toivetta, laitamme jommankumman.

EXTRALEIMA OSTOKSISTA - Lahti ja Tampere myymälät!
- Nyt on oikea aika niitata leimakortit loppuun. Ostokerrasta saat yhden ylimääräisen leiman!

Lisäksi valtavasti huipputarjouksia - toimi nopeasti - osa alehinnoista voimassa vain kappalemäärillä tai tämän viikonlopun!


PUOLENKUUN PELIT MARRASKUUN 20v. JUHLAEDUT JATKUVAT!

• OSTA LAUTAPELEJÄ tai MINIATYYREJÄ YLI 70 €:lla - saat ILMAISEN MUKIN

- Tampereen myymälässä lautapelien sijaan osta kirjaa, sarjakuvaa tai miniatyyrejä, niin saat Warhammer-mukin!

• ILMAINEN BONUSTUOTE YLI 100 € OSTOKSIIN 
- Satunnaisia paitoja, pelejä, avaimenperiä, spinnereitä ja keräilytuotteita jaossa!

TÄSTÄ TARJOUKSET-sivulle!

Puolenkuun Pelit pakkaseen peliuutisia
Pelikauppojen turnaukset ja tapahtumat


• Cyberpunk 2077 tulee sisältämään ainakin jotain moninpeliosioita kattavan yksinpelin lisäksi. Huhujen mukaan Puolan CD Project Red  koittaa taivuttaa pelimoottoria moninpelikohtaamiin ja minipeleihin baareissa.
 
Nintendo on lisännyt Switchiin GameCube-ohjaintuen uusimmassa 4.0 päivityksessä. Käyttöön tuli myös mukavasti erilaisia mm. 8BitDo valmistamia lisäohjaimia.
 
•  StarControl palaa 25vuoden tauon jälkeen. Alkuperäiset kehittäjät pelisarjan ykkösen ja kakkosen takana - Fred Ford ja Paul Reiche III jatkavat siitä mihin jäivät 1992. Lisenssin omistava Stardock, joka on tuttu Sins of a Solar empire-strategioista tekee myös omalla tahollaan jatkoa nimellä StarControl: Origins.
https://dogarandkazon.squarespace.com/

The C64 Mini -konsoli• Legendaarinen Commodore 64 palaa miniversiona! C64-konsoli on 50% pienempi ja sisältää 64 sisäänrakennettua peliä tallennusmahdollisuudella. Ohjainpaikkoja on 2, joten kaveri mukaan ja pelailemaan. Julkaisu 28.2.2018
Myös Amiga-mini versioita suunnitellaan vuodelle 2018. Huhuiltu on myös GBA-mini versiosta.

Microsoft on lopettanut Kinect-kamerapakettien valmistuksen. Potentiaalia oli vaikka mihin mutta kunnon yrittämistä ei enää nähty alkuhiipumisen jälkeen - teknologia jatkaa eloa vahvasti tutkimus, kehitysaloilla mutta peliviihteeseen aika ei vielä ollut täysin valmis... ja joku päivä Kinectin kaltaiset teknologia mallintavat pelaajan liikkeet joka suunnasta täysin pelimaailmoihin.

South is your Park• South Park The Fractured But Whole roolipeli saapui kehuvilla arvosteluilla. Peli onkin paskaisen hyvää jatkoa South Park Stick of Truth -pelille. Piirretyn luojat Matt Stone ja Trey Parker olisivat nyt kiinnostuneita tekemään FPS-tyylisen pelin, jossa olisi enemmän toimintaelementtejä. Fractured But Whole voi testata ilmaisversiolla tunnin ajan vapaasti. 

• Hunt: Showdown on räiskintästudio Crytekin uusin tuotos. Monsterin jahtaamista ja selviytymistä tulee tarjolle alkuun Steamin Early Access-julkaisuna.

 Thor: Ragnarok aloittaa kolmiosoisen sarjan, jossa tutustutaan HULKin ja Bruce Banneriin muun Disney Marvel hahmojen tarjoaman mätkeen ohessa. Universal Pictures omistaa lisenssin HULK:ista yksin kertoviin elokuviin, joten vihreä sankari riehuu aina muiden kanssa. HULK on esillä siis myös Avenger Infinite Warissa sekä The Avengers 4:ssa.

 Retro Rewind olisi kotimainen retropelilehti, jos Suomalaisessa Mesenaatti palvelussa oleva joukkorahoituskampanja lähtee käyntiin. Suomalaista tekemistä kannataaa aina tukea. Projektin takana on Jukka O. Kauppinen yhdessä Pelikonepeijoonat-yhteisön Mikko Heinosen ja Manu Pärssisen kanssa.
https://mesenaatti.me/campaign/?id=697#single/view

• NES 8bittiselle Nintendolle uusia pelejä tekevä AasiPelit-poppoo tekee uusintapainoksen PERKELE! Suomi 100 vuotta -pelistä. Perkele! koostuu kolmesta pelattavasta osasta. Suomiteemassa on tappelua nakkikioskilla. Zapper-ohjaimella talvisotaa sekä saimaannorpan kostoreissua.
https://aasipelit.fi/pelit/perkele-suomi-100-vuotta

• Oculus Rift yrittää saada nousuun laskussa olevaa VR-teknologiaa. Oculus GO lasit maksavat vain noin 200 euroa ja eivät tarvitse mobiililaitteistoa tai tietokonetta taustalle tueksi. Laite tarjoaa 2560x1440 -resoluutiota ja siinä on integroidut kuulokkeet. Oculus Rift PC-pelipaketin hinta laski myös 450 euron tienoille.

• Elektroninen urheilu hyväksyttiin Puolustusvoimien Urheilukoulun lajiksi, kertoo SEUL eli Suomen elektronisen urheilun liitto. Jos pelaaja kokee olevansa ikäluokkansa kansallista tai kansainvälistä huippua, hän voi hakea Urheilukouluun erikoisjoukkohaussa.

• Pohjois-Amerikkalainen ikärajoituksista päättävä ESRB-organistaatio on päätellyt, että mikromaksuilla ostetut saunnaisen tavaran laatikot eivät ole uhkapelaamista. Kun saa satunnaista tavaraa vaihdossa, kuten keräilykortteja ostaessa, ei ostos ole rinnastettavissa rahaa tarjoaviin uhkapeleihin, jotka ovat aina K-18 kiellettyjä.

• Star Ocean: The Last hope remasteroidaan ja julkaistaan 4k kunnostettuna PC:lle ja PS4:lle. Julkaisuajankohtaa ei vielä paljastettu. Square Enixin alkuperäiset klassikot saapuivat 2009 Xbox 360:lle ja PS3:lle 2010.

Doom• Doom Switchille julkaistaan 10.11. Nintendo panostaa nyt aikuisempiin peleihin, kun se koittaa haalia uskottavuutta joulumarkkinoille. Skyrim, L.A. Noire, Wolfenstein II lupaavat hyvää mutta isoimmat räiskintänimet puuttuvat verrattuna kilpailijoihin.

• Sony panostaa PlayStation VR:n ja julkaisuja on tulossa 60 uutta loppuvuoteen ja 2018:lle mentäessä. Lupaavilta näyttää ainakin Doom VR, Skyrim VR, Torn, Golem ja Bravo Team.
https://blog.us.playstation.com/2017/10/13/all-60-games-coming-to-playstation-vr-through-early-2018/

• Resident Evil 7 GOLD saapuu 12.12. ja sisältää tulevan laajennuksen End of Zoe.
Resident Evil 7: Biohazard Gold Edition
Puolenkuun Pelit 20v. lokakuun etuja
Pelikauppojen turnaukset ja tapahtumat


Osta verkosta tai tule myymälään. Edut voimassa aina lokakuun loppuun asti!

Dumle tikkari 4 kpl• OSTA GAMES WORKSHOP TUOTTEITA - SAAT MUKIN TAI GW MUISTIKIRJAN!
- Osta mitä tahansa Games Workshop -tuoteryhmän tuotteita yli 50 €:lla ja saat ilmaisen mukin tai näyttävän Games Workshop muistikirjan tilaukseen.
- Muki tai muistikirja on satunnainen viidestä eri versioista eikä vaikuta postikuluun mitenkään!
Muistikirja: Space Wolves Journal
 
• OSTA KOLME KÄYTETTY - SAAT 5 € LAHJAKORTIN!

- Osta kolme mitä tahansa käytettyä tuotetta, yhteishintaan yli 20 €:lla ja saat 5 € lahjakortin tulevia ostoksia varten.


Peliuutisia syksyyn ja juhlaetuja
Pelikauppojen turnaukset ja tapahtumatPELIUUTISIA:


OKAMI HD on kehitteillä Capcomin studiolla PS4:lle, Xbox One:lle ja PC:lle ja se saapuu jo 12.12. Alkuperäisen PS2-version arvostelut 93/100 Metacritic.
 
Star Wars elokuva Han Solon seikkailuista sisältää ensikohtaamisen Chewbaccan kanssa ja Lando Calrissian omistaman Millenium Falconin. Ron Howard ohjaa tämän vielä nimeämättömän tarinan, jonka julkaisu olisi 25.5.2018. Huhuja on myös, että Disney laajentaa elokuvatarinoita myös Jabba the Hut-tarinoilla.
 
The Witcher 3 saa 4K grafiikkapäivityksen. PS4 PRO ja Xbox One X:stä kaikki mehut hyödyntävä päivitys on jo lähelle valmista. Puolan CD Project firman tekijät kertovat 100 hengen työskentelevän Witcherin parissa, tarkoittaen siis, että suurin osa rakentaa muotitietoisesti Gwent-korttipeliä. Massiivinen 300 henkeä työstää parhaillaan lupaavaa Cyberpunk 2020 -peliä.
 
L.A. NOIRE saapuu paranneltuna ja uusittuna PS4:lle, Switchille ja Xbox One:lle kaikkien laajennusten kanssa. Lisäksi pelistä tulee HTV Viveä tukeva VR-versio.
L.A. Noire
 
South Park Fractured but Whole saapuu lokakuuta virkistämän. Pelissä voi määritellä vaikeusasteen pelihahmon ihonväriä tummentamalla. Taistelussa tummempi tyyppi on yhtä tehokas mutta rahaa tulee vähemmän ja pelihahmoa kohdellaan tylymmin. Modernisti pelissä voi valita myös sukupuolen mies, nainen ja jotain muuta väliltä.
South Park: The Fractured but Whole - Collector's Edition
 
Disney käynnistää NetFlixin kaltaisen palvelun. Sinne siirtyy yksinoikeuksille Disneyn ja Pixarin omat tuotokset sekä Star Wars ja Marvelin pätkät. Massoja kontrolloidaan ja näkyvyyttä rajoitetaan vielä ahkerammin tulevaisuudessa, kun massipäälliköt siirtävät viihderajojaan - joka osaltaan takaa myös fyysisen median pitkää ikää.

Blizzard sijoittaa isosti ESportsiin ja järjestää massiivisen Blizzard Arena Los Angelesin, jossa pyörii useita pelitapahtumia samaan aikaan. Räiskinnästä, korttimätkeen kautta strategiaan ja palkintoina on satoja tuhansia dollareita Overwatch, Hearthstone, Heroes of the Storm ja Starcraft mestareille.
 
Realm Farm yrittää kopioida Farming simulator -sarjan menestystä. Lokakuun aikana niitetään satoa vapaassa maatilan parissa PC:llä, Xbox One:lla js PS4:lla. Switch version on kehitteillä sekä tulevia parannuksia 4K konsoleihin. Eläimiä voi kasvattaa, erilaisia lajikkeita istutella, kaahailla massiivisilla maatilan koneilla ja palkata väkeä apuun tarvittaessa.
Real Farm Sim
 
Fallout: The Board Game lautapeli kehitteillä

Fallout lautapeli saapuu vuoden viimeisellä neljänneksellä. Fantasy Flight Gamesin kehittämä peli pohjautuu Fallout 3 ja 4 osaan sekä näiden laajennuksiin. Muutettavissa olevalla pelilaudalla ja tapahtumakorteilla pelattava 1-4 pelaajan peli kestää noin 2-3 tuntia kerrallaan ja tarjoaa unohtumattoman kokemuksen ydinsodan jälkeisessä maailmassa.

Pelaaja voi valita tehdäkkö yhteistyötä muiden kanssa, jahdatakko pullonkorkkeja vai kokemusta. Tehtäviä ja ongelmia voi kohdata hyvin erilaisilla ratkaisuilla. Taistelussa on noppaa arpaonnea tuomassa ja osumat voi kohdistaa tilanteen mukaan.

Fallout maailma kääntyy myös miniatyyri-strategiaksi, kun Modiphius Entertainmentin kehittämä Fallout: Wasteland Warfare saapuu. Julkaisu pyritään saamaan jo lokakuulle 2017 valmiiksi ja pelaamaan mahtuu 1-8 henkeä noin 30-240minuutin mittaisiin peleihin. Lisätietoa ja tuotetta tulossa lähiaikoina.

Fallout: The Boardgame Game Fallout: The Boardgame Game - 69

Julkaisu Q4/2017 
Roolipelejä Suomesta

Suomi 100 vuotta juhlavuonna on syytä juhlistaa ja tukea Suomalaista osaamista.
Suomalaisella roolipeliteollisuudella on hyvät pohjat ja perinteet, ja uusia yrittäjiä saapuu jatkuvasti. Suomenkieli mahdollistaa myös nuorempien pelaajien helpommat hetket roolipelien parissa.

Dungeons & Dragonsin uusin painos 5th edition on avannut roolipelaamisen maailmat uudelle suurelle yleisölle, joka jatkaa erilaisten omien pelikokemusten hakemista ja sosiaalisia vaihtoehtoja virtuaaliviihteelle.

Sotakarjut- Sotakarjut

SOTAKARJUT sijoittuu vuoteen 2310. Maailmaan, jossa massiiviset hyperkorporaatiot hallitsevat suurinta osaa luonnonvaroista.

Roolipeli on osaksi taistelua ja taktikointia, ja osaksi vakoilutoimintaa.  Yleisesti ottaen peli painottuu aluksi enemmän hahmojen suorittamiin sotilaallisiin tehtäviin, mutta muistojen palautuessa pelaajien sotakarjuille, pelaaminen alkaa painottua enemmän siihen, mitä tapahtuu sotilasoperaatioiden välissä, kun pelaajien sotakarjut pyrkivät edistämään omia ja yhteisiä tavoitteitaan.

- Seikkailijoiden kiltaSeikkailijoiden Kilta

Tervetuloa Saraneaan – paikkaan, jossa sankareita edelleen tarvitaan ja mysteerit odottavat ratkaisijaansa!

Seikkailijoiden kilta on fantasiaroolipeli seikkailijoista, ihmisistä, jotka toimivat yli kulttuurirajojen puolustaakseen Saranean ihmisiä niin karmaisevilta hirviöiltä kuin valtakuntien juoniltakin.Yhteistyö on kaiken keskiössä, sillä vaaroilla on monet kasvot maailmassa, jonka olevaisuus koostuu möröistä – olennoista, jotka pitävät elämän salaperäisen pyörän käynnissä.

- Tales Of Entropy

Tales Of EntropyTales of Etropy is a story game for 2-6 playes. Each player takes central role in depicting dramatic scenario that sets the scene for murder and romance, friendship and conflict.

Want to tell a tale of power, war and love from the Viking Age, or experience an adventure of Sherlock Holmes in the exotic Limehouse? How about joining a struggling rock band near a breakthrough in the 90s, or defending a child with special needs against an obsessive FBI agent. The choice is yours.

- Preador: Kirottu Kirja

Kirottu Kirja on toinen virallinen lisäosa legendaariseen PRAEDOR-fantasiaroolipeliin.Se on rauniokaupunkien, kammottavien hirviöiden ja satumaisten aarteiden kirja, joka myös uudistaa roolipelin sääntöjä.
Praedor: Kirottu kirja
Kirottu Kirja tuo peliin niin paljon uusia hirviöitä ja olentoja, ettei niitä enää koskaan tarvita lisää. Kattavat aarteiden ja muinaisten salaisuuksien kuvaukset toimivat myös Jaconian rajojen sisäpuolella seikkaileville. Kirottu Kirja antaa pelinjohtajille sivukaupalla neuvoja raunioromantiikasta, toimintakohtausten peluuttamisesta ja kuinka tavoitetaan oikea tunnelma. Mukana on myös paljon tietoa Borvarian historiasta ja olosuhteista.

Kirottu Kirja on tehty paitsi pelinjohtajille, myös kaikille Jaconian ja erityisesti Borvarian salaisuuksista kiinnostuneille, heräsipä kiinnostus sitten sarjakuvien, kirjojen tai roolipelin kautta.

- Welkgrieg

Weltkrieg Roolipeli (Suomeksi)Weltkrieg on suomalaisvoimin toteutettu pöytäroolipeli, jossa on uusi ja erikoinen idea. Weltkriegin maailma kuvailee meille kaikille tuttua ww1 maailmaa, mutta yhdistelee sitä fantasiamaailmaan jossa ihmiset ovat kehittyneet haltioiden kanssa samaan aikaan. Kirja käyttää hyväksi todettuja FLOW sääntöjä, joiden käyttöön on saatu lupa Burger Gamesilta.

Weltkriegissä on 157 sivua ja se on painettu 130g paperille

- Myrskyn Sankarit
  
Myrskyn Sankarit: Suurkuninkaan miekka on jännittävä seikkailuroolipeli, jossa urheat metsäläiset kamppailevat pahan keisari Zangaviuksen joukkoja vastaan.

Myrskyn sankariin on ilmestynyt muutama laajennus.Age of the Tempest: Sword of the High King
Pelistä olisi nyt englanninkielistä Age of Tempest versiota 17,00e alehintaan tarjolla. 
PUOLENKUUN PELIT ELOKUUN ETUJA JA PELIUUTISIA
Pelikauppojen turnaukset ja tapahtumat


Puolenkuun Pelit täyttää nyt heinäkuussa 20 vuotta. Juhli kanssamme ja pelaa pelejä, niitä kaikkia parhaita!SYYSKUUN LOPPUUN ASTI ETUJA


• KARKKIA JAOSSAIrtokarkit Tuttifrutti 8 kpl
- Kaikkiin postitettaviin lähetyksiin tai myymälä ostoihin, ja kaverille kanssa, aina syyskuun loppuun asti!
 Dumle tikkari 4 kpl
• OSTA LAUTAPELI saat BONUSTUOTTEET kaupanpäälle!

- Jos ostat minkä tahansa yli 30 € arvoisen lautapelin verkosta tai Lahden tai Tampereen myymälästä, niin saat kaupanpäälle ilmaisen bonustuotteen: paitoja, avaimenperiä ja mm. lahjakortteja ja demosettejä jaossa koko syyskuun.ELOKUUN LOPPUUN ASTI ETUJA:
 
• OSTA MUKI TAI MIKÄ TAHANSA VAATE - SAAT ILMAISEN AVAIMENPERÄN!
Ostaessasi verkosta tai myymälästä minkä tahansa Muki-nimetyn tuotteen tai minkä tahansa Vaatteet ja koristeet -tuoteryhmän tuotteen. Satunnainen avaimenperä tai dog-tag-kaulakoru, jota voi käyttää myös avaimenperänä.

• OSTA KONSOLI - SAAT 10 € LAHJAKORTIN!
Ostaessasi verkosta tai myymälästä pelikonsolin, saat 10 € lahjakortin tulevia ostoksia varten!Puolenkuun Pelit 20v. tapahtumat:

Ropecon 2017 Helsinki messukeskus PE 28 - SU 30.7.
WorldCon  Helsinki Messukeskus Ke 9 - Su 13.8.
GameXpo (marraskuu)


PELIUUTISIA HEINÄKUULTA


• Pokemon RPG julkaistaan 2018 vuoden aikana Nintendo Switchille.

• Sims 4 julkaistaan konsoleille. PS4 ja Xbox One -versiot saapuvat marraskuussa 2017.
 
• Dying Light jatkaa zombie tuhoa ilmaisilla päivityksillä. Puolalainen pelintekijä Techland julkaisee 10 päivitystä ilmaiseksi PS4:lle, Xbox One:lle ja PC:lle seuraavan vuoden aikana. Peliä pelaa nyt kaksi vuotta julkaisun jälkeen mittavat 500 000 pelaajaa viikottain.
 
 Game of Thrones A Song of Ice Fire -sarjan tuleva osa The Winds of Winter on vielä kuukausien päässä valmistumisesta, kertoi kirjailija George R.R. Martin. Työnalla on myös uudet Fire and Blood -tarinat, jotka kertovat ajasta ennen A song of Ice Fireä. Fire and Blood julkaistaan kahdessa osassa, ensimmäinen aikaisintaan 2018 lopussa ja toinen osa vuosien päästä.

• Ghost Recon: Wildlands saa 4vs4 pelaaja vastaan pelaaja matsit elokuun päivityksessä. Yhteistyöllä menestykseen marssineen Wildlandsin tuleva uudistus Ghost War moninpelimoodi panostaa strategiseen taktiseen sotaan mm. taustatulen ja äänimerkkausten avulla.

• Fortnite PS4, Xbox One ja PC on julkaisussa nyt perjantaina. Epic Gamesin ja People Can Fly studion yhteistyöräiskinnässä kerätään roinaa ja rakennetaan linnoitusta ja tilanteen mukaan hyökätään!

• Gran Turismo SPORT on saanut julkaisupäivän PS4:lle ja saapuu lokakuussa. Xbox One on kaahannut edellä autopeleissä, mutta nyt Sony on ottamassa todella ison harppauksen kohti autoluokan hallintaa.

• Mega Man Capcomin sankari hyppää elokuvamaailmaan, kun 20th Century Fox osti oikeudet ja tuottaa uutta elokuvaa.

• Telltale raportoi, että sarjakuvatarinat jatkuvat ja arvostelumenestys The Wolf Among Us saa kakkos-osan 2018. Telltale tarinoi myös Batman: The Enigma ja Batman: The Enemy Within -peleillä, jotka ilmestyvät vielä 2017 puolella.

• SONY etsii PlayStation 4 testaajia uudelle 5.0 päivitykselle. Edellinen 4.5 versio toi tuen ulkoisille kovalevyille, omille taustakuville ja paljon muita pikkupäivityksiä. 

E3 2017 UUTISIA
Pelikauppojen turnaukset ja tapahtumat


MICROSOFT

Xbox One X on Microsoftin uusi lippulaivakonsoli. Voimia tarjotaan mainospuheen mukaan 40% enemmän kuin nopeimmalla kilpailijalla. Julkaisu tapahtuu marraskuussa ja hinta on noin 500$ luokkaa, eli arviolta 450-500euroa.

Uuden Xboxin kylkeen julkaistaan valtava määrä uusia 4K:ta tukevia nimikkeitä, kuten: Crackdown 3, Minecraft 4K, Metro Edoxus, Fable Fortune, Conan Exiles, Ashen...

Xbox One kylkeen kaahaa Forza Motorsport 7. Uusi Forza tarjoaa täyden 4k resoluution tasaisella synkronisoidulla 60 fps vauhdilla.

ELECTRONIC ARTS

Star Wars Battlefront 2 näyttää mahtavalta ja ottaa varmasti opikseen ykkösen liiasta suoraviivaisuudesta. EA vahvisti, että jatkossa tulevat päivitykset ja lisämateriaalit pelille on ilmaisia, joka on loisto tietoa näinä mikromaksujen masentavina aikoina.

Need for Speed Paypack tuo ralliraivon ja räjähtävän vauhdin 10.11. PC:lle, PS4:lle ja Xbox One:lle. Auton tuunaaminen nousee nyt tärkeään osaan ja todelliseen vauhtiin pitää hakea oikeita säätöjä ja osia. Ajamaan pääsee juonikuvioissa lukuisia eri hahmoja.

BioWaren uusi suurpeli on Anthem. Frostbite-pelimoottorilla lennetään kohti kolmannen persoonan räiskintöjä. Avoin pelimaailma ja lentoreppujen mahdollistava liikkuvuus tuo aivan uusia ulottovuuksia. Julkaisuissa PC, Xbox One ja PS4 vuoden 2018 syksyllä.

BETHESDA

The Evil Within 2 kauhumaailmassa Sebastian Castellanos palaa pelastamaan tytärtään. Julkaisussa lokakuun 13. PC, Xbox One ja PS4.

Dishonored: Death of the Outsider on oma itsenäinen seikkailu ja saapuu syyskuussa. Arvostelumenestyksestä huolimatta Dishonored 2 irtoaa nyt erityisen halvalla ja painoksia on tarjolla runsaasti.

Elder Scrolls: Legends Online maailmat laajenevat seuraavaksi legendaariseen Skyrimiin.

Wolfenstein II: The New Colossus tuo Natsit taas taistelukentille. PC, Xbox One ja PS4 julkaisu 27.10.


UBISOFT

Assasins Creed: Origins vie tarinat Egyptiin. Sarjan alkulähteille tutustutaan salamurhaajien veljeskunnan syntyyn. Uudistuksia tulee roolipelielementteinä ja mm. taktisempana taisteluna. Julkaisussa Xbox Onelle, PlayStation 4:lle ja PC:lle 27. lokakuuta.

Skull & Bones tarjoaa moninpelattavaa laivastotaistelua Intian valtamerellä vuonna 1721. AAA-budjetilla ja resursseilla pyritään tekemään täydellinen versio Assassins Creed Black Flagin mainiosta meritaistelusta. Betaa:n voi ilmoittautua sivuilla: https://skullandbonesgame.com/

Far Cry 5 toimintaa höystetään mahdollisuudella kutsua palkkasotilaita, kaveria tai sotakoira hoitamaan vastustajat. Amerikan Montanaan sijoittuva peli tarjoaa lentämistä, veneitä ja autoilua, joten vauhtia riittää kun pitää edetä paikasta toiseen vaikka co-op yhteismoodissa. Yhteistyössä nais- tai mieshahmona voi pelata vaikka kaikki juonitehtävät!

The Crew 2 on jatkoa kaasupohjassa menoa ja mahtavaa vauhtia tarjoavalle sarjalle. Peli tarjoaa mahtavan määrän erilaista ajettavaa autoista, veneisiin ja lentokoneisiin. Ilmoille ja vesireiteille pääsee vuoden 2018 alussa.

Beyond Good & Evil 2 hyppää saumattomaan verkkomaailmaan. Planeettoja ja kuita voi tutkia ja seikkailuja etsiä yhdessä muiden pelaajien kanssa.

Mario & Rabbids Kingdom Battle saapuu Nintendo Switchille jo 29.8. Outo yhdistelmä on erikoinen myös pelimekaniikalta. XCOMin vuoropohjainen toiminta ja taktisempi lähestymistapa saattaa saada aivan uusia yleisöjä.

SONY

Detroid: Become Human antaa luoda omat tarinat ja omat kokemukset. Futuristinen maailma avaa mielet, kun johdat androidien kapinaa. Tuetko väkivaltaa vai rauhallisia otteita?

PS4 VR laitteille on tulossa huikea fantasiakokemus Elder Scrolls Skyrim VR ja kehitteillä on myös ainakin Doom VR ja Fallout 4 VR versiot.

God of War PS4 vie sotajumalien tappajan vaarallisiin tilanteisiin yhdessä pojanklopin kanssa. Molempia hahmoja ohjataan ja pelaaminen on hyvin erilaista väkivahvalla Kratoksella ja poikasella jousen kanssa. Tunnelmaa ja jännitystä haetaan jäisistä maailmoista aina aarrekammioihin täynnä hirviöitä ja vahvoja jumalia. Julkaisussa alkuvuodesta 2018.

PS4 Pro ja VR laitteille saapuu varmasti uutta ja yllättävää ja tulossa ainakin lisätietoa jo julkaistuista The Last of Us 2, Detroid: Become Human ja Kojiman Death Stranding -peleistä.

Metal Gear Survive vie MGS V Phantom Painin tunnelmat co-op survival zombie maisemiin ja julkaisun pitäisi taphatua tänä vuonna,.


Lisää tietoja ja tuotteita tulevista suurpeleistä lisätään pitkin viikkoa!
Puolenkuun Pelit 20 vuotta - kesäetuja!
Pelikauppojen turnaukset ja tapahtumat


Puolenkuun Pelit täyttää heinäkuussa 20 vuotta. Lahdesta maailmalle lähtenyt pelikauppa on palvellut satojatuhansia pelaajia. Olemme myyneet mm. World of Warcraft -peliaikaa yli 1800 vuoden edestä.

Tulossa on huikea pelivuosi. Tule kokemaan myymälöihin, katso oma lempituoteryhmäsi, tarkkaile uutuuksia ja tulevia ja katsasta Facebook ja Instagram. Turnauksia ja tapahtumia pitkin vuotta, Myymälöissä opastamme pelaamiseen - tarjoamme tekemistä kaikille!

Juhlimme koko loppuvuoden huippualennuksin, tilaajalahjoin ja parhailla eduilla!

PELIKESÄÄN ETUJA:


• Yli 150 € TILAUKSISSA ILMAINEN POSTITUS!
- Nyt ja aina kesäkuun loppuun asti kannattaa panostaa hitusen isommin tai napata vaikka konsolia kotiin!
- Ei koske matkahuoltoa ja erikoistoimituksia tai ulkomaantoimituksia - kirjeet, maxikirjeet ja paketit ilmaiseksi kun ostoskori ylittää 150 €!

• KOLME KÄYTETTYÄ KAHDEN HINNALLA!
- Myymälässä saat halvimman ilmaiseksi.
- Verkkokaupassa postiennakko ja laskutilauksista edullisin muokataan 0euron arvoiseksi. Muissa maksutavoissa halvimman hinnan saat postituksen yhteydessä lahjakortin. Verkossa kaikki käytetyt aina 0 € postitus.

pelivaihto käytetyt pelit• TUO TAI POSTITA PELISI VAIHTOON +10%
- Jos tuotetta ei ole yhtään kappaletta varastossa, saat 10% enemmän vaihtoarvoa!


PUOLENKUUN ETU - LAUTAPELIT
Aina 15.12. saakka saat satunnaisen bonustuotteen kun tilaat kaksi lautapeliryhmän tuotetta!Joulun lautapelit parhaat lahjat
- Osta kaksi mitä tahansa tuotetta lautapelit-tuoteryhmästä.
Hanki laajennus samantien, noppasetti mukaan tai kavereille ja perheelle parhaat lahjat ja yhdessä tekemiset!

Jaossa avaimenperiä, juomapulloja, paitoja, lautapelien demo-pelejä,koriste-esineitä, PC-ja konsolipelejä!

Myymälässä bonuslaarista valinnan vapauksia, verkossa satunnaisuuksia!Puolenkuun Pelit 20v. tapahtumat:
-
 Ropecon (heinäkuu) 
- WorldCon (elokuu)
- GameXpo (marraskuu)

Tule tapahtumapaikoille. Koet pelaamisen ytimen, näet uusia maailmoja ja Puolenkuun Pelien peliosastolta saat kaupanpäälle ilmaista extraa!

 


Warhammer 40k Dark Imperium miniatyyripeli
Pelikauppojen turnaukset ja tapahtumat


Warhammer 40.000 miniatyyripeli uudistuu!
Games Workshopin kruununjalokivi on sotinut PC- ja konsolitaistelukentille onnistuneesti viimevuosina. Nyt WH40k peruspeli kokee muutoksia, jotka eivät kuitenkaan ole radikaalin isoja, kuten Warhammar Fantasy maailman räjäyttäminen Age of Sigmarin aikakauteen.

WH40k Dark Imperium aloituspakkaus ja sääntökirja saattelevat uuden sodan maailmaan. Tiedossa on isoin julkaisu Games Workshopin, historiassa ja uudistusten pitäisi tehdä pelaamisesta selkeämpää ja hauskempaa:

- Jokaisella yksiköllä on omat liikkumisarvonsa! Hyvästi sekaannusta aiheuttavat yksikkötyypit.
- Yksittäiset Codex-armeijakirjat korvataan kattavilla monta rotua sisältävillä Index-kirjoilla, joita tulee viisi kappaletta.
- Pelaajia palkitaan, jos armeija on rakennettu tehokkaasti!
- Moraalisääntöjä yksinkertaistetaan. Kaikki ovat taistelukentän sankareita tai todella pahan taikan tullessa pelkureita!
- WH40k Dark Imperium aloituspakkauksessa tulee mukana kattava uudistunut sääntökirja, jota myydään toki myös erikseen.
. Aseiden ja panssareiden eroja yksilöidään. Isot pyssyt ovat oikeasti isoja!
- Perus pelisäännöt tulee ilmaiseksi jakoon nettiin! Kovakantinen sääntökirja taas sisältää valtavasti lisätietoa, taustatarinaa ja kuvitusta.

Tuotteet tulevat ennakkotilattavaksi 3.6. ja julkaisupäivänä 17.6. Puolenkuun Peleissä esitellään ja tutustutaan uusiin sääntöihin.
Peliuutisia pelaajille
Pelikauppojen turnaukset ja tapahtumat

Witcher: Blood of Elves
Witcher TV-sarja on kehitteille. Rahoittajana toimii kuinnianhimoinen NetFlix ja tuotantoyhtiönä Puolalainen Platigeyhteistyössä kirjailija Andrzej Sapkowski. Menestys pelisarjan kehittäjä CD Projeck Red ei ole mukana TV-puolen tuotannossa. TV-sarjaa odotellessa, voi tarinoita hirviöitä jahtaavista noitureista kokea lukemalla Witcher-kirjoilla.

Gran Turismo Sport alkaa viimein valmistua Pyphone Digital studion käsissä. PS4 Pro tuki mahdollistaa näyttävän 4k Gran Turismo: Sport1800p resoluution HDR-tuella, joka kehittäjä Kazunori Yamauchi mukaan takaa ensikertaa Ferrarin punaisen oikealla sävyllä peleissä.

Angry Birds 2 elokuva julkaistaan 20.9.2019. Rovion ja Sonyn yhteistuonto julkaistaan Angry Birgs -pelin kymmenvuotispäivänä. Ensimmäinen osa on tuottanut mukavat 350 miljoonaa dollaria ja Rovio panostaa nytkin isosti. Käsikirjoituksesta vastaa Ice Age:n luonut Peter Ackerman.
 
Nex Machina julkaistaan PS4:lle 20.6. ilmoitti Suomalainen Housemarque. Räiskimään pääsee myös samalta ruudulta co-op-muodossa.

Life is Strange erilainen tunnelmarikas sekkailu on saamassa jatkoa. Kakkososa on ollut kehitteillä jo pitkään, ja julkaistaan todennäköisesti loppu vuodesta

Valve on palkannut Kerbal Space Program -tekijätiimin. Valvella on työnalla ainakin kolme virtuaalitodellisuuspeliä ja erinäisiä muita projekteja. Valve on kuitenkin hyvin hiljaa vieläkin tulevista nimikkeistään.

South Park: The Fractured but Whole - Collector's Edition South Park: The Fractured But Whole -pelin julkaisija Ubisoft on viimein raottanut julkaisurakoa ja peli saapuu viimein 17.10.
Ensimmäinen South Park -seikkailu moderneille koneille oli todella erilainen, omituinen roolipeli ja samaa hyvää on odotettavissa .

Pro Evolution Soccer 2018 eli PES 2018 saapuu 14.9. seuraaville koneille: PC, PlayStation 3, PS4, Xbox 360 ja Xbox One. Konami on keskittynyt jalkapallon hiomiseen mm. seuraavilla osa-alueilla: pallon hallinta ja kikkailu, käyttöliittymät ja grafiikka sekä yksityiskohtiin kuten aitoihin tautiointeihin pelisarjan sopimuspelaajien ja joukkueiden osalta.

F1 2017 kaahaa PC:lle, Xbox One:lle ja PS4:lle 25.8. Codemasters ja Deep Silver pistävät kaasun pohjaan tänä vuonna. F1 2017Klassikoautoja on mukavat 12 erilaista. Uramoodia ja kisamoodeja on uudistettu ja moninpeliin on tullut uusia ominaisuuksia.

Red Dead Redemption 2 julkaisu on siirretty kevääseen 2018. Rockstar sanoo kaipaavansa lisää aikaa, kun se hio ensimmäistä täysin uusille konsoleille alusta asti tehtyä peliä.

Far Cry 5 sijoittuu USA:n Montanaan. Ubisoft julkaisu lyhyen teeserivideon ja lisätietoa saapuu 26. perjantaina.

• Amerikan mantereella on oma omituinen meno mutta pelimaksu on aika samaan suuntaan kuin Euroopassa. Alla NPD-pelijärjestön TOP-myyntilistat huhtikuulta.

 1. Mario Kart 8 Deluxe
 2. Persona 5
 3. Legend of Zelda: Breath of the Wild
 4. MLB The Show 17
 5. Ghost Recon: Wildlands
 6. Grand Theft Auto V
 7. Mass Effect: Andromeda
 8. NBA 2K17
 9. Overwatch
 10. Call of Duty: Black Ops II

Origins on yksi USA:n isoimmista roolipeli-lauta-kortti-tapahtumista. Tapahtumassa jaetaan Origins Awards 2017 ja nyt on julkaistu ehdokaslistat lajityypeittäin.

LAUTAPELIT:
(nimessä linkki Boardgamegeek-sivustolle)

 • Blood Rage by (designed by Eric M. Lang)
 • Clank! by Renegade Games (designed by Paul Dennen)
 • Cry Havoc by Portal Games (designed by Grant Rodiek, Michael Oracz, Michael Walczak)
 • Feast for Odin by Z Man Games/Asmodee (designed by Uwe Rosenberg)
 • Islebound by Red Raven Games (designed by Ryan Laukat)
 • Mansions of Madness by Fantasy Flight/Asmodee (designed by Christopher Burdett, Anders Finér, Henning Ludvigsen)
 • Scythe by Stonemaier Games (designed by Jamey Stegmaier)
 • Star Wars Rebellion by Fantasy Flight (designed by Corey Konieczka)
 • Terraforming Mars by (designed by Jacob Fryxelius)
 • World’s Fair 1893 by Renegade Game Studios and Foxtrot Games (designed by J. Alex Kevern)
KERÄILYKORTIT

 • Yu-Gi-Oh Breaker of Shadow Booster by Konami (designed by Konami Digital Entertainment)
 • Pokémon XY11 Steam Siege Booster by Pokémon USA (designed by The Pokémon Company)
 • Magic the Gathering: Kaladesh Booster Pack by Wizards of the Coast
 • Marvel HeroClix: Uncanny X-Men Booster Brick by WizKids (designed by WizKids)
 • Cardfight Vanguard Fighters Collection by Bushiroad

MINIATYYRIT:

 • Warhammer 40,000 Kill Team by Games Workshop
 •  Konflikt ’47 by Warlord Games (designed by Clockwork Goblin Miniatures)
 • Dragon Rampant by Battlefront/Gale Force Nine
 • TANKS by Battlefront/Gale Force Nine (designed by Andrew Haught, Chris Townley, Phil Yates)
 • Dropfleet Commander by Hawk Wargames (designed by Andy Chambers and David Lewis)Peliuutisia kesää kohti

• Puolenkuun Pelien tapahtumakesän käynnistää Desucon Lahdessa. Kesän pelillisiä kohokotia on Suomessa Ropecon heinäkuun lopussa ja elokuussa World Con Helsingissä. Assembly taas valtaa messukeskuksen elokuun 3-6.

GamesCon on tänä vuonna 22-26.8 Kölnissä. Saksaan on monta hyvää syytä matkustaa, kuten maailman suurin pelitapahtuma. 340,000 vierasta, 635 osallistuja tahoa yli 88 maasta.

Call of Duty WWII on tämän vuoden Activisonin räiskintä. Pelisarja palaa 2008 vuonna julkaistun COD: World at Warin tunnelmissa Toiseen Maailmansotaan. Yksinpelikampanjassa seurataan U.S. Army private Ronald “Red” Danielssia vuosina 1944-1945. Co-operative kampanja on Nazi Zombie mätinkää. Huomio kiinnittyy toki nettipeliin, joka voi tuntua alkuun vaisulta ilman moderneja hyppyboosteja. Julkaisu 3.11. PC, Xbox One ja PS4.

• Shut up and take my bottlecaps!
Erinäisistä lautapeleistä ja Infinity-figuuripelistä tuttu Modiphius-firmalta on saapumassa marraskuussa Fallout: Wasteland Warfare-miniatyyripeli. 32mm miniatyyripelin säännöt mahdollistavat pelaaja vastaan pelaaja pelit, yhteistyöpelit sekä yksinpelitehtävät.

Tekken 7 mullistaa taistelupelejä. Tekken 7:n tarinamoodissa voit napata konekiväärin ja kamera hyppää olan taakse. 2.6. - Tekken 7 (+PS4 VR & ennakkoetu)Lisäksi pelissä on quicktime-näppäilykohtauksia. Tekken 7 saapuu PS4, Xbox One ja PC:lle kesäkuun 2.

• Suomalainen REMEDY menee Helsingin pörssiin. Quantum Break Xbox One:lle oli kohtalainen menestys ja veikaten Microsoftin kukkarot tukivat taloudellisesti, koska muille konsoleille ei peliä ole lupailtu. Vuoden 2016 liikevaihto oli 16,4 miljoonaa euroa, 3,9 miljoonan voitolla. Yhtiö on Suomen kolmanneksi suurin peliyritys 140 henkilöllä ja se aikoo keskittyä tulevaisuudessa useampaan projektiin kerralla.

26.5. - Get Even Get Even räiskintä upottaa tutkimaan ja kokemaan pimeää psykologista trilleriä. Peliä on kehitetty jo vuosia ja se saapuu 26.5. PC:lle, Xbox One:lle ja PS4:lle.

Master of the Universe - siis He-Man saapuu teattereihin 19.12.2019.

• PS4 yksinoikeus Nioh saa Dragon of the North DLC-laajennuksen ja ilmaiseksi PvP-moninpelitaistelut.

PREY saapuu uudelleenhengitettynä 5.5. PS4:lle, Xbox One:lle ja PC:lle. Lupaava FPS-räiskintä antaa luovia keinoja käyttöönsä ja niihin voi tutustua nyt saatavilla olevalla noin tunnin mittaisella DEMO:lla.

5.5. - PreyLautapeli ja korttikatsausta
Pelikauppojen turnaukset ja tapahtumat


Lautapelit elävät edelleen voimakasta nousua pelimarkkinoilla, vanhat tutut Carcassonne ja Menolippu (Ticket To Ride) löytyvät edelleen tilastojen kärjestä.

Kauhutarinat kuvitteellisesta Arkhamin kaupungista ovat viehättäneet pelaajia jo vuosia.Arkham Horror: The Card Game Perheen uusin jäsen Arkham Horror The Card Game on ollut yksi kovimpia hittejä alkuvuodesta. Peliin saapuu lisäkorttipakkoja mukava tahtia joten pelattavaa riittää pitkäksi aikaa. Uskallatko Sinä lähteä kauhumatkalle?

Alkuvuodesta on vielä tulossa todella mielenkiintoinen Master of Orion-lautapeli sekä massiivinen Dark Souls-lautapelinä.

Master or Orionissa on monta eri vaihtoehtoa, miten ja mihin suuntaan hallitset resursseja ja lopulta miten nousta galaxin johtajaksi, 2-4 pelaajan kanssa.

Dark Souls-lautapeli on erittäin kehuttu arvioissa ja sitä voi pelata 1-4 pelaajaa. Tiedossa on lähes ääretön määrä erilaisia kohtaamisia ja vaihtoehtoja miten voit kuolla. Prepare to Die on pelintekijöiden osuva myyntilause.

Master of Orion: The Boardgame Dark Souls

Korttipelien kuninkaat Magic The Gathering ja Pokémon eivät lakkaa keräämästä uusia pelaajia.

Magic The Gathering Modern Masters 2017 erikoispainosta on vielä saatavilla. Kyseinen setti kerää historian korteista parhaita ja uudistaa ne nykyisille Magic The Gathering: Aether Revolt Bundle (Fat Pack)pelikentille. MTG Aether Revolt oli tammikuun laajennus Magicin maailmaan ja sitä kannattaa boosterien lisäksi lähestyä kattavalla Fat Pack-paketilla.

MtG: Modern Masters 2017 Booster

Kevään saapuessa molempiin peleihin on tulossa uudet setit, Amonkhet Magiciin ja Pokemon Sun & Moon Guardians Rising. Näistä tuotteista kannattaa ehdottomasti jättää ennakkovarauksen kovan kysynnän johdosta, ja saat ne nyt edulliseen ennakkohintaan!

Pokémon: Sun & Moon Guardians Rising - Booster Display (36) Magic The Gathering: Amonkhet Booster Display (Ilmainen toimitus)

Muista myös Puolenkuun Peleissä järjestettävät turnaukset, ja että pelitilaa on käytössä myymälöissä!Pelejä ja pienoismalleja Messukeskuksessa
Pelikauppojen turnaukset ja tapahtumatKevät saapuu kohisten ja perinteinen Model Expo kutsuu kävijöitä Helsingin Messukeskukseen.
Model Expo ja samaan aikaan järjestettävät Lapsimessut, Kädentaito ja OutletExpo keräävät paikalle yhteensä yli 50 000 kävijää.

Puolenkuun Pelien Facebook-sivuilla arvotaan pääsylippuja messuille, kannattaa käydä tykkäilemässä ja kommentoimassa!

Puolenkuun Pelit on mukana messuilla isolla osastolla, joka tarjoaa tekemistä ja löytöjä kaikenikäisille.
Toiminnallisella puolella pääset maalaamaan miniatyyrejä ja pelaamaan erilaisia pelejä. Tarjolla on Warhammer-pelien lisäksi myös lauta- ja konsolipelejä.
Osastolla voit tutustua myös korttipeleihin, joista Pokémon saanee paljon testaajia ja uusia ystäviä.

Osallistumalla kilpailuihimme voit voittaa lahjakortteja ja tuotepalkintoja.
Harrastajille on tarjolla myös turnauksia, joissa kisaillaan suuremmista palkinnoista.

Myymäläalueemme on täynnä pelejä, vaatteita, figuureja ja kaikkea muuta kivaa ostettavaa.

Messut ovat auki perjantaina 21.4. klo 10-18, lauantaina 22.4. klo 9-18 ja sunnuntaina 23.4. klo 9-17.

Tervetuloa mukaan viihtymään!

Alla olevista kuvista pääset suoraan turnaustietoihin ja varaamaan pelipaikkaa.
Turnauksiin kannattaa ilmoittautua pikaisesti, sillä paikat ovat rajalliset!

Star Wars X-Wing: Puolenkuun Pelit Model Expo Challenge 22.4. WH40K: Puolenkuun Pelit Model Expo Challenge 22.4-23.4.  Age Of Sigmar: Puolenkuun Pelit Model Expo Challenge 23.4. 

Lisätietoja ModelExpo tapahtumasta alta:

Model Expo


Pelivuoden 2017 alkua uutisilla
Pelikauppojen turnaukset ja tapahtumatDirt 4 on uudestaa ralliajoja huolella. Codemastersin velhot laittavat paljon painoa Your Stage-ominaisuuteen, jossa pelaajat määrittelevät itse radan ja erikoiskokeet. Luvassa on lisäksi  virallisen FIA World Rallycross-lisenssin tarjoamaa tunnelmaa ja rallikrossia.

Fire Emblem Warriors saapuu syksyllä Nintendo Switchille ja New Nintendo 3DS -konsoleille.
Tämä on vasta toinen uusia NEW 3DS konsoleita tukeva peli. Peliä kehittää Omega Force, joka tunnetaan parhaiten
Dynasty Warriors -sarjasta ja Dragon Quest Heroes ja Hyrule Warriors 3DS -peleistä.

• The Legend of Zelda: Breath of the Wild -Wiiu peli tulee jäämään Nintendon viimeiseksi omaksi WiiU peliksi.
WiiU ei ollut Nintendolle odotettu menestys. Konsoleita on maailmalla noin 14 miljoonaa ja verkkomoninpelipalvelimet ovat pystyssä pitkälle tulevaisuuteen. Luku jäi jälkeen GameCubesta,joita jaettiin 21,74miljoonaa aikanaan. Pelipuolella on WiiU kokemukset ja julkaisut olleet kuitenkin Nintendon taattua laatua ja arvostelumenestyksiä.

Micro Machines World Series ilmestyy Xbox Onelle, PlayStation 4:lle ja PC:lle 21.4.
Vuoden 1991 hitti saa viimein ajankohtaista jatkoa. Samalla koneella voi mähistä neljä pelaajaa ja verkossa kerralla 12.

Tekken 7 mätkintään panostetaan ja julkaisu on siirtynyt nyt 2.6. Saataville tulee näyttävä Collectors paketti.Tekken 7: Collector's Edition

• Bethesda jatkaa hittipeliensä kehittämistä, ja uusien rummutus vielä hiljaista. Fallout 4 uusin päivitys tarjoaa PS4 PRO tuen joka antaa 1440p resolutiiota ja paranneltua piirtoetäisyyttä ja valaistusta. Skyrim Special Edition päivityksiä on myös saapumassa pian.

• Arkane Studiosin Prey ilmestyy PC:lle, PS4:lle ja Xbox Onelle toukokuun 5. kertoo julkaisija Bethesda.Tuhoa alienit, muutumalla matkalla vaikka kahvikupiksi.Prey 

• Square Enixin ja Marvelin yhteistyön hedelminä on tulossa Guardians of the Galaxy-peli. Deus Ex: Mankind Divided pelin valmistanut Eidos Monteral studio työstää samalla myös Shadow of the Tomb Raider-peliä.

EA järjestää massiivisen FIFA 16 turnauksen, jossa palkintopotissa on yhteensä 1,2miljoonaa euroa. FIFA Ultimate Team Championship Seriesin eli UTC otteluita pelataan lukuisissa kaupungeissa ja finaali Lontoossa. Finaaliin pääsee 16 PS4- ja 16 Xbox One -pelaajaa. Helmikuun 4. alkavia matseja voi seurata osoitteesta FUTChampions.com/Live.
.
• Turkiksia vastustava PETA järjestö on ottanut yhteyttä Games Workshoppiin, jotta he poistaisivat turkikset Warhammer 40.000 fantasiamaailmoista.
 Space wolfs, Leman Russ, Chaos Warrior ja Sisters of Silencen joukot kuulostavat siltä, että niitä kiinnostaa eläinten oikeudet ikuisen sodan maailmassa. (Puolenkuun Pelit kannattaa, että kaikkia eläimiä kohdellaan kuin ihmisiä, paitsi fantasialimaailmoissa.)

SKATE 4 on tulossa joskus. Päätellen EA:n yhteisömanageri Daniel Lingenin aneemisesta #Skate4 päivityksestä.

Obsidianin rankempi ja simulaatiomainen roolipelisarrja saa jatkoa. Pillars of Eternity 2: Deadfire keräsi 1.1miljoonan dollarin Kickstarter tavoitteen 22 tunnissa ja 57 minuutissa. Luvassa on sulavaa jatkoa ensimmäiseen, jonka tehdyt päätökset vaikuttavat suoraan kakkosen tarinaan - ja matka jatkuu aina uusin kääntein omien päätösten mukaan.

Tammikuun julkaisuiden arvosteluja:

• Resident Evil 7 PS4, Xbox One, PC 85%
• Dragon Quest VIII 3DS 85%
• Tales of Berseria PS4 76%
• KINGDOM HEARTS HD 2.8 Final Chapter Prologue 78%
• Urban empire PC 65%
• Atelier Shallie Plus PSVita 76%

- lähde Metacritic.comNintendo Switch maaliskuussa, uusi aika alkaa

Nintendo Switch tulee olemaan erilainen, tehokas ja liikkuva pelikonsoli. Sony ja Microsoftin panostaessa vahvasti tehoon ja multiplatform varmuuteen sekä online-yhteyksiin, lataa Nintendo taas aivan omia kortteja pöytään.

Nintendo Switch toimii yhtä hyvin olohuoneessa, yhdistettynä suureen televisioon, kuin bussissa tai junassa.
Konsoleita voi yhdistää jopa kahdeksan kappaletta samaan peliin, tarjoten ihan uusia mahdollisuuksia kimppapelihetkiin.
Joy-Con ohjaimet sisältävät liikkeentunnistuksen ja ne voi yhdistää normaalimmaksi pad-ohjaimeksi, tai niilä voi pelata kaksi erikseen.
Pelit tulevat fyysisinä flash-rom muistikortteina.
Nintendo Switch on aluevapaa, joten tulemme tarjoamaan importeja ympäri maailmaa.

Tehopuolella matkanäyttö tukee 1280x720, 720p HD-tasoa ja sisältää WiFi:n ja 32GB muistia, jota voi laajentaa MicroSDXC-korteilla.
HDMI-kaapelilla resoluutio nousee 1960x1280 1080p tasolle.

Heti julkaisussa ilmestyy uusi Zelda: Breath of the Wind, joka tulee varmasti olemaan jo riittävä syy konsolin hankintaan. Vuoden mittaan saapuu vielä todella lupaavan oloiset Fire Emblem Warriors, Pokemon Stars, Xenoblade Chronicles 2 ja urheilusta Fifaa, NBA:ta, räiskintänä Splatoon 2 ja rankempana roolipelinä Elder Scrolls V Skyrim kääntyy myös Switchille.


Vahvistettuja Nintendo Switch pelijulkaisuja:

 1. Nimike Lajityyppi Valmistaja Julkaisija
  Eurojulkaisu
  1-2-Switch Party Nintendo EPD Nintendo Maaliskuu 3, 2017
  Arcade Archives Compilation Unknown Hamster Corporation Ei vahvistettu
  Arms Fighting Nintendo EPD Nintendo Q2 2017
  The Binding of Isaac: Afterbirth+ Roguelike Nicalis Nicalis Maaliskuu 3, 2017
  Unknown BlazBlue title Fighting Arc System Works Arc System Works Ei vahvistettu
  Constructor HD Real-time strategy System 3 System 3 Maaliskuu 3, 2017
  Cube Life: Island Survival HD Sandbox Cypronia Cypronia Q1 2017
  Untitled Derby Stallion game Sports Parity Bit Parity Bit Ei vahvistettu
  Disgaea 5 Complete Tactical role-playing Nippon Ichi Software Nippon Ichi Software Q2 2017
  Dragon Ball Xenoverse 2 Fightingrole-playing game Dimps Bandai Namco Entertainment Ei vahvistettu
  Dragon Quest X Role-playing game Square Enix Square Enix Ei vahvistettu
  Dragon Quest XI Role-playing game Square Enix Square Enix Ei vahvistettu
  Dragon Quest Heroes I & II Role-playing game Omega Force Square Enix Ei vahvistettu
  Dungeon of Zaar Turn-based strategy DungeonofZaar DungeonofZaar 2017
  The Elder Scrolls V: Skyrim Role-playing game Bethesda Game Studios Bethesda Softworks Q3 2017
  Farming Simulator 18 Simulation Giants Software Focus Home Interactive Ei vahvistettu
  Fast RMX Racing Shin'en Shin'en 01/03/17
  Untitled FIFA game Sports Electronic Arts Electronic Arts 2017
  Fire Emblem for Nintendo Switch (tentative) Unknown Unknown Nintendo 2018
  Fire Emblem Warriors Hack and slash Omega ForceTeam Ninja Nintendo Q3 2017
  GoNNER Roguelike Raw Fury Games Raw Fury Games Ei vahvistettu
  Has-Been Heroes Strategy Frozenbyte GameTrust 01/03/17
  I Am Setsuna Role-playing game Tokyo RPG Factory Square Enix 01/03/17
  Just Dance 2017 Rhythm Ubisoft Paris Ubisoft Maaliskuu 3, 2017
  Kingdom Adventuresimulation Raw Fury Games Raw Fury Games Ei vahvistettu
  The Legend of Zelda: Breath of the Wild Action-adventure Nintendo EPD Nintendo Maaliskuu 3, 2017
  Lego City Undercover Action-adventure TT Fusion Warner Bros. Interactive Entertainment Q2 2017
  Mario Kart 8 Deluxe Kart racer Nintendo Nintendo Huhtikuu 28, 2017
  Minecraft: Story Mode - The Complete Adventure Adventure Telltale Games Telltale Games Ei vahvistettu
  Minecraft: Switch Edition Sandbox 4J Studios Mojang 2017
  Monster Boy and the Cursed Kingdom Platformer Game Atelier FDG Entertainment 2017
  NBA 2K18 Sports Visual Concepts 2K Games 01/09/17
  New Frontier Days: Founding Pioneers Simulation Arc System Works Arc System Works Ei vahvistettu
  Untitled No More Heroes sequel Unknown Grasshopper Manufacture Unknown 2017
  Nobunaga's Ambition: Sphere of Influence Turn-based strategy Koei Tecmo Games Koei Tecmo Games 2017
  Oceanhorn: Monster of Uncharted Seas Action-adventure Cornfox & Bros. FDG Entertainment 2017
  Untitled Pokémon game (Pokemon Stars) Role-playing game Game Freak Nintendo Ei vahvistettu
  Project Octopath Traveler (tentative) Role-playing game Square Enix Square Enix Ei vahvistettu
  Project Sonic 2017 (tentative) Platformer Sonic Team Sega Q4 2017
  Puyo Puyo Tetris Puzzle Sonic Team Sega Q2 2017
  Rayman Legends: Definitive Edition Platformer Ubisoft Montpellier Ubisoft Ei vahvistettu
  Redout Racing 34BigThings Nicalis Q2 2017
  Rime Adventure Tequila Works Grey Box/Six Foot 01/05/17
  Riverside Action-adventure Zockrates Laboratories Zockrates Laboratories Ei vahvistettu
  Romance of the Three Kingdoms XIII Turn-based strategy Koei Tecmo Games Koei Tecmo Games Ei vahvistettu
  The Sacred Hero Role-playing game SiMPLiSTiC SiMPLiSTiC 2018
  Seasons of Heaven Adventure Any Arts Production Any Arts Production Ei vahvistettu
  Untitled Shin Megami Tensei game Role-playing game Atlus Sega Unknown
  Shovel Knight Actionplatformer Yacht Club Games Yacht Club Games 2017
  Skylanders: Imaginators Action-adventure Toys for Bob
  Vicarious Visions
  Activision Maaliskuu 3, 2017
  Snipperclips Puzzle NintendoSFB Games Nintendo 01/03/17
  Sonic Mania Platformer Headcannon
  PagodaWest Games
  Tantalus
  Sega Q2 2017
  Splatoon 2 Third-person shooter Nintendo EPD Nintendo Q2 2017
  Spelunker World Adventure Tozai Games Square Enix Ei vahvistettu
  Stardew Valley Simulationrole-playing game ConcernedApe Chucklefish Games Ei vahvistettu
  State of Mind Action-adventure Daedalic Entertainment Daedalic Entertainment Ei vahvistettu
  SteamWorld Project 2017 (tentative) Unknown Image & Form Image & Form Ei vahvistettu
  Steep Sports Ubisoft Annecy Ubisoft 2017
  Story of Seasons Simulationrole-playing game Marvelous Marvelous Ei vahvistettu
  Sunu Ikkibu: Din Nahu Survival horror Alecqua Studios Alecqua Games Ei vahvistettu
  Super Bomberman R Action Konami Konami Maaliskuu 3, 2017
  Super Mario Odyssey Platformer Nintendo EPD Nintendo Q4 2017
  Syberia 3 Adventure Microïds Anuman Interactive Ei vahvistettu
  Untitled Taiko Drum Master game Rhythm Bandai Namco Studios Bandai Namco Entertainment Ei vahvistettu
  Untitled Tales game Role-playing game Bandai Namco Studios Bandai Namco Entertainment Ei vahvistettu
  Tank It! Vehicle simulation Bplus Bplus 2017
  Ultra Street Fighter II: The Final Challengers Fighting Capcom Capcom Ei vahvistettu
  Wonder Boy: The Dragon's Trap Action-adventure Lizardcube DotEmu 2017
  Xenoblade Chronicles 2 Role-playing game Monolith Soft Nintendo 2017
  Yooka-Laylee Platformer Playtonic Games Team17 2017

  - Lähde ja linkit pelitietoihin Wikipedia

Pelikauppojen turnaukset ja tapahtumat
Vuoden 2017 tulevien peliuutisia


Pelivuosi 2016 alkaa olla kasassa ja peliala otti jälleen jättimäisiä harppauksia eteenpäin ihmisten viihdyttämiseksi.

Resident Evil 7 on vuoden 2017 ensimmäinen suurpeli. Julkaisu 24. tammikuuta PS4:n lisäksi Xbox Onella ja PC:llä. Testaamaan pääee demoa Xboxilla 9. joulukuuta ja PC:llä 19. joulukuuta.

The Game Awards vuosittainen peligaalassa eniten ehdokkuuksia voitti Uncharted 4 (8 kpl). Muut monessa katekoriassa ehdolla ollutta olivat Doom, Insine, Overwatch ja Titanfall 2. Vuoden 2016 parhaaksi peliksi valittiin lopulta Overwatch joka kahmi myös parhaimman pelisuunnittelun, moninpelin sekä e-urheilupelin palkinnot.

Lego Worlds saapuu PS4:lle, Xbox One:lle ja PC:lle helmikuussa 2017. Warner Bros. toteuttaa Minecraftin kaltaista maailmaa, jossa pelaajat voivat rakennella vapaasti ja jakaa luomuksiaan muille.

MechWarrior 5: Mercenaries on kehitteillä Mechwarrior: Onlinen tekijä Piranha Studiosilla. Uusi viitosversio tulee olemaan yksinpeliin panostava palkkasoturitaistelu, jossa kerätään mainetta, kunniaa ja tärkeimpänä rahaa taistelurobottien varustamiseen ja kunnossa pitämiseen.

• Japanin roolipelejä tulee tarjolle PS4:lle. Yakuza Kiwami, Yakuza 6: The Song of Life että Danganronpa V3: Killing Harmony kääntyvät nipponista suomeksi ja Danganronpan tunnelmasta päästään nauttimaan myös PSVitalla. Japanin mafia saapuu jo tammikuussa Suomeen, kun Yakuza 0 PS4:lle julkaistaan.

Marvel Vs. Capcom: Infinite tulee tarjoamaan vähintäänkin mielenkiintosia mätkintäkohtaamisia. Marvelilta tappeluun astuu esim.Iron Man ja Captain Marvel. Capcomin puolelta mm. Mega Man ja Street Fighterin Ryu. Julkaisu 2017 lopulla Xbox One, PS4 ja PC.

• Suomalaisen Housemarquen pelit ovat olleet tasaisia arvostelumenestyksiä ja täynnä räiskettä ja valoa. Nyt kehityksessä oleva Nex Machina jatkaa hyväksi havaittua kaavaa ja mukana maailmaa luomassa on pelilegenda Eugene Jarvis (Defender, Robotron).

Uncharted 4: The Lost Legacy oli alunperin suunniteltu Naughty Dogin studioissa DLC-laajennukseksi. Pelaamista ja tarinaa syntyi kuitenkin niin paljon, että Lost Legacy julkaistaan omana itsenäisenä julkaisuna. Tarina keskittyy Chloen ja Nadinen väleihin ja antaa enemmän mahdollisuuksia pelaajan omiin valintoihin sodan repimässä Intiassa.• Naughty Dog paljasti kehittävänsä Last of Us II:sta. Vuoden pelipalkintoja kahminut PlayStation yksinoikeudesta julkaistiin traileri PlayStation-Experience tapahtumassa.
Ni no Kuni II: Revenant Kingdomn PS4:lle saapuu Level 5:n Japanilaisten roolipelien studiolta 2017 vuoden aikana.


• Crash Bandicoot: N. Sane Trilogy
remasteroitu kokoelma saapuu PS4:lle 2017 vuoden aikana. Activisionin Vicarious Visions ei säästele graaffisissa päivityksissä ja mukaan tulee automaattitallennukset, Time Trial-pelimoodi ja mm. selkeämmät valikot.
The Legend of Zelda: Breath of Wild on kehityksessä WiiU:lle ja Nintendon tulevalle Switch konsolille. Julkaisuun pyritään ainakin WiiU:lle maaliskuulle.

Pelikauppojen turnaukset ja tapahtumat
Blood Bowl -lautapeli palaa areenalle

Fantasiajalkapallon kuningas on palannut! Blood Bowl The Skavenblight Scramblers 2016
Games Workshop julkaisee perjantaina 25. marraskuuta uuden painoksen Blood Bowl -lautapelistä. Jo 20 vuotta vanhalla pelillä on edelleen vahva fanikunta ja sähköisiäkin pelejä se on poikinut useita.

Pelissä Warhammer universumin eri rotuiset joukkeet taistelevat jenkkifutikselta muistuttavassa konseptissa voitosta. Pelitapoja on monia, haltioiden ketterästä pallon liikuttelusta, kaaoksen vastustajan pieksentään.

Blood Bowl Death Zone: Season One! laajennus sisältää ohjeet liigapelaamiselle sekä paljon lisäohjeita sekä ssäännöt seitsemälle uudelle rodulle. Puolenkuun Peleissä alkaa myös Blood Bowl liiga. Seuraa tulevaa rummutusta paikalle!

Blood Bowl Death Zone: Season One!

Blood Bowl 2016 (Ilmainen toimitus) 76.50 €
Ennakkotilaa nyt alehintaan ilmaiselle toimituksella!Figulaukut ja pelipöydät kuntoon!

Puolenkuun Pelien valikoimiin lisätyt Feldherr-miniatyyrilaukut ovat sarjassaan parasta mahdollista tavaroiden turvalliseen säilytykseen. Pelaat sitten Sigmaria, Nelkytkoota tai mitä tahansa muuta miniatyyripeliä, niin tästä valikoimasta löytyy sopivaa laukkua.

Varaudu talven tuloon ja tilaa omasi pikaisesti!

Kaikki maailman pehmusteet, Feldherr irtofoamit ovat myös tilattavissa, voit soittaa tai lähettää sähköpostia haluamistasi malleista.

Feldherr Figuurilaukut
Feldherr Figuurilaukut

Gamemat pelimatot:BM004 Frozen Planet Game Mat (X-Wing)

Tämän hienommaksi ja helpommin säilöttäväksi ei pelipöytiä voi enää saada!
Gamematin valmistamat pelimatot ovat kerrassaan upeita luomuksia ja ovat nyt tarjolla tilattavaksi Puolenkuun Pelien asiakkaille.

Hiirimattomainen pinta toimii myös nopan kolinan vaimentimena tai näyttävänä ja todella isona hiirimattona.

Pelimatot
PelimatotKiehtovia keräilykortti ja lautapeliuutuuksia

Se fantastinen tunne kun avaat juuri hankkimasi korttiboosterin ja löydät pakastasi puuttuvan tehokkaan kortin. Se tunne jonka saat, kun keräilemäsi setin kansio täydentyy viimeisillä harvinaisuuksilla. Näistä tunnelmista kumpuaa himo keräilykortteihin ja sitä kautta myös mielenkiintoisiin pelimuotoihin.Pokemon: XY Evolutions - Booster

Magic The Gathering ja Pokemon ovat tunnetuimmat ja vuodesta toiseen suosituimmat keräilykorttipelit joiden parissa aika ei käy pitkäksi. Loppuvuodesta on saapumassa valtavasti uusia Pokemon bokseja sekä XY Evolutions setti. Joulun lähestyessä näistä tuotteista kannattaa ehdottomasti jättää ennakkovaraukset, niin pystymme parhaiten vastaamaan kovaan kysyntään.

Magic The Gathering Commander on hauska ja sosiaalinen moninpelimuoto. Uudet Commander 2016 deckit saapuvat varastoon lokakuun lopussa.

Magic the Gathering Commander 2016: Breed Lethality (G/W/U/B)
Magic The Gathering: Kaladesh Planeswalker Deck - ChandraViimeisin julkaisu MTG: Kaladesh sisältää upeaa taidetta ja uusia pelimekaniikkoja.
Nyt voit esim. ajaa kulkuneuvoilla vastustajasi kimppuun.Keräilykorttipeleihin pääset tutustumaan Puolenkuun Pelien myymälöissä!
MTG-demosta saat mukaasi myös ensimmäiset korttisi veloituksetta!


Ticket to Ride - Rails & Sails

Menolippuperhe sai uuden jäsenen kun Ticket to Ride Rails & Sails julkaistiin juuri sekä englanniksi että pohjoismaisena laitoksena. Nyt päästään matkaamaan perheen parissa ympäri maailmaa junilla ja laivoilla.

Mysterium on loistavan viihdyttävä yhteistyöpeli. Yksi pelaajista valitaan kummitukseksiMysterium (Suomi)
ja hän saa lähettää meedioille viestejä ainoastaan kuvien välityksellä. Peli on erinomainen sekoitus Dixitiä ja Cluedoa.

Games Workshop jatkaa panostuksia laadukkaisin lautapeleihin ja lokakuun lopussa saapuu Horus Heresy: Burning Of Prospero (Lautapeli). Massiivisen pelipaketin miniatyyrit toimivat suoraan Warhammer 40k-säännöille.


Horus Heresy: Burning Of Prospero (Lautapeli)
Pelikauppojen turnaukset ja tapahtumat
Pelaaminen auttaa pärjäämän koulussa

Austraalialaisen tutkimuksen mukaan verkkopelien pelaaminen saattaa parantaa teinien koulumenestystä, kun taas roikkuminen sosiaalisessa mediassa kuten Facebookissa ei sitä tee. Tutkimuksessa vertailtiin 15-vuotiaiden australialaisteinien Pisa-tuloksia suhteessa heidän internetissä viettämäänsä aikaan.

Tutkimus osoitti, että verkkopelejä pelanneet lapset saivat parempia Pisa-tuloksia kun ne, jotka viettivät aikaansa vain Facebookissa ja muissa sosiaalisissa medioissa.

Lähde: International Journal of Communication 9.8.2016